top of page

Jalgpallikool Tammeka aprillikuu uudiskiri

Jalgpallikevad on täies hoos käima läinud ja Tammeka noortel ja vanadel jalgpalluritel on käes aktiivne periood, mil igal nädalavahetusel ollakse võistlustules väravate ja tabelipunktide nimel. Kindlasti võtame noorte täpsemad seisud ja tulemused luubi alla, kui pool hooajast läbitud, seni aga saavad kõik huvilised tutvuda mänguprotokollide ja tabeliseisudega www.jalgpall.ee vahendusel.

Lisaks suurele hulgale jalgpallile toimus aga klubi ja tammeklastega ka muud põnevat.


Esindusmeeskond



Esindusmeeskonna aprill oli kevadele iseloomulikult heitlik ja ebastabiilne. Aprilli esimesel päeval tehti tiitlikaitsja FC Floraga viik 1-1, kes suutis Tammeka väravavõrgu sahisema panna alles mängu lisaminutitel, kui eelnevalt olime olnud pikalt eduseisus tänu Flora omaväravale, millele tegi tugeva eeltöö Patrick Genro Veelma. Järgmises mängus tuli vastu võtta valus kaotus selle aasta komeedilt Pärnu Vapruselt 0-1, kui sarnaselt Florale õnnestus vastastel otsustavalt skoorida mängu viimastel minutitel.

Väravavõrgud jäid Tammeka poolt sahistamata ka järgmises liigamängus Nõmme Kaljuga, kui samuti tuli vastu võtta kuiv 0-2 kaotus. Selle mängu tähelepanuväärseimad ja ajaloolisemad hetk



ed toimusid samuti mängu lõpufaasis, kui Eestis sellel aastal debüüti tegev VAR ja väljakukohtunik ei suutnud seitsme minuti jooksul Kalju teise värava legitiimsuses konsensusele jõuda.

Suured olid lootused ja ootused ka seoses järgmise kodumänguga, kui järelepidamisele läks varakevadel ära jäänud mäng Tallinna JK Kaleviga. Kuigi kohati näitas Tammeka igati ladusat mängu ja teisel poolajal oli eduvärav mitmelgi korral õhus, tuli vastu võtta Kalevi ühest tõelisest ilu- ja teisest koleväravast 1-2 kaotus. Jälle rakendus juba aprilli eelnevatest mängudest tuttavaks saanud muster, kui vastane sai oma otsustava värava kätte päris mängu lõpuminutitel. Vaatamata kaotusele võisid treenerid ja publik rahul olla Tammeka esimese väravaga, mille lõi karistuslöögist Patrick Genro Veelma. Kahjuks jäi samas mängus ka realiseerimata VAR- i poolt Tammekale antud penalti.

Nii oligi tammeklastel selg vastu seina, kui aprilli eelviimasel pühapäeval sõideti külla

Premium liiga uustulnukale Harju JK esindusvõistkonnale. Kuigi harjukad läksid Tammeka omaväravast ja enda tõelisest iluväravast kaks korda mängu juhtuma, õnnestus Tanel Langil ja Eugenio Bracellil mõlemal korral kiiresti viigistada ning viimase sõna jäi Patrick Genro Veelmale ja päeva lõpuks asuti Tartu poole tagasiteele koos selle hooaja esimese 3-2 võiduga ja rekordilise kolme löödud väravaga.

Kuu viimane kodumäng peeti jällegi kodusel Sepal, kui vastaseks Tammeka igipõline vihane ja kompromissitu rivaal Narva Trans, kes selleks aastaks on oma ridadesse toonud igipõlise tammeklase ja tuntud väravaküti Tristan Koskori. Kodupubliku kurvastuseks oli just Tristan, see kes


Transi esimese poolaja lõpul juhtima viis, aga õnneks jäi ka nppd viimane sõna tartlastele ja Artur Uljanovi kannaväravast tüüris mäng võitlusliku 1-1 viigi sadamasse. Aprillikuu lõpetaski meeskond kuue punktiga üheksandal tabelireal. Kuigi seisud tabelis ei ole kiita on siiski vaikselt hakanud tulema ka enda löödud väravaid, millega veel kuu alguses väga hädas oldi. Samuti on lootust, et vigastusetont, mis hooaja alguses meeskonda kummitamas käinud on kevade edenedes taanduma asunud


Lõppenud kuusse jäi ka esindusmeeskonna Evald Tipneri karikavõistluste veerandfinaali mäng Jõhvi Phoenixi ja Noova ühendmeeskonnaga. Kevadises Kohtla-Järves teise liiga meeskonnale erilisi võimalusi ei jäetud ja suhteliselt pingevabas ja jõudu säästvas mängus saadi 6-1 võit. Kaks väravat lõi Herman Pedmanson ning väravaga panustasid Devid Lehter, Artur Uljanov ja Patrick Genro Veelma. Korra sahistasid oma väravavõrku ka vastased ise. Võiduga jõuti karikavõistluste poolfinaali, kus vastaseks FC Flora. Mäng toimub 10. mail Tallinnas, kuhu klubi on plaanimas ka fännibussi. Jälgige meie infokanaleid.



Esindusnaiskond


Esindusnaiskond alustas oma mänge aprillis Pärnu Vapruse ja Viljandi Tuleviku hübriidnaiskonna vastu. Ühendatud jõud Tammeka neidudele-naistele liiga ohtlikuks ei saanud ja esimesest kodumängust võeti kaasa kindel 8-0 võit. Väravate löömine kujunes peamiselt Kirkeliis Lillemetsa ja Liisa Merisalu omavaheliseks maavõistluseks, mille esimene neist 4-3 võitis. Ühe väravaga panustas ka Valeria Liik. Selle mängu puhul on tähelepanuväärne ka see, et mängu oli võimalik näha otseülekandes Youtubes ja mängu ülekanne ja kommentaarid olid korraldatud just Tammeka poolt.

Otseülekanne leidis aset ka järgmisest aprillikuisest kodumängust, kui Tartusse olid saabunud eelmise hooaja hõbemedalistid Sakust. Kuigi Tammeka naiskond andis igati vihase lahingu ja omas viigiseisult vähemalt kahte suurepärast väravavõimalust, said favoriidid Sakust viimase viieteistkümne minutiga 2-0 oma tahtmise.

Aprilli lõpetas esindusnaiskond võõrsilmänguga Viimsis liiga debütandi- Martin Reimi Jalgpallikooli naiskonna vastu. Tuult ja vihma trotsides jäid esimesel poolajal väravad löömaga, aga teisel kolmveerandtunnil panid aistammeklased oma paremus 2-1 siiski maksma. Resultatiivsed olid seekord Kreete Õun ja Marie Kiivit. Uuele kuule läheb naiskond vastu igati lootusandvalt- viiendalt tabelirealt.



Sarnaselt esindusmeeskonnale pidas ka naiskond aprillis oma karikavõistluste veerandfinaali, kui Tallinnas alistati 8-0 JK Tallinna Kalevi duubelnaiskond. Liisa Merisalu oli resultatiivne neljal ning Aleksandra Kelli ja Karoly Kasuk kahel korral. A Le Coq Arenal toimuva suure finaali ja Tammeka vahel on veel seismas nüüd JK Tabasalu naiskond, kellele sõidetakse külla 24. mail. Ka sellele mängule on plaanis fännibuss teele panna ning sellekohast infot võib peatselt leida erinevatest Tammeka kanalitest.



U19 finaalis

Väga tähtsa mängu pidas aprillis maha ka Tammeka U19 võistkond, kes alistas U19 Eliitliiga Meistriliiga poolfinaalis FCI Levadia eakaaslased 2-0. Mõlemad väravad lõi Herman Pedmanson. Sellega kindlustas U19 võistkond omale pääsu 3. juunil A Le Coq Arenal toimuvasse finaali, kus karika eest astutakse lahingusse FC Flora U19 võistkonnaga.

Viimati võitis Tammeka U19 Eliitiliiga Meistriliiga 2020 aastal, kui finaalis alistati Tallinna Legion 1-0





Tammeka fännireis Tallinnasse


03.06.2023 toimuvad Tallinnas A Le Coq Arenal kolm karikafinaali. Kui Tammeka U19 võistkond on omale koha juba seal kindlustanud, siis nii esindusnaiskond kui ka esindusmeeskond on mängimas poolfinaalides ja eriti hea õnnestumise juures võib juuni kolmanda päeval näha Tammeka võistkondasid kõigis kolmes sellel päeval mängitavas finaalis.

Kuna U19 võistkonna finaalis osalemine on juba kindel, siis soovime Tammekast lähetada Tallinnasse võimalikult suure toetajate pere. Selleks on Tammeka juba alustanud fännireisi organiseerimist. Täpsem info juba kuupäevade lähenemisel Tammeka kanalitest, aga kellel juba huvi omale koht bussi(de)s broneerida või muid küsimusi esitada, siis täpsemat infot jagab Tammeka kogukonna juht Monica Rand- monica@jktammeka.ee


Tammeklased koondistes



Koondislastest olid aprillis aktiivsed ennekõike Tammeka naispere liikmed. Kokku käis Erinevaid Eesti koondiseid esindamas aprillikuus 13 mängijat ja treenerit.

Naiste A koondis, kelle üheks peatreeriks on meie enda Sirje Roops, pidas aprillis kaks mängu, kui esmalt kaotati Maltale 1-2 ja seejärel Ukrainale 0-1. Tammeklastest said rohkem või vähem mänguaega Rahel Repkin, Keiti kruusmann, Eva-Maria Niit, Renate-Ly Mehevets ja Malta vastu skoori teinud Liisa Merisalu.

Neidude U19 koondis alistas aprillis 2-0 Kasahstani ning seejärel kaotas 0-4 Walesile. Tammekast lõid nendes mängudes kaasa Grete Kraus, Marie kiivit ja Kirkeliis Lillemets.

Tüdrukute U17 koondis sai aga käia aprillis korralikus Poola saunas, kui kahest mängust esimeses kaotati 0-6 ja teises 0-8. Koondist esindasid tammeklastest Annegret Kala, Katriin Rodi, Carola Erik ja Aleksandra Kelli.


Spiideo ülekanded Sepa jalgpallikeskusest


Aprillist on huvilistel võimalik vaadata otseülekandes pea kõiki Sepa jalgpallikeskustes toimuvatest meistrivõistluste mängude. Kui eelnevalt on olnud kaamera- ja videoanalüütika süsteem ennekõike treenerite tööriist, siis alates aprillist on huvilistel võimalik läbi Spiideo vaadata ka neid huvitavaid meistrivõistluste lahinguid. Lingi soovitud mängule võib leida läbi www.jalgpall.ee lehekülje, kus kalendrist tuleb valida konkreetne huvipakkuv mäng. Ülekanne töötab digipileti põhimõttel, kus üks ostetud virtuaalne pilet kehtib ühel seadmel. Piletitulust kogutav tulu läheb selle sama Spiideo süsteemi ülevalpidamiseks ja sellega seotud erinevate litsentside ja arenduste eest tasumiseks.

Loe Spiideost kui treenerite abivahendist lähemalt: https://www.jktammeka.ee/post/spiideo-tammeka-v%C3%A4%C3%A4rtuslik-abimees



Tammeka laulu video


Kui hooaja avamisel Alexela loomelaval tutvustas Tammeka oma heade sõprade Erki Kade, Jaanus Vislapuu ja Contra poolt loodud ja sissemängitud Tammekale pühendatud muusikapala, siis aprillis valmis ka sellele laulule video, mis nähtav YouTubest https://www.youtube.com/watch?v=ARNlaveFz94


Tortuga piletimäng


Tammeka pikaaegne hea sõber ja toetaja Tortuga Travel on ka sellel hooajal pannud oma õla alla Tammeka esindusmeeskonna kodumängudele, kui ühel õnnelikul kodumängu külastajal on võimalik hooaja viimaselt kodumängult minna koju suureprase puhkusereisi paketiga. Täpsemalt piletimängu auhindadest ja reeglitest https://www.jktammeka.ee/post/tortuga-travel-publikum%C3%A4ng


Esindusmeeskonna uus hõbesponsor




Tammekal on hea meel teatada, et AS Giga on esindusmeeskonna uus Hõbesponsor. Giga on pika ajalooga kohalik Tartu ettevõte, mis tegutseb soojamajanduses, pakub ehitusteenust ning tegutseb paljudes teistes ärivaldkondades. Tammeka tegevjuht Kristjan Tiirik ”Tammeka on kogukonna klubi ning see on suur võit, kui kohalik Tartu ettevõte toetab sporti ja panustab jalgpallikogukonda. Tänu toetusele on võimalik esindusmeeskonnal liikuda enda seatud kõrgete eesmärkide suunas. Suured tänud AS Gigale toetuse ja usalduse eest!”






Noortesüsteemi uus suurtoetaja


Tammekal on väga hea meel teatada, et AS Sumros Grupp on meie noortesüsteem uus suursponsor. Ettevõtte juht Helikar Haabma: “Otsustasin toetada JK Tammekat, et aidata klubil ka edaspidi kvaliteetselt arendada noortespordiga tegelemise võimalusi. Minu enda pojad osalevad aktiivselt treeningutel ja treeningute kvaliteediga rahul. Treenerite suhtumine noortesse on olnud väga positiivne ja õpetlik, mis aitab kindasti kaasa positiivselt laste tegemistele edaspidises elus.”

Samuti uue tulijana võib noorte särgi pealt leida ka Räni Kinnisvara OÜ logo, kes samuti on oma õla JK Tammeka noortevõistkondade tegemistele alla on pannud.

Juba tuttava toetajana on noorte aitmist jätkamas Coop Tartu.

Tammeka tänab suure abi ja panuse eest ka senist noortesüsteemi toetajat Marko Pokki ja soovib Talle ja Temaga seotud ettevõtetele ikka kerget jalga, lennukaid ideid ning Õnne ja Õnnestumisi !





Uus varustus Lõunakeskuse Sportlandis


Anname teada, et Lõunakeskuse Sportlandi on jõudnud müügile uus partii Tammeka treeningvarustust. Samuti on müügil uue kujundusega noorte võistlussärgid. Tammeka juhib tähelepanu, et jätkuvalt on kasutuses ja ringluses ka eelmise kujundusega võistlussärgid ning neid välja vahetama ei pea !

Samuti on vana kujundusega treenigsärke võimalik osta tunduvalt soodsama hinnaga Tammeka kontorist või broneerida endale meililt monica@jktammeka.ee


Tammeka fännikaup


Alanud hooaegade valguses tuletab Tammeka endiselt meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda nii kodus kui ka erinevatel Tammeka võistkondade mängudel, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/.

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee


209 views
bottom of page