top of page

Tammeka noored Eesti meistrivõistlustel 2023



Hooajal 2023 osales Jalgpallikool Tammeka Eesti noorte meistrivõistlustel 22 võistkonna ja ca 400 mängijaga. Rõõm on tõdeda, et oleme koos Tallinna JK Kaleviga üks neist kahest Eesti klubist, kes on oma noortevõistkondadega esindatud kõigis Eesti noorte meistivõistluste esiliigades, kus mängitakse Eesti meistritiitlile. Samuti võib lõppenud hooajast tubliks tulemuseks pidada U19, U17 ja U14 noormeeste hõbemedaleid, mis annab lootust, et lähiaastatel on esindusmeeskonnale tulemas väärt täiendust.




autor: Football Cup Barcelona


Kuna klubis on nii palju tublisid jalgpallureid ja võistkondasid, siis keskendus kodulehe toimetus oma kokkuvõttes pigem vanematele Sinistele võistkondadele, kes 2023 aasta hooajal meistrivõistlustel osalesid. Oma ekspertarvamuse ja hinnangu lõppenud aastale andsid ka peatreenerid.

Kokkuvõttesse on kaasatud ka meeste Esiliiga B tasemel ja naiste Esiliigas mänginud võistkonnad, kuna ka need koosnevad ennekõike noormängijatest, kelle vanus lubaks veel noorte meistrivõistlustel osaleda.



U21 meeskond ujus välja


Tammeka U21 meeskond (treenerid Siim Valtna ja Karl Gustav Kärner) koosnes 2023 hooajal peaasjalikult noormeestest, kes veel eelmine hooaeg mängisid U17 Eliitliigas noortejalgpalli. Kuna esindusmeeskonnal olid sellel hooajal omad mured, siis planeeritud abi ülevalt poolt jäi kahjuks loodetust väiksemaks ja see omakorda lõi olukorra, kus noored mehed visati tundmatus kohas vette ja tuli kas ujuda või uppuda.

Noormeeste hooaeg algas juba veebruaris, kui lahinguid asuti pidama U19 Eliitliiga Meistriliiga meistritiitli nimel. Võib öelda, et ettevõtmine osutus edukaks, kuna jõuti finaali A Le Coq Arenale, kuid peale vihast lahingut tuli napilt alla vanduda FC Florale. Seega, esimese noorte meistrivõistluste medali eest hoolitsesid just peaasjalikult U21 võistkonnas igapäevaselt treenivad noored.

Oma põhiliigas - Esiliiga B-s käisid nii mänguvorm kui ka tulemused noortele iseloomulikult üles-alla. Oli pikki mõõnaperioode, kui ka väga ilusaid mänge ja toredaid individuaalseid esitusi. Kui hooaja keskel oli olukord, kus tundus, et tuleb hakata võitlema liigasse püsima jäämise eest, siis hooaja lõpuks platseerus meeskond täiesti rahuldavale 7. positsioonile ja garanteeris omale koha ka järgmiseks aastaks samal liigatasemel.

Kokku käis võistkonna eest väljakul 34 mängijat, kellest Akaki Gvineria ja Georg Kaarel Kõrgvee said suurima koormuse, kui said kirja 33 liigamängu. Võistkonna resultatiivseim mängija oli Akaki Gvineria 18 tabamusega. Oma põhiülesandega- kasvatada mängijaid Tammeka esindusmeeskonnale saadi ka soliidselt hakkama, esindusmeeskonna eest said debüüdid kirja Akaki Gvineria, Georg Kaarel Kõrgvee ja Mattis Karis. Esindusmeeskonna vahetusmängijate pingilt said kõrgliiga jalgpalli lõhna nuusutada Joonas Sakkis, Rico Puusaag ja Robin Mathias Müür.

Erinevates noortekoondistes said kätt ja jalga proovimas käia Rico Puusaag, Mait Vaino, Joonas Sakkis ning Akaki Gvineria, kellest viimase head esitused ei jäänud ka kodumaal märkamata ja kellest viimane peaks detsembri alguses liituma Gruusia U18 koondise laagriga.


Peatreener Siim Valtna:” Meie tulemuslikud eesmärgid selleks hooajaks olid pääsemine edasi U19 Meistriliiga alagrupist ja jääda püsima hooaja lõpuks Esiliiga B tasemele. Võib öelda, et mõlemad eesmärgid ka teatava varuga täitsime. Mitte vähem tähtsamaks ülesandeks oli ka mängijate isiklik areng ning esindusmeeskonna nö varustamine noorte ja tahtmist täis ambitsioonikate jalgpalluritega. Ka selle ülesandega saime üldplaanis hakkama ja tegime oma ära- paar poissi said juba esinduses mänguminuteid ja veel rohkem oli mängijaid, kes said osaleda igapäevaselt ka esindusmeeskonna treeningutel.

Pikk ja raske hooaeg andis poistele väärt kogemusi just meeste jalgpalli silmas pidades: kuidas mängida eduseisus, kuidas mängida kaotusseisus, millal jääda rahulikuks ja oodata oma võimalust jne-jne. Kindlasti oli nii mõnelgi mängijal tagasilööke, kus areng ei olnud võibolla nii kiire kui olid ootused või vähenes mänguaeg, aga kõik see on noorte mängijate puhul loomulik ja tuleb jääda rahulikuks ning mõtestatud tööd edasi teha. Arvestades, et mängijatel olid ka isiklikud kohustused kooli, perekonna ja ka sõprade näol, siis eriti rasked olid perioodid, kui meil tuli mängida 2-3 mängu nädalas. Kõik need pikad ja kohati öised bussisõidud, füüsiline ja vaimne koormus…müts maha kuttide ees, et selle kõigega hakkama said. Treenerite ülesanne oligi kohati pigem toetada ja mõista mängijaid ja proovida hoida üleval head meeskonnavaimu ja töökultuuri.

Nüüd kui hooaeg läbi, teeme veel novembri lõpuni trenni ja detsembrist asume puhkama. Kõik mängijad saavad puhkuseperioodiks kaasa isiklikud kavad ja uue hooaja ettevalmistusega alustame jaanuaris.”




autor: Renate-Ly Mehevets



U17 noormeeste kuhjaga täidetud eesmärgid


Tammeka U17 Sinise grupi poiste võistkond (treenerid Martin Teder ja Hardi Häelme), mida peaasjalikult vedasid 2007 sünniaastaga noormehed tegi äärmiselt kihvti hooaja, kui aasta lõpuks saadi kaela hõbedased medalid. Kokku mängis U17 eliitliigades 2023 hooajal 34 võistkonda. Meeskonna eest käis väljakul 31 mängijat ja parim väravalööja oli Tanel Vilper 14 tabamusega. Noortekoondises sai ennast proovile panna väravavaht Kristofer Sahtel.

Lisaks mängulisele poolele oli U17 võistkond tähelepanukeskmes muudegi teemadega, kui pisut kuumaks läinud tiitlimatši Levadia eakaaslastega võtsid kajastada pea kõik suuremad Eesti meediaväljaanded ja jalgpalliportaalid.

Peatreener Martin Teder: ”Hooajaks seatud tulemuslikud eesmärgid said kõik kuhjaga täidetud ja teine koht liigast oli äärmiselt suur õnnestumine. Seepärast ongi mõnes mõttes paradoksaalne, et suurimad väljakutsed olid pigem seotud teemadega, mis jalgpalliväljaku kõrval pigem aktuaalsed: Lahendasime tiktoki postituste järellainetusi ja mängujärgseid sõnelusi mujal sotsiaalmeedias. Ühel mängul Tallinna Politseimaja kõrval pidime hoolitsema, et meie mängijad saaksid turvaliselt agressiivsete pealtvaatjate vahelt riietusruumi minna. Hooaja lõpus pidime anonüümse kaebuse tõttu ka tribüünil toimunut analüüsima ja omi järeldusi tegema. Aastat tervikuna jäävad meenutama kaks väga erilist mängu - esiteks Tartu Culture Cupi finaal Tamme staadionil hispaanlastega ja teiseks meistrivõistluste kodumäng Levadiaga, kes liiga võitis - vägev atmosfäär ning möll tribüünil ja ülipõnev finaalivääriline mäng väljakul.”

Eesti Meistrivõistlustel osales ka teine Tammeka U17 meeskond (treener Jaano Poomre), kes U17 Eliitliiga kolmandal liigatasemel platseerus 11. positsioonile.




Tammeka U-17 peatreener Martin Teder (autor: Renate-Ly Mehevets)




U16 poiste suur suutäis


Tammeka 2008 poisid (treenerid Martin Teder ja Hannes Värs) said U16 esiliigas mängida nö avansi korras, kui seoses ühe meeskonna loobumisega koht esiliigas peale pikka kaalumist vastu võeti. Kahjuks jäigi võiduarve liigas avamata ja kokkuvõttes tuli leppida kahe viigiga ja esiliiga 9. kohaga ning sedagi seetõttu, et liigakaaslased Pärnust otsustasid poole hooaja pealt sootuks loobuda. Kokku osales U16 kolmes liigas meistrivõistlustel 32 võistkonda.

Peatreener Martin Teder: ”Hooaja eesmärk oli esiliigas vähemalt 1 võit saada. Kahjuks ei õnnestunud, seega jäi peaeesmärk täitmata. Kõige ägedam hetk minu jaoks oli võõrsilmäng Floraga, kus mängijad tähistasid oma U16 esiliiga hooaja esimest punkti nagu mõne turniiri võitu. Kuna kogu aeg oli mänguliselt väga raske ja kõik osapooled alates mängijatest kuni toetajateni teadsid seda ning ise selle väljakutse vastu võtsid, siis võib tegelikult öelda, et läks suht lepase reega ja kannatasime mõnuga kõik raskused ära. Eraldi toon välja meie Ukraina poisid Kostja ja Kolja. Kostja käib meile trenni Valgast. Sellega ongi kõik öeldud. Koljal on aga aastaga eesti keel suus. Mega respekt mõlemale!”



U15 Sinine täitis eesmärgi


2009 sünniaastaga Siniste meeskond (treenerid Hannes Värs Ja Asser-Enri Soro) jätkasid oma mänge U15 esiliigas, kus eelmise aasta 6. koht vahetati selle hooaja järel 5. positsiooni vastu. Kokku oli kolmes liigas 2023 hooajal lahingus 38 võistkonda. Pika hooaja suurimat mängukoormust kandsid 21 mänguga Hugo Pastak, Andreas Kurjama ja Samuel Kandimaa. Parim väravalööja oli kuue tabamusega Romet Hurt, kes oli ka regulaarne osaleja selle vanuseklassi koondiste kogunemistel ja mängudel.




autor: Football Cup Barcelona



Peatreener Hannes Värs:” Hooaja peamiseks eesmärgiks oli meistrivõistluste esimeses pooles kindlasti tulla esimese kuue hulka, et ka hooaja teises pooles võimalikult tugevate vastastega mänge saada. See eesmärk sai meil võistkonnana täidetud ja võrreldes eelmise hooajaga isegi parandasime oma positsiooni. Teiseks ülesandeks oli meile löödud väravate arvu vähendada võrreldes eelmise hooajaga, sest mänge on ka võimalik võita tulemusega 1-0, kui kaitsetöö on piisavalt hea. Hooaja lõikes näitasime kohati väga head võistkondlikku kaitsetööd ka U15 esiliiga kõige tugevamate võistkondade vastu. Kahjuks ei suutnud seda eesmärki täita igas mängus ja tuli ka suureskoorilisi kaotusi, mis tõstsid jälle sellel hooajal lastud väravate numbri päris kõrgeks. Positiivse poole pealt tooksin välja, et meeleolu treeningutel oli meeldivalt professionaalne ning kergekäeliseid puudumisi oli väga vähe. Hooaja lõppu sai planeeritud välisturniir Hispaanias - soe päike, suurepärase kvaliteediga väljakud ja rahvusvaheline turniir- oli kindlasti hea viis meistrivõistluste hooajale joone alla tõmbamiseks. Aasta lõpuni on plaanis jätkata treeningutega, mille suund ja mõte on kindlasti järgmise aasta EMV. Tõsisem töö algab pihta jaanuari alguses. Järgmine aasta tuleb omamoodi väljakutsuv, sest mäng muutub aina enam suure jalgpalli sarnaseks, U16 esiliigas edasi-tagasi vahetusi ei ole ja mänguaeg läheb pikemaks.”




Tammeka U-15 peatreener Hannes Värs (autor: Renate-Ly Mehevets)


Korraliku hooaja tegi ka 2009 sünniaastaga poiste Tammeka valge meeskond (treenerid Hardi Häelme ja Aarne Toom), kes U15 teises liigas saavutas igati korraliku kuuenda koha. Kahjuks pidi logistilistel põhjustel hooaja pooleli jätma Tammeka 2009 Must meeskond.



U14 Sinise hõbedane debüüt suures jalgpallis


U14 liiga on alati äärmiselt suure tähendusega, kuna mängijad asuvad mängima esmakordselt suurt jalgpalli ja toimuvad suured muutused nii reeglites, taktikas kui ka nõudmistes mängijatele. Kokku osales lõppenud hooajal Eesti meistrivõistlustel U14 nelja liiga peale 52 meeskonda.

U14 Sinine võistkond (treenerid Ervin Laaneots ja Kristjan Baumann) pidasid oma mänge U14 esiliigas. Pika ja varasemast uudsema hooaja lõpptulemuseks sai võistkond kaela igati kindlad ja ausalt välja teenitud hõbemedalid. Meeskonna suurim väravakütt oli Roger Tennokese 16 tabamusega.



autor: Renate-Ly Mehevets


Peatreener Ervin Laaneots: ”Eesmärgid oli erinevad ja põnevad: Esimeseks ja suurimaks oli mäng suurel väljakul 11x11 formaadis oma taktika ja mängujoonise sobitamine uutesse oludesse. Tulemuslikult oli kõik hoopis lihtsam - hooaja esimese poole eesmärk oli saada tabeli esimese poole sisse, et säilitada võimalus medalitele mängida. Hooaja teises osas oli eesmärk võimalikult kõrgel koha lõpetada. Võib nentida, et saime oma eesmärgid suhteliselt hästi täidetud. Hõbemedalid annavad hea emotsiooni tööga jätkamiseks ja tundub, et suund on õige.

Mängijate arengu poole pealt võib märkida, et täispikk hooaeg U14 vanusegrupi kõrgeimas liigas, mängud tugevate vastastega, kindlasti soodustasid poiste arengut, mõjutasid suhtumist treeninguprotsessi, käitumist, motivatsiooni ning võistkonnasiseseid sotsiaalseid suhteid, sidemeid. Loomulikult, ei olnud kogu see protsess ühtlane, aga täna võime öelda, et 2010 Sinine võistkond eksisteerib just võistkonnana ja kõigil poistel on head võimalused jalgpalluri teed edasi sammuda.

Eriti suurt rõõmu tegi, et suutsime väga hea mängupildiga alistada kahes mängus kolmest selleaastase liigavõitja Ararati.

Järele peame aitama aga meeskonna manageerimise poolt, kuna erinevatel põhjustel tuli hakkama saada ebaühtlase ja varieeruva koosseisuga.

Kuna 2010 sünniaastaga poiste valik on klubis lai, siis loodetavasti muutub see sama meeskond tänu tugevale sisekonkurentsile ja altpoolt peale tulevatele mängijatele järgmiseks hooajaks juba märgatavalt tugevamaks.”

Tugeva meistrivõistluste hooaja tegi ka 2010 Valge meeskond (treener Timo Teniste), kes tulid vanuseklassi teise liiga B tasemel teiseks.



U13 Sinine uuel hooajal kõrgemas seltskonnas


Tammeka 2011 Sinine meeskond (treenerid Ervin Laaneots ja Karl Peri) mängis omi mänge viimast aastat vähendatud mõõtmetega väljakul ja konkureeris A tasemel koos 22 teise meeskonnaga järgmiseks aastaks esiliiga koha eest. Kokku oli sellel aastal U13 vanuses erinevate tugevusgruppide peale tules 57 võistkonda.

Tammeka Sinine meeskond tegi oma töö ära ja juba järgmisel aastal saavad poisid oma tuleristsed suures jalgpallis U14 esiliigas.




Renate-Ly Mehevets


Peatreener Ervin Laaneots: ”2011 Sinise grupi selgeks ja üheseks põhieesmärgiks oli järgmiseks hooajaks esiliiga koha kindlustamine, et tagada poiste arenguks vajalik tugev mängukeskkonda esimeseks aastaks suurel väljakul. Selle eesmärgiga sai võistkond suhteliselt hästi ka hakkama. Hooaega ei alustanud võistkond piirkondlikust grupist, vaid sai endale kohe vastaseid üle Eesti, ehk tugevate vastastega kohtusime juba esimesel etapil. Oli põnev ja väljakutsuv ning saime oma tasemest palju selgema pildi. Erinevad mängud, erinevad emotsioonid. Meelde jäi mäng tormi ajal Viimsis grupiliidri Viimsi võistkonna vastu. Viigiliselt lõppenud mängus näitasid poisid tugevat iseloomu, ehki võistlema pidime lisaks vastasele ka ilmaga. Raskused olid vahepeal võistkonna koosseisu manageerimise osas. Suur töö alles aga seisab ees, kuna kindlasti tuleb vaadata üle read ja võimalusel täiendada meeskonda selektsiooni käigus. Usun et arvestades 2011 sünniaastaga poiste hulka klubis, suudame uueks hooajaks väga konkurentsivõimelise meeskonna moodustada.”


Tammeka 2011 Valge meeskond (treener Asseri-Enri Soro) mängis sellel hooajal meistrivõistluste B tasemel ja seal saavutati omas grupis kaheksa meeskonna seas neljas koht. 2011 Must võistkond (treener Karl Gustav Kärner) osales meistrivõistluste C tasemel, mis peeti turniiridena ning see formaat kaheksa meeskonna konkurentsis ka võideti.




Foto:Renate-Ly Mehevets



U12 Sinine väetas järgmise hooaja põldu


2012 Sinine grupp (treenerid Egert Sults ja Kaivo Sang) võttis enne meistrivõistluste mänge vastu väljakutse, et omi lahinguid asutakse pidama aasta vanemate seas U13 A taseme liigas, et saada võimalikult tugevate vastaste vastu kogemust, mis peaks kasuks tulema just järgmisel hooajal, kui hakatakse koos omavanustega võistlema U14 esiliiga kohtade nimel. Ette võetud seiklus lõppes igati korraliku tulemusega, kui kahekümne kahe U13 A tasemel mänginud võistkonna seas saavutati igati korralik 17. koht. Näidatud mängupilt ja saadud tulemused lubavad kindlasti väga lootusrikkalt järgmise hooaja otsustavatele mängudele vastu minna.





autor: Pärnu Summer Cup / Renate-Ly Mehevets


Peatreener Egert Sults: ”Sportlikke ja tulemuslikke eesmärke meil otseselt ei olnud, kuna mängisime aasta vanemate vastu. Eesmärgiks oligi pigem võita aasta ja hakata poisse ettevalmistama hooajaks 2024. Sellega seoses tuligi muuta harjunud formatsiooni ja taktikat ja selle nimel ka trennides palju tööd teha. Poisid said väljakutsuva olukorraga hästi hakkama ja töötasid ja mõtlesid kenasti kaasa. Sportlikult on natukene kahju, et nii mõnigi mäng, kus olime juba võidule lähedal ja mängisime ilusat jalgpalli, läks tänu vastaste suurusele ja jõule viimastel hetkedel käest. Aga kokkuvõttes olen kindel, et tegime õige otsuse, kui valisime mängud vanemate ja suuremate vastu. Nüüd hooaja lõpus plaanimegi mängida mõned turniirid ka omavanuste seas ja siis saame juba selgema pildi ette, et mida läbitud väljakutse meile täpsemalt andis ja kuidas saadud õppetunnid aitavad meid omavanuste vastu.

Äärmiselt tore ja meeldiv oli, et võistkonnal on nii head ja toetavad taustajõud, kes aitavad nii mind kui ka poisse.”


U17 neiud seilasid ootamatult tundmatutes vetes


Tammeka 2007 neiud (treenerid Kristel Vidaja ja Emily Guitor) valmistusid hoolega mängimiseks 2023 hooajal neidude U17 meistrivõistlustel. Ootamatult selgus, et Jalgpalliliit jäi selle liiga komplekteerimisega hätta ja vette tuli hüpata sootuks tundmatus kohas - Naiste esiliigas. Kõige uue ja natukese hirmutava kõrval avanes tüdrukutel siiski üks suurepärane võimalus, sest nüüd said neid vajadusel aitamas käia esindusnaiskonna mängijad, kelle kõrvalt nii mõndagi õppida oli ja mis omakorda edasised sammud kindlasti lihtsamaks teevad. Kokkuvõttes näitasid neiud kena võitlusvaimu ja lõpetasid naiste esiliigas hooaja kaheksa naiskonna seas kuuendatena. Suurimat koormust kandis 21 osaletud mänguga Ingrid Puusepp ja suurim väravalööja oli liigas 14 tabamusega Nicole Kelli, kes sai ka oma võimaluse esindusnaiskonnas ja seal ka kohe esimeses mängus resultatiivne oli. Meeldivaks nähtuseks oli see, et väga paljud võistkonna liikmed olid kaasatud erinevate noortekoondiste tegemistesse.




10 - Nicole Kelli , väravavaht Saskia Koskor, 25 Kerttu Mugu

Foto:Katariina Peetson




Peatreener Kristel Vidaja: ”Tänu viimase hetke muudatustele ja osalemisele täiskasvanute meistrivõistlustel, siis oli eesmärgiks kohaneda täiskasvanute jalgpalliga, kus vastaseks ei ole enam eakaaslased vaid igas vanuses naised koos erinevate oskuste ja kogemustega. Näiteks oli tugevaks vastaseks liigavõitja Ararat, kes tõi sisse tugevad mängijad Armeeniast, kellest mõni mängis ka põhikoosseisus A-koondises Eesti vastu. Seoses sellega oli vaja tüdrukutel teha nii mõnigi eneseületus, mis testis mängijaid: make it or break it. Aga enamus neist tuli sellega toime ja nende areng mängijana oli kindlasti suur.

Tahaksin eraldi välja tuua kaks mängijat: Nicole Kelli, kes noore mängijana on väga töökas ja järjepidev. See on viinud ta nii kaugele, et kui eelmine hooaeg mängisime U17 liigat, siis selle hooaja lõpuks mängis ta naiste Meistriliigas ning lõi oma debüütmängus ka värava ja sellega on ta selle aasta kõige noorem väravalööja naiste Meistriliigas. Nimetaksin ära ka Kertu Mugu, kes on samuti jõudnud esindusnaiskonna rotatsiooni. Kertu on püüdlik ning ka rasketes olukordades mängudel ei andnud alla, vaid võttis vastutuse kaitsetöö eest: pingutas alati lõpuni, utsitas teisi ja omal moel tassis ka satsi ohuolukordadest välja.”



Foto: Katariina Peetson


U15 neiud: Miks kergelt kui on võimalik raskelt?

Ka Tammeka 2009 neiud (treenerid Kaivo Sang ja Katriin Rodi) olid hooaja eel valikute ees, kas mängida tüdrukute U15 liigat formaadis, kus mängud toimuvad suurel väljakul või hoopis minna lihtsama vastupanu teed ja valida formaat, kus mängud vähendatud väljakul ja väiksemates koosseisudes. Tüdrukud ja treenerid ei mõelnud pikalt ja olles kindlad tehtud töös ja oma võimetes, valiti raskem teekond.

Neidude U15 esiliiga tasemel mängis kokku kokku 6 tüdrukute võistkonda ja teise liiga lihtsustatud tasemel 12 võistkonda. Tammeka neiud jõudsid hooaja lõpuks viiendale positsioonile. Suurima koormuse sai mängudes Nora Mai Kool, kes osales 15 liigamängus ja suurimaks väravakütiks osutus Frida Gabriel seitsme tabamusega. Lisaks oli grupis veel teisigi mängijaid, kes said oma oskusi proovimas käia noortekoondistes.

Peatreener Kaivo Sang: ”Üldises pildis olen igati rahul nii individuaalse kui ka võistkondliku arenguga. Esimene aasta 11v11 jalgpallis osutus üsnagi väljakutsuvaks ja uus asju, mida õppida, oli kamaluga. Üldises plaanis võtsime eesmärgiks selgeks saada mida suur väljak ja suurem mängijate arv meilt erinevates mängu olukordades nõuab. Mingite ülesannetega saime päris hästi hakkama, aga osad valmistasid suurema väljakutse kui ootasin. Küll aga olen igati rahul iga mängija pingutusega terve aasta vältel ja hea on võrrelda seda sammu mis on edasi tehtud võrreldes hooaja algusega, kellel rohkem, kellel vähem, aga lõpuks väiksed võidud viivadki meid sihile.

Kiitust väärib kogu võistkond, aga samas sooviksin tunnustada ka neid, kes vähe võimsama edasimineku sel aastal tegid. Meie väravavaht Eva Parbus on kindlasti üks neist. Esimene aasta väravavahina möödus edukalt ja hea meel oli näha, kuidas ta iga mängu ja trenniga paremaks muutus. Siinkohal kindlasti tänaksin ja tunnustaksin meie võistkonna väga tähtsat liiget, väravavahtide treenerit Lisette Tederit!

Samuti tegid väga vinge arengu ja kerkisid võistkonna võtme mängijateks meie äärekaitsjad Linda Lehtsaar ja Katerin Peetsmann. Nende kiirus, osavus ja julgus palliga valmistas kõikidele vastastele peavalu nii koduses liigas kui ka kaugel Hispaanias.

Erilist kiitust väärib ka kevadel meiega liitunud Johanna Marta Aduson, kes hooaja vältel mängis peaaegu kõikidel positsioonidel ning oli väljakul igati edukas, panustades nelja väravaga.

Ja muidugi ei saa mainimata jätta võistkonna kaptenit, Frida Gabrielit, kes lõi tähtsaid väravaid nii meie kui ka U15 rahvuskoondise eest. Oma seitsme väravaga on ta sel hooajal meie suurim väravakütt liigas.

Hooaja lõpetuseks käisime Hispaanias turniiril ja seetõttu on omajagu kogemuste võrra rikkamad, nii mängijad kui ka treener. Nüüd, hooaja lõpus, jätkame treeningutega, saame taaskord suurepäraseid halli võimalusi kasutada ning detsembri keskpaigast suundume pisikesele puhkusele. Uut hooaega alustame juba jaanuari alguses, ees ootab TU16 Eliitliiga ja loodetavasti ka uued põnevad väljakutsed nii võistkonnale kui ka mulle.

Üleüldiselt soovin tänada kõiki, kes olid osake meie hooajast - treenerid, mängijad, vastased ja lapsevanemad. Teie panus meie võistkonna arengusse on olnud meeletu ja mul on hea meel olla siin!

Eriline kummardus kõigile, kes kodumängudel käisid ning seal trummi ja laulu saatel kaasa elasid! Kohtume juba uuel aastal!”




autor: Renate-Ly Mehevets





758 views
bottom of page