top of page

Jalgpallikool Tammeka oktoobrikuu uudiskiri


Oktoober oli Tammekas tavapäraselt toimekas: Esindusvõistkondadel olid käsil hooaja otsustavamad mängud ja noortevõistkonnad pidasid enda viimaseid mänge meistrivõistluste raames. Aina lähenev ja süvenev sügis tuletas kõigile meelde, et juba novembrist on käes aeg, mil paljud võistkonnad kolivad kas kõik või osad trennid jalgpallihalli ja koolide võimlatesse. Nagu ikka, oli klubis palju rõõmu ja positiivset, kuid sekka kukkus ka tõrvatilku meepotti- täpselt nii nagu ühes suures ja tegusas spordiklubis olema peab.


Esindusmeeskonna võiduta viinakuu


Oktoobrile läks esindusmeeskond vastu teadmises, et taganemisruum hakkab otsa saama ja kui ei taheta asja päris ärevaks ajada, tuleb ennast kokku võtta ja punktid tabelisse võtta. Kuud alustati võõrsil lahinguga Narva Transi vastu, keda eelnevalt koduses Tartus oli võidetud ja seega olid lootused ka nüüd kõrged. Kahjuks näitas Trans paremat minekut ja 0-2 oli tõsiasi. Järjekordselt tegi palju paksu pahandust endine tammeklane Tristan Koskor, kelle värav Transi edule aluse pani.

Peale koondisepausi tuli tõsises ellujäämislahingus vastu astuda tiitlinõudlejale Levadiale. Peale üsna ühepoolset avapoolaega, sai Tammeka kenasti mängu sisse ja kaugel polnud ka viigivärav, siiski tuli leppida 1-2 kaotusega. Tammeka värava autoriks oli Dominic Laaneots.




Autor: Anna Andreas


Kuule pandi punkt kodus Tamme staadionil, kui kindel plaan oli sotid selgeks teha Tallinna Kaleviga, kellega eelnevalt oli maha peetud kolm võrdset lahingut, aga võidupunkte kätte poldud veel saadud. Eesti jalgpalliajalukku pretsedendi loonud mängus, kus solvati, solvuti ja vahetati käest-kätte eduseisu, lagunes peale viigiliselt lõppenud avapoolaega Tammeka täielikult ning dušši alla saadi peale korralikult Kalevi poolt kuumaks köetud 2-7 leili. Tammeka mõlemad väravad lõi avapoolajal Ahmed Adebayo Basher.




Autor: Imre Pühvel


Hooaja viimastele mängudele läheb Tartu esindusmeeskond vastu teadmisega, et olukord on küll äärmiselt ärev, aga kõik on veel siiski endi jalgades. Lihtsamaks ei tee küll seisu asjaolu, et juba niigi pika ja kurva vigastatute nimekirjaga liitus taas Artur Uljanov ning oma kohust Eesti Vabariigi ees asus kandma Tanel Tammik.

Seda enam ootab esindusmeeskond viimasteks kodumängudeks staadionile valjuhäälseid ja kirglikke toetajaid, et raske seis siiski hooaja lõpuks enda kasuks pöörata ja et Tartul ja tartlastel oleks ka aastal 2024 võimalik Eesti kõrgliiga jalgpalli vahetult tribüünilt vaatamas käia.


Võidulainel esindusnaiskond


Kui esindusmeeskond pidi oktoobris võitlema koha eest päikese all, siis esindusnaiskond kinnitas lõppenud kuul, et aasta alguse lubadused ei olnud tühi jutt ja plaan esmakordselt tuua Tartusse Eesti meistrivõistluste medalid on veel täiesti päevakorras.

Kuu esimeses mängus ei näidatud erilist külalislahkust ülesse Viimsi JK naiskonna vastu, kes alistati Sepa jalgpallikeskuses 5-0. Resultatiivsed olid Kirkeliis Lillemets, Grete Kraus, Renate-Ly Mehevets, Anna-Martha Reino ja Nicole Kelli, kes sai hakkama vägeva teoga, kui lõi värava esindusnaiskonna eest oma debüütmängus.




Autor: Liisi Troska


Seejärel viis naiskonna tee neid juba Pärnusse, kus punkte hakati nõudlema Vapruse ja Tuleviku ühendnaiskonna käest. Nagu medalinõudlejale kohane, siis naiskonna sihik oli järjekordselt paigas ning tasuks 5-1 seljavõit. Kirkeliis Lillemets lõi kaks ning Liisa Merisalu, Marie Kiivit ja Aleksandra Kelli lisasid kõik ühe värava.




Autor: Svetlana Šižova


Peale sündmuseid Pärnus poolitati tabel ja esimesed kuus naiskonda asusid lõplikke kohti omavahel paika panema. Esimeses sellises mängus reisisid tartlannad Viimsisse, et kohaliku naiskonnaga sellel hooajal viimast korda piigid ristata ja oma kolmandat positsiooni liigatabelis põlistada. Omad plaanid viidi ideealselt ellu ja Lõuna- Eestisse sai võistkond hakata tagasi sõitma kaasas kindel 4-0 võit. Viimsi staadioni väravavõrke sahistasid Kirkeliis Lillemets, Renate-Ly Mehevets, Marie Kiivit ja Rahel Repkin. Tähelepanuväärne oli see mäng ka selle tõttu, et juba neli mängu enne hooaja lõppu sai ületatud Tammeka naiskonna löödud väravate rekord ühel hooajal, milleks on nüüd 58 väravat ja mis loodetavasti hooaja lõpuks on veelgi jõudsalt kasvanud. Meistrivõistluste viimastele mängudele läheb naiskond vastu kolmandalt positsioonilt ja väljavaated pronksile on üsnagi positiivsed.


Duubelmeeskonna väravaterohke oktoober


Seoses selleaastase esindusmeeskonda kummitanud vigastusetondi ja lühikese pingiga on U21 meeskonnal olnud sellel hooajal väljakutsuv ülesanne, kus valdavalt veel eelmisel aastal U17 noorteliigat mänginud noormehed ei ole saanud toetuda piisavalt vanematele kolleegidele ja on pidanud ise tulemuste eest hoolitsema.

Oktoober oli ka neile noortele otsustavaks kuuks ja oma õigust Esiliiga B tasemel tuli kinnistada nii fännide kui ka vastaste ees.





Autor: Renate-Ly Mehevets


Kuu algas kohe linnalahinguga FA Kalevi vastu, kus vaatamata noorematele abiks tulnud Dominic Laaneotsa väravale, tuli vastu võtta valus 1-2 kaotus.

Seejärel aga võtsid kurjaks aetud noored jalad kõhu alt välja ja kodusel Sepa kunstmurul alistati JK Läänemaa seisuga 6-0. Akaki Gvineria oli resultatiivne kahel ning Rico Puusaag, Robin Mathias Müür, Hugo Salmar ja Lui Henri Kiidjärv korra.

Kolmandas oktoobrikuises mängus sõideti külla oma peamisele konkurendile Nõmme Kalju U21 meeskonnale. Väravaterohkes ja pingelises mängus läksid punktid seisuga 4-4 jagamisele. Kaabutrikiga panustas vigastusest naasev Egert Naruson ja korra pani vastaste väravavavõrgu sahisema Kaspar Kupits.

Kuu lõpetati taas linnalahinguga, kui kodumängus tuli pidurdada heas hoos ja esiliiga kursil olevat Welco esindusmeeskonda. Järjekordne pingeline lahing andis tulemuseks teise järjestikuse viigi, seekord seisuga 2-2. Noorte tammeklaste väravate eest hoolitsesid Mait Vaino ja Akaki Gvineria.

Viimastele novembrikuistele mängudele läheb U21 meeskond vastu liigatabeli seitsmendalt positsioonilt, millel lõpetamine tagaks meeskonnale püsimajäämise ka järgmiseks hooajaks.


Noorte hõbedased meistrivõistlused


Oktoobris sai selgeks, et Tammeka U17 võistkond (treenerid Martin Teder ja Hardi Häelme) ja U14 meeskond (treenerid Ervin Laaneots ja Kristjan Baumann) kindlustasid mõlemad endale hõbemedalid Eesti meistrivõistluste esiliigades. U17 vanuseklassis oli 2023 hooajal võistlustules kokku 34 võistkonda ning U14 vanuseklassis 52 võistkonda.

Varasemalt oli Tammeka noortel ka ette näidata 2023 aastast U19 Eliitliiga Meistriliigast (treenerid Siim Valtna ja Karl Gustav Kärner) hõbemedal.

Kuigi kuldsed autasud jäid sellel aastal noorte meistrivõistlustelt Tartusse toomata, võib siiski ka kolme hõbedaga väga rahule jääda ning noored, nende treenerid ja fännid on igati suure aplausi ära teeninud.


Noored uusi välisturniire avastamas


Lisaks agarale toimetamisele kodukamaral jõudsid Tammeka noored külastada turniiridega seoses erinevaid välisriike. Nii osalesid Tammeka poiste 2007, 2008, 2009 ja tüdrukute 2009 võistkond turniiril Hispaanias Barcelonas ja Tammeka 2013 Sinine võistkond turniiril Rootsis.

Turniiridel osalenud treenerid kiitsid turniire, vastaseid ja meeldivaid olusid ning jäid kogemusega äärmiselt rahule. Meenutusi turniiridest galeriide näol koos treenerite poolsete kokkuvõtetega võib lugeda Tammeka sotsiaalmeedia kanalitest.





Fotod: Football Cup Barcelona


Märul Sepa staadionil


Oktoobri alguses peeti Sepa jalgpallikeskuses maha suuresti liigavõitjat otsustanud U17 Eliitliiga mäng Tammeka ja Levadia noormeeste vahel. Kuna tabeliseis oli pingeline ja mängus olid kuldmedalid, siis lõid meeleolud ja kired tribüünil kohati lõkkele ning olukord muutus plahvatusohtlikuks.

Jalgpallikool Tammeka soovib vabandada kõigi ees, kes tundsid ennast solvatuna või rünnatuna ja kinnitab, et soovib seista klubina igati ausa mängu ja humanistlike inimväärtuste eest ja teeb kõik endast oleneva, et sarnaseid olukordasid edaspidiselt meiega seotud mängudel minimaliseerida.

Samuti soovib Jalgpallikool Tammeka meelde tuletada kõigile oma fännidele ja mängijatele, et meie esmaseks kohustuseks on näidata ülesse kõrget sportlikku vaimu ja austada vastaseid, kohtunike ja vastaste poolehoidjaid. Oleme väga tänulikud kõigile, kes teevad endast kõik, et selliseid olukordade eskaleerumisi tulevikus vältida ning samuti palume ka igasugustele võimalikele provokatsioonidele omalt poolt mitte vastata.

Tammeka tänab fänne ja toetajaid, kes leiavad tee meie võistkondade kodu- ja võõrsilmängudele ja kinnitab, et Teie olemasolu ja kaasaelamine on meile äärmiselt oluline. Aitäh!

Sinu käed päästavad elu


Lõppenud kuul võis nii Sepa kui ka Tamme staadionitel näha tavapärasest rohkem punastes vormiriietes kiirabi- ja päästetöötajaid. Põhjuseks ei olnud õnneks ootamatult suurenenud vigastuste hulk vaid hoopis see, et Tammeka noortegruppe külastasid sihtasutuse Sinu Käed Päästavad Elu töötajad, kes Tammeka noortele põhilisi esmaabi ja elustamise tehnikaid tutvustasid, mida siis noored said kohapeal mannekeenidel praktiseerida. Tegemist on juba mitmenda sellelaadse aktsiooniga ja usume, et tänu sellisele sihipärasele teavitustööle suudame ka mõne elu rohkem päästa.


Läbi aegade Tammeka kõrgliiga Best of koossseis


Oktoobris võisid kõik soovijad tutvuda Tammeka kodulehe kaudu mitmete kauaaegsete tammeklaste meenutustega, mille lõpptulemusena valmis koosseis, kus figureerivad legendide arvates need kõige kõvemad Tammekat kõrgliigas esindanud mängumehed. Koosseisu ja muid vahvaid meenutusi saab lugeda kodulehelt https://www.jktammeka.ee/post/tammeklased-eesti-k%C3%B5rgliigas-the-best-off .


Tammeklased koondistes


Lisaks klubilistele tegevustele olid nooremad ja vanemad tammeklased oktoobris tegusid tegemas ka erinevates rahvuskoondistes. Kokku said sinist särki erinevates mängudes ja laagrites kanda 20 Tammeka esindajat.


Naiste A koondis pidas maha kaks võidukat mängu UEFA Rahvusteliiga raames Armeenia rahvuskoondise vastu. Võõrsil saavutati võit 4-1 ja kodus alistati sama vastane seisuga 5-1. Võitudesse andsid oma panuse Tammeka naiskonna peatreener Sirje Kapper ning mängijad Keiti kruusmann, Rahel Repkin, Renate-Ly Mehevets, Eva-Maria Niit, Liisa Merisalu ning Annegret Kala.





Liisi Troska ja Katariina Peetson/ jalgpall.ee


Noormeeste U21 koondis kaotas EM valikmängu raames võõrsil Poolale 0-5. Väljakul käisid Tammekast Tanel Tammik ja Patrick Genro Veelma.

Teine oktoobriks planeeritud valikmäng Iisraeli vastu lükkus kasvanud julgeolekuohu tõttu tulevikku.


Noormeeste U19 koondis pidas oktoobris Horvaatias maha sõprusturniiri, kus viigistati 2-2 Horvaatiaga ning kaotati sanaste 0-1 seisudega Bulgaariale ja Kreekale. Tammekat esindasid Horvaatias Herman Pedmanson ja füsioterapeut Margus Parts.


Neidude U19 koondis kohtus esmalt EM valikturniiri raames võõrsil Gibraltariga, kes alistati 9-0 ja seejärel kodus Bosnia ja Hertsegoviinaga, kellele jäädi alla 0-1. Tammeka neidude lippu hoidsid kõrgel Kirkeliis Lillemets, Grete Kraus ja Aleksandra Kelli, kellest viimasel õnnestus ka kaks palli Gibraltari väravavõrku lüüa.


Noormeeste U18 koondis pidas lõppenud kuul maha laagri, kus tammeklastest olid esindatud Rico Puusaag ja abitreener Siim Valtna.


Tütarlaste U17 koondis kohtus EM valikturniiri raames Türgis Moldovaga, kellega viigistati 3-3 ning seejärel tuli 1-3 tulemusega alla jääda turniiri võõrustanud Türgile. Tammeka värve kaitsesid neis mängudes Nicole Kelli ja Kertu Mugu.


Poiste U17 koondis kohtus kahe maavõistluse raames Tallinnas Tšehhiga, kellele kaotati mõlemad mängud sarnase skooriga 0-3. Koondises käisid Mait Vaino ja abitreener Indrek Koser.


Tammeka fännikaup

Et erinevatele Tammeka võistkondadele oleks sügisesel perioodil soojem, parem ja nähtavam kaasa elada, siis Tammeka tuletab meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/.

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee.

Saabunud on ka uued fännisallid! Neidki saab osta Tammeka kontorist ja mängupäevadel kassatelgist.

Omale meeldivat fännikraami saab endale muretseda ka Tammeka esindusmeeskonna kodumängudelt.


420 views
bottom of page