top of page

Jalgpallikool Tammeka märtsikuu uudiskiri




Märtsi algusega sai jalgpalliaasta Eestis ka oma ametliku avapaugu, kui peetud said erinevad hooaega sissejuhatavad peod, esitlused ning paika said ka spetsialistide ennustused, et millist õnne või õnnetust keegi algaval hooajal nägema hakkab. Ei olnud erandiks ka Tammeka, kus põhifookus oli klubi esindusmeeskonnal- ja naiskonnal, kes just märtsis oma ametlike liigamängudega pihta hakkasid.



Esindusmeeskonna ajalooline start

Mõneti erandlikult toimus selleaastane esindusmeeskonna avalik linnarahvale tutvustamine juba peale seda, kui esimene lahing liigas oli peetud. 5. märtsil populaarses lokaalis Kolm Tilli toimus täismaja ees meeleolukas õhtu, kus soovijad said mängijaid küsimustega pommitada, peeti maha mõned toredad jõukatsumised ja jagati välja eelmise hooaja esindusmeeskonna mängusärgid. Tähelepanuväärsetest lubadustest jäid kõlama Basheri lubadus lüüa algaval hooajal vähemalt 20 väravat ja Veelma soov, anda vähemalt 15 väravasöötu. Peatreener Pähn sai ennast omakorda proovile panna malelaua taga, kui vastu tuli astuda mitmekordsele male Eesti meistrile- tänasele keskväljamaestrole Pedmansonile.

Liigamänge alustati aga paar päeva varem, kui külla sõideti eelmise hooaja pronksisele üllatajale Tallinna Kalevile. Kuigi tammeklased jäid juba üsna varakult punase kaarti tõttu vähemusse ja seejärel ka kaotusseisu, ei lastud sellest ennast morjendada ja tänu Ahmed Adebayo Basheri penaltilöögile saadi kodu poole tulema igati soliidse 1-1 tulemusega.

Seejärel võeti kodusel Sepa staadionil vastu Pärnu Vaprus, kellelt eelmisel hooajal tuli vastu võtta koguni kolm kaotust. Hooajad pole vennad ja selle tõestuseks suutis kodumeeskond taaskord Ahmed Adebayo Basheri varajasest penaltist 1-0 võidu Tartusse jätta.

Peale sellist edukat algust, olid ootused suured ka seoses võõrsilmänguga Narvas, kus ootamas oli alati kompromissitu Trans. Siiski läks kõik üllatavalt libedalt ja lõpuvileks oli tablool igati kindel kui samas ka üllatav 5-0 resultaat. Oma kaks esimest debüütväravat Tammeka eest lõi läbi aegade pikima nimega tammeklane Ezekiel Olawale Abiola Tanimowo ning samuti oma esimese Tartu siniste eest sai kirja Giacomo Uggeri. Lisaks panustasid ühe väravaga juba tuntud skoorerid Ahmed Adebayo Basher ja Tanel Tammik.

Kuu viimane lahing peeti taas maha koduses Sepa jalgpallikeskuses, kus valitseva meistri Flora vastu mängiti pool mängu enamuses, omati mitmeid häid võimalusi, kuid lõppskooriks jäi siiski võitluslik 0-0 viik.

Kokkuvõtlikult kogus Tammeka esindusmeeskond kokku märtsis neljast mängust  kaheksa punkti, tegi kolm nullimängu, mis omakorda tähistavad esindusmeeskonna läbi aegade edukaimat meistrivõistluste algust. Siit on hea edasi minna!


Liisi Troska

Esindusnaiskonna kontrollmängud ja hooaja algus

Ühes meeskonnaga olid linnarahvale vaatamiseks ja uurimiseks hooaja avaüritusel välja pandud ka Tammeka esindusnaiskonna mängijad ning treenerid. Tutvustati oma enesekindlaid plaane ja lubati, et vaatamata muutustele hooaegade vahelisel perioodil, on ambitsioonid kõrged ja meistrivõistlustele minnakse vastu medalimõtetega.

Naiskond alustas märtsi korralike treeningute ja treeningmängudega. Kui esimeses kontrollkohtumises tuli vastu võtta väravaterohkes mängus kaotus 4-5 Viimsi JK käest (2x Marie Kiivit, Liisa Merisalu, Lisandra Rannasto), siis edasi võideti 1-0 liiga uustulnukat Ararati (Valeria Liik) ja 2-1 Tallinna Kalevit (Marie Kiivit, Wanda Prost).

Kuu lõpus aga ootas naiskonda juba esimene suurem eksam, kui hooaja avamängus saabus Sepa staadionile külla Põlva Lootose naiskond. Kuigi paljud eeldatavad põhikoosseisu mängijad ei saanud erinevatel põhjustel mängida ja jäädi ka kaotusseisu, näitas naiskond sisu ja esimesest liigamängust kirjutati Nicole Kelli kahe ja Valeria Liiki ühe värava toel omale turniiritabelisse 3-2 võit.



U21 noorte jõuline avaldus

Kui 2023 hooaeg läks duubelmeeskonnale pigem keeruliselt ja pigem oldi hooaja esimeses pooles õpipoisi rollis, siis juba hooaja teine pool näitas, et 2024 aastast võib juba uut minekut oodata. Sellist minekut ka 2024 märtsis näidati. Hooaja avamängus alistati võõrsil Akaki Gvineria väravast 1-0 Nõmme Kalju U21 meeskond. 

Seejärel käis 3-0 jaks üle liiga uustulnukast Jõhvi Phoenixist, kelle vastu Akaki Gvineria oli resultatiivne kahel ja Robin Mathias Müür korra. 

Oma värav hoiti puhas ka hooaja kolmandas mängus, kui Robin Mathias Müüri hilisest väravast alistati 1-0 Viljandi Tulevik.

Kahjuks ei suudetud märtsi päris puhaste paberitega lõpetada, kui kuu viimases mängus lepiti võõrsil 1-1 viiki Tallinna Legioniga. Taaskord oli resultatiivne Akaki Gvineria.

Aprillile lähevad U21 noored vastu kümne punktiga ja teise kohaga liigatabelis.


K.Peetson

Noorte viimased ettevalmistused

Erinevaid noorteliigasid mängivad Tammeka võistkonnad tegelesid märtsis pigem viimaste ettevalmistavate treeningutega enne meistrivõistluste algust, mis riburadapidi aprillis vaikselt pihta hakkavad. Toimusid viimased hallitreeningud, peeti maha erinevaid sõprus- ja kontrollkohtumisi ning klubi 2008, 2012, 2013 ning 2014 sinised grupid käisid tugevatasemelisel Ateitis Cupil Leedus ning noorematele jalgpallurid said teiste omasugustega mõõtu võtta Tammeka Junior Cupi raames.

Aprillist kolivad noored lõplikult õue, muutuvad treeningajad ja ettevalmistused peatselt algavateks meistrivõistlusteks muutuvad aina tõsisemaks ja töisemaks. Kindlasti üritame aprillis tuua lugejateni pikema artikli, kus siniste gruppide treenerid huvilistele  pisut omi plaane, tehtud töid ja ootusi avavad.


Noortetöö juht õppereisil Šotimaal

Tammeka noortetöö juht Siim Valtna vürtsitas  oma märtsikuud külaskäikudega Šotimaa kõrgliiga klubide St. Mirreni, Kilmanrocki ja Motherwelli noorteakadeemiatesse. Vahetatud sai kogemusi, jälgitud kohalike olusid ja treeningmetoodikaid ning nüüd katsub Siim kõik saadud teadmised ja kogunenud mõtted aja jooksul Tammeka treeneritele edastada.


Herman Pedmansoni mõtted ja tegemised

Märtsis andis Tammeka kodulehele intervjuu viimaste aegade klubi ja esindusmeeskonna üks eredamaid komeete Herman Pedmanson, kes on Tammeka kasvandik ja kes aina jõulisemalt ennast esindusmeeskonnas kehtestamas on. Herman jagab meiega oma mõtteid elus, olust, jalgpallist ja malest. Loe lähemalt: https://www.jktammeka.ee/post/herman-pedmanson-malelaua-tagant-keskv%C3%A4ljale



Jalkavanema päevik #13

Taas on tegutsemas ka Jalkavanem, kes jagas märtsis omi mõtteid juba 13. korda. Seekord olid fookuses nutimaailm ja selle ahvatlused ning kuidas meelelahutusest ei tekiks spordiharjumisi seljatav sõltuvus. Loe lähemalt: https://www.jktammeka.ee/post/jalkavanema-p%C3%A4evik-13-jalgpalliv%C3%B5istlused-ja-fortnite



Tammeklased koondistes

Märtsis said erinevates laagrites, kontrollmängudes ja valikmängudes Tammekat esindada 28 mängijat-treenerit.

Neidude U15 koondis pidas märtsis maha kaks treeningkogunemist Tallinnas, kus ennast ja enda võimeid käisid näitamas Miia Jonuks, Rianna Väärsi, Frida Gabriel, Hanna Veensalu, Margaret Matto, Lola Palu ja Linda Lehtsaar.

Neidude U17 koondis osales Kashastanis Euroopa Meistrivõistluste valikturniiril, kus alistati alustuseks 5-0 Armeenia ja 2-0 Kasahstan, kuid otsustavas mängus tuli alla jääda Bosnia ja Hertsegoviina eakaaslastele. Tammekat esindasid Kertu Mugu, Nicole Kelli ja Annamarii Tamm, kellest kaks viimast olid korra ka Armeenia vastu resultatiivsed.

Noormeeste U21 koondis viibis märtsis laagris Türgis, kus treeningmängudes alistati Taani madalama liiga klubi Horsens 6-1 ja kaotati Rootsi klubile Nordic United 0-4. Koondisega olid kaasas ja said ka mänguaega Tanel Tammik ja Patrick Genro Veelma.

Samuti laagerdas Türgis noormeeste U19 koondis, kes sealsetes kontrollmängudes võitis Türgi U18 koondist 2-1 ja kaotas Põhja-Makedooniale 0-3 ja Moldovale 1-2. Tammekat esindasid laagris väravavaht Joonas Sakkis ja koondise abitreeneri rolli kandev Siim Valtna.

Treeningkogunemise pidas maha ka noormeeste U18 koondis. Tammeklastest olid rivis Kristofer Sahtel, Mait Vaino, Jakob Puu ning Karl Kiidron.

Tallinnas said kokku noormeeste U16 koondise kandidaadid. Tammeka poistest käisid ennast treeneritele näitamas Samuel Sulp, Romet Hurt, Ronald Sepp. Abitreenerina on igapäevaselt koondise juures töötamas klubi juhatuse liige Indrek Koser.

Töine oli ka märtsikuu poiste U15 koondises, kes pidas maha treeningkogunemise ja võitis 3-0 Läti eakaaslaseid. Kogunemisel ja mängul said ennast näidata Kaspar Kleinson, Sander Tammiku, Hugo Kütt, Romet Ränkel, Aleks Malva ja Kaspar Põldmaa.


Personaliseeritud FIFA kaartide tellime

Märtsist on võimalik endale või oma sõbrale-lähedasele tellida personaliseeritud ja mujal maailmas äärmiselt populaarne FIFA kaart. Kaardist ja selle tellimisest lähemalt: https://www.jktammeka.ee/fifakaart


2024 hooaja hooajakaart

Kui soovid võimalkult mugavalt ja soodsalt 2024 hooajal staadionilt Tammeka esindusvõistkondasid (PL, NML, ELB) jälgida ja samas tahaksid toetada ka klubi ennast siis sellisel juhul on 2024 hooaja hooajakaart täpselt see, mida Sul vaja läheb! Telli omale hooajakaart juba kohe ja ole osa vingest hooajast! Loe erinevatest piletite soetamise võimalustest ja tellimisest lähemalt tammeka koduleheküljelt: https://www.jktammeka.ee/mangupaev


Spiideo TV otseülekanded

Sooviksid siiski oma sõbrale või lähikondlasele kaasa elada või analüüsida konkurendi mängu aga staadionile ei ole võimalik tulla. Kõiki Sepa staadionil toimuvaid 11 vs 11 meistrivõistluste mänge on otseülekandes võimalik jälgida Spiideo videosüsteemi vahendusel. Soovijad saavad osta  omale hooajapaketi, mis sisaldab kõigi Sepa staadionil toimuvate 11 vs 11 mängude otseülekandeid ja järelevaatamist või üksikpileti, millega siis mõnel konkreetsel mängul silma peal hoida. Hooajapaketi ostmise võimalus ja lähenevate mängude kava leiab Tammeka koduleheküljelt: https://play.spiideo.com/game-package/cd96f3b6-c14d-41d9-9acd-65db8c18a488?page=2&rrscroll=disabled



Tammeka fännikaup

Alanud hooaegade valguses tuletab Tammeka  endiselt meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda nii kodus kui ka erinevatel Tammeka võistkondade mängudel, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/

Samuti on Tammeka fännikaup müügil esindusmeeskonna  ja naiskonna kodumängudel

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee 


323 views
bottom of page