top of page

Jalgpallikool Tammeka novembrikuu uudiskiri

Tavapäraselt oli november Tammekas see kuu, kui veel viimased võistkonnad lõpetasid oma hooaegasid, tehti erinevaid kokkuvõtteid ja peeti mitmeid võistkondadesiseseid hooaja lõpupidusid. Samuti oli november kuuks, mil paljud Tammeka võistkonnad said kolida oma treeningud tubasematesse tingimustesse. Siiski jätkus ka novembrisse äärmiselt otsustavaid mänge, ajaloolisi momente ning närvesöövaid hetki, mida sel aasta pakkusid ennekõike Tammeka esindusmeeskond ja -naiskond.


Esindusmeeskonna tõehetked


Esindusmeeskond astus novembrile vastu teadmisega, et vaatamata keerulisele ja punktivaesele hooajale on kõik nende endi jalgades, et otse väljalangemist esiliigasse vältida. Siiski oli kuu algus äärmiselt kurjakuulutav, kui kuivade kaotustega 0-1 ja 0-2 alistuti nii FC Kuressaarele kui ka Pärnu Vaprusele.





Liisi Troska


 Nii jäigi Tammeka lõplik saatus liigahooaja viimasele mängule ja  kodusel Tamme staadionil tuli ellujäämislahingus vastu astuda südika hooaja teinud Harju jalgpalliklubile. Tammekale oleks viimases mängus piisanud ka viigist, kuid kaotus oleks üleminekumängudele viinud just Harju ning Tammeka oleks pidanud oma järgmise hooaja jalgpallilahingud pidama aste madalamal liigatasemel.

Tamme staadionile oli kogunenud rekordiline rahvahulk, kes ennast tagasi ei hoidnud ja oli möllu ja laulu ja pürotehnikat. Tee staadionile oli leidnud ka Tammeka esimene ja kauaaegne fännirühmitus, kes andis kuuma nii otseses kui ka kaudses mõttes. Suuresti pealtvaatajate emotsiooni ja kaasaelamise toel õnnestuski esindusmeeskonnal ellujäämislahing 2-1 võidusadamasse tüürida. Resultatiivsed olid Devid Lehter ja Ahmed Adebayo Basher. 




Liisi Troska


Enne veel, kui alustada sai üleminekumängudega, tuli sõita külla Levadia esindusmeeskonnale, et selgitada välja, kumb kahest jätkab karikavõistlustel kaheksa hulgas. Kuigi Tammeka läks Ahmed Adebayo Basheri väravast mängu juhtima, tuli Tartu poole sõitma hakata kaotusega 2-4. Rõõmustada võis värske Gruusia noortekoondise kandidaadi Akaki Gvineria esindusmeeskonna debüütvärava üle.





Katariina Peetson


November lõpetati esimese üleminekumänguga, kui võõrsil kohtuti esiliiga hõbedase meeskonna Viimsi JK-ga. Arvestades vastaste ambitsiooni ja nooruslikku pealehakkamist, oli karta, et midagi kerget ei ole tulemas ja Premium liiga koha nimel läheb kõvaks madinaks. Siiski suutsid tartlased oma suuremad kogemused ja parema füüsise maksma panna ja teisele üleminekumängule detsembris saab esindusmeeskond vastu minna üsna turvalises 5-0 eduseisus. Kaks korda oli resultatiivne Ahmed Adebayo Basher ja korra Giacomo Uggeri, Tanel Tammik ja Dominic Laaneots.





Mauri Levandi



Naiskond tegi ajalugu


Kui esindusmeeskonnale tähendas november lahinguid ellujäämise nimel, siis naiskond astus kuule vastu teadmisega, et väga lähedal on võimalus teha Tartu jalgpalliajalugu ja ajaloolised pronksmedalid on haardeulatuses.

Kuud alustati võõrsilmänguga Tabasalu naiskonna vastu, mis õnnestus ka Liisa Merisalu kahe ja Kreete Õuna ühe värava toel 3-0 võita. Seejärel ootas ees karikamäng Lasnamäe Ajax naiskonna vastu, aga kuna vastased otsustasid anda loobumisvõidu, siis edenesid tartlannad karikavõistluste järgmisesse ringi ilma väljakul käimata. Kuu teises liigamängus sõideti külla juba hõbemedalid kindlustanud Saku Sportingu naiskonnale, kellele eelnevates liigamängudes oli alla jäädud. Naiskond teadis, et positiivse tulemuse korral oleks pronksmedalid kindlustatud juba kaks vooru enne meistrivõistluste lõppu. Naiskond oli ennast õigesti meelestanud ja Saku alistati Sakus äärmiselt veenvalt 5-1. Kaabutrikiga sai hakkama Liisa Merisalu ja kaks väravat lisas Carola Erik. See kõik tähendaski, et Tammeka naised olid täitnud lubaduse, mille nad enne hooaega andsid: Tartu jalgpall sai rõõmu tunda esimese peale vabariigi taasiseseisvumist saavutatud medali üle täiskasvanute meistrivõistlustel. Eelviimases voorus said tartlannad pingevabalt võõrustada meisternaiskonda Florat, kelle vastu küll asuti mängu juhtima, kuid lõpuks tuli vastu võtta 2-6 kaotus. Tammeklastest olid resultatiivsed Marie Kiivit ja Carola Erik. Viimaseks hooaja mänguks sõitsid Tartusse Tallinna Kalevi naised ja ka nemad õnnestus tartlastel 2-0 alistada. Vastaste väravavavõrku sahistasid Kirkeliis Lillemets ja Kreete Õun. Sellel samal viimasel liigamängul said auhinnad kätte Liisa Merisalu ja Sirje Kapper, kes olid valitud novembrikuu naiste meistriliiga parimaks mängijaks ja treeneriks.

Kuigi november tõi naiskonnale palju rõõmu, tuli ette ka nukramaid hetki, kui oma uutest väljakutsetest jalgpallimaastikul andis teada peatreener Sirje Kapper, kes pikendas tänu oma edukale aastale lepingut Eesti rahvusnaiskonnaga, otsustaski, et pühendub ainult rahvuskoondisele. Tammeka tänab südamest Sirjet ning soovib talle tuult tiibadesse ja kõrget lendu! Tammeka jääb Sirjet mäletama, kui ühe ajaloolise saavutuse arhitekti kes kindlasti on ennast rasvaste tähtedega Tartu jalgpalliajalukku kirjutanud.




Katariina Peetson


Noored said enne lund puhkama


Oma liigahooajaga said novembris ühele poole ka duubelmeeskonna noored. Kui mingil hetkel oli üleval oht, et oma hooaega saavad nad pikendada potentsiaalsete üleminekumängudega, siis õnneks osati õigetel hetkedel ennast piisavalt kehtestada ja vastutasuks aasta lõpuks igati korralik seitsmes koht, mida võib arvestades meeskonna noorust pidada täiesti rahuldavaks resultaadiks.

Duubelmeeskonna ja ka teiste noortevõistkondade hooaja kokkuvõtteid koos treenerite kommentaaridega  saab lugeda Tammeka kodulehe artiklist https://www.jktammeka.ee/post/tammeka-noored-eesti-meistriv%C3%B5istlustel-2023 .https://we.tl/t-mnN19HgnqJ 


Tammeklased koondistes


Novembris said erinevates noortekoondistes ennast proovile panna kokku 16 tammeklast, kes osalesid erinevates laagrites või mängisid erinevaid valikmänge.


Noormeeste U21 koondis pidas võõrsil kaks EM valikmängu, kui kaotused tulid vastu võtta nii Saksamaalt 1-4 kui ka Bulgaarialt 0-6. Tammekast oli koondises Rasmus Kallas.





Noormeeste U19 koondis pidas samuti EM valikmänge ja alla tuli vanduda Prantsusmaale 0-2, Taanile 0-4 ja Islandile 0-3. Koondist esindas väljakul Herman Pedmanson ja väljaku kõrvalt füsioterapeudina Margus Parts.


Sarnaselt vanematele kolleegidele, pidas ka noormeeste U17 koondis EM valikmänge, kui 2-2 tehti viik Norraga ja kaotati Prantsusmaale 0-4 ja Rumeeniale 0-3. Tammekast oli koondisega Rumeenias Mait Vaino.





Poiste U15 koondis pidas Tallinnas treeningkogunemise. Tammeka noortest said võimaluse ennast treeneritele näidata Samuel Sulp, Ronald Sepp, Steven Siilmand ja Andreas Kurjama.


Sarnaselt poistest eakaaslastele, toimus treeningkogunemine ka tüdrukute U15 koondisel. Tartust ja Tammekast olid kohal Margaret Matto, Miia Jonuks, Lola Palu, Linda Lehtsaar ja Frida Gabriel.



Neidude U17 koondis kasutas samuti novembrit ära laagri pidamiseks. Tammeka neidudest said laagrikogemust Saskia Koskor, Kertu Mugu ja Nicole Kelli.


Tammeka poolehoidjate LHV toetus


Novembris selgusid ka summa, millega LHV jalgpallikaardi omanikest Tammeka toetajad klubi oma igapäevaseid oste tehes toetasid. 2023 aastal kogusid LHV jalgpallikaardi omanikud Tammeka toetuseks oma igapäevaste ostude toel kokku 9555 eurot, mis oli kõigi Eesti jalgpalliklubide peale teine tulemus. Aitäh kõigile toetajatele ja kogutud toetus läheb Tammeka noortejalgpalli arengusse.

LHV Jalgpallikaart on Eesti jalgpalli ametlik fännikaart, millega tehtud ostudelt maksab LHV Pank 10 senti kaardiomaniku valitud jalgpalliklubi toetuseks. Eesti koondise kodumängude täishinnaga pääsmetele kehtib 10% soodustus ning noortekoondiste kodumängudele on sissepääs tasuta. Jalgpallikaarti on võimalik tellida ka virtuaalsena. LHV on Eesti Jalgpalli Liidu ja Eesti rahvuskoondise peatoetaja juba alates 2010. aastast.





Tammeka fännikaup


Kuna lähenemas on pühade aeg ja nii mõnedki jõuluvanad on kuuldavasti pead murdmas, et millega väiksemaid ja suuremaid rõõmustada, siis anname omaltpoolt vihje, et Tammeka sümboolikaga ja värvides vabaaja riided on alati kindel ja tänuväärne valik igale noorele ja vanale tammeklasele.

Erinevaid Tammeka tooteid on võimalik tellida Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/collections/jalgpall/tammeka 

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee 





157 views
bottom of page