top of page

TAMMEKA NOVEMBRIKUU UUDISKIRI

Esindusmeeskond lõpetas hooaja

Novembri teisel nädalavahetusel pidas Tammeka esindusmeeskond oma selle hooaja viimase mängu, kui kodusel Tamme staadionil tehti Paide Linnameeskonnaga võitluslik 1-1 viik. Ühtlasi tähendas see seda, et Tartu esindusvõistkond lõpetas Premium liiga hooaja kuuendal positsioonil, edestades pinevas lõpuheitluses nii Narva Transi kui ka Tallinna Kalevit.

Pisut lähemalt ja kokkuvõtlikumalt võib lugeda esindusmeeskonna lõppenud hooajast ja peatreener Marti Pähna mõtetest Tammeka kodulehelt https://www.jktammeka.ee/post/tammeka-premium-liigas-2022-hooajal

2022 Premimum liiga lõplik tabel, detailsemad mänguprotokollid koos statistikaga on leitav https://jalgpall.ee/voistlused/52/premium-liiga




U21 võistkond lõpetas hooaja

Viimase Tammeka võistkonnana lõpetas oma hooaja klubi järelkasvu ehk U21 võistkond. Esiliiga B viimases mängus tehti tabeliseisu mittemuutev viik Tallinna Kalevi U21 võistkonnaga. Kokkuvõtlikult saavutas meeskond Esiliiga B-s viienda koha ja jätkab samal liigatasemel ka järgmine aasta. Kõige olulisem on aga see, et nii mitmedki mängijad, kes alustasid oma hooaega klubi U21 võistkonnas liitusid hooaja jooksul esindusmeeskonna treeninggrupiga ja said ka rohkem või vähem mänguaega Premium liigas.

Esiliiga B lõpliku tabeli, detailsemad mänguprotokollid ja täpsema statistika võib leida https://jalgpall.ee/voistlused/186/esiliiga-b


Intervjuu Sirje Roopsiga

Novembri alguses jagas Tammeka kodulehel omi mõtteid lõppenud naiste Meistriliiga hooajast Tammeka esindusnaiskonna peatreener Sirje Roops. Loe lähemalt https://www.jktammeka.ee/post/tammeka-naiskond-2022

Naiste Meistriliiga lõplik tabel koos mänguprotokollide ja detailsema statistikaga on leitav https://jalgpall.ee/voistlused/naised/63/naiste-meistriliiga


Tammeklased koondistes

Novembris toimus hulgaliselt erinevate vanuseklasside Eesti koondiste mänge, kus samuti tammeklased nii väljakul kui ka treeneripingil ametis olid.

Meeste A koondis soovis kaitsta eelmisel aastal saavutatud Balti turniiri esikohta. Kahjuks kaotati poolfinaalis peale 1-1 normaalaega penaltitega Lätile, kuid seejärel alistati kolmanda koha mängus Leedu 2-0. Taijo Teniste alustas läti vastu mängu põhikoosseisus ja Leedu vastu liitus vahetusest. Taijol on nüüd rahvuskoondise eest koos 95 mängu.



Foto: Jana Pipar



Samuti alistas Balti turniiri mänginud Eesti noormeeste U21 koondis esmalt Leedu 5-1. Terve mängu viibis väljakul Tanel Tammik ja vahetusest liitus Patrick Genro Veelma. Finaalis tuli aga paraku alla jääda Lätile 1-0. Veelma alustas seekord põhikoosseisus ja Tammik vaatas mängu vahetusmeeste pingil.

Eesti noormeeste U19 koondis mängis novembris Tallinnas kaks maavõistlusmängu Slovakkia eakaaslastega ja vastu tuli võtta kaks kaotust 0-1 ja 0-2. Koondist esindasid tammeklastest Kevin Burov ja suvel Tammekast Itaalia klubisse liikunud Laurits Õunpuu. Koondise abitreeneriks on Tammeka U21 võistkonna peatreener Siim Valtna.


Noormeeste U17 koondis mängis novembri esimesel päeval valikturniiri mängu Rumeeniaga ja vastu tuli võtta 2-4 kaotus. Rico Puusaag sai kirja täismängu Joonas Sakkis vaatas varuväravavahina mängu varumeeste pingilt.

Eesti naiste A koondis, kelle üheks peatreeneriks on Tammeka naiskonna peatreener Sirje Roops kohtus kahel korral võõrsil sõprusmängudes Montenegroga, kellega alustuseks viigistati 1-1 ja mõni päev hiljem saavutati juba 2-1 võit . Tammeklastest sai mänguaega Renate-Ly Mehevets aga koondisega olid kaasas ka Eva-Maria Niit ja Rahel Repkin.




Foto: Liisi Troska


Tüdrukute U15 koondis mängis Albaanias UEFA sõprusturniiri. Turniir läbiti täiseduga, kui alustuseks alistati Kreeka 1-0. Seejärel käis eestlannade jaks üle Andorrast, samuti 1-0 ja turniir lõpetati 7-0 võiduga korraldaja Albaania üle. Tammekat esindasid koondises Saskia Koskor, Gertrud Alice Kala ja Nikol Orlova, kes Albaania vastu ka korra resultatiivne oli.

Neidude U17 koondis pidi sõprusmängus Helsingis võtma vastu suure 0-7 kaotuse võõrustajatelt soomlastelt. Tammeka neidudest osalesid mängus Annegret Kala ja Aleksandra Orlova.



Tammeka treeningud Tartu lasteaedades


Juba oktoobri lõpust alustasid ka oma lõbusaid treeninguid mitmed entusiastlikud lasteaialapsed erinevates Tartu lasteaedades, keda suunavad ja juhendavad just Tammeka treenerid. Sellel õppeaastal on Tammeka treenimas Tartu lasteaedade Hellik, Rukilill,

Pääsupesa ja Rüblik lapsed. Lapsi treenivad kogenud lastetreenerid Emily Guitor ja Timo Teniste.

Samuti alustasid Tammeka ja Rukilille lasteaed EJL poolt algatatud ja Disney multifilmidele ülesse ehitatud Playmakersi projektiga, mis on suunatud just tüdrukutele ja kus läbi Disney multifilmide lugude ja tegelaste tutvustatakse jalgpalli just lasteaiaealistele tüdrukutele. Tammeka poolt viivad treeninguid läbi ja koordineerivad projekti esindusnaiskonna mängijad Eva-Maria Niit ja Carmen Kaidi Jõeleht.


Projekti tutvustav video https://www.uefa.com/playmakers/en/



Tammeka Junior Cup

Kolmel novembri nädalavahetusel toimusid Tammeka Junior Cupi raames mängud Tartu uhiuues jalgpallihallis ja välja selgitati hulgaliselt parimaid võistkondasid ja mängijaid. Lisaks tavapärastele kohalikele võistkondadele ja klubidele olid uut halli sõitnud vaatama ja katsuma ka mitmed võistkonnad Põhja- ja Ida -Eestist. Tähelepanuväärne oli ka see, et esimest korda Junior Cupi ajaloos oli külla sõitnud võistkond Soomest, kes võistles 2012 vanuses.

Täpsemad turniiri tulemused on leitavad https://junior.tammekacup.com/arhiiv/


Tartu meistrivõistlused jalgpallis

19. novembril toimusid Tammeka poolt korraldatavad traditsioonilised Tartu meistrivõistlused, mis sellel aastal olid erilised, kuna esimest korda selgitati Tartu parimad välja sisetingimustes uues Annelinna jalgpallihallis. Turniiri esikoha pälvis peamiselt Tammeka vilistlastest koosnev Team Helm, kellele järgnesid võistkonnad Lihased OK ja WJKS Hallid Kardinalid.

Detailse ülevaate turniiri tulemustest ja võistkondade kooseisudest võib leida https://turniir.ee/tmv22?language=et




Tammeka fännikaup

Saabunud jahedamate ilmadega ja alles saabuvate jõuludega seoses soovitab Tammeka pilgu peale visata Jalgpallikool tammeka fännitoodete valikule, mis kindlasti sobib nii koheseks kasutamiseks kui ka pühade aegsesse kingikotti. Fännitooteid on võimalik näha, valida ja tellida Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee, toodetega on võimalik tutvuda ka Tammeka kontoris kuid selleks oleks mõistlik eelnevalt kokku leppida monica@jktammeka.ee











198 views
bottom of page