top of page

Jalgpallikool Tammeka jaanuarikuu uudiskiri



Käes on 2023 aasta ja vaatamata heitlikule talvele, algas peale kosutavat pühadepuhkust jaanauari teisest nädalast Tammekas regulaarne töö, mis jaanuaris on pigem hooajaks ettevalmistav. Võistkonnad valmistuvad treeningplaanide järgi kevadeks. Peetakse treeningmänge ja käiakse erinevatel turniiridel. Samuti on agaralt ametis klubi kontoripool, kes üritab anda oma panuse, et Tammeka mängijatel, treeneritel ja fännidel tuleks võimalikult edukas ja huvitav jänese aasta hooaeg.


Kaadrimuudatused klubis

Tavapäraselt toimuvad suuremad muudatused klubi struktuurides just aasta alguses. Osa seniseid töötajaid suunduvad uutele väljakutsetele, samuti on liitumas uusi ja motiveeritud treenereid ja töötajaid. Hea meel on tõdeda, et selle aasta alguses ületab (taas)liitujate arv jõuliselt lahkujate oma.


Ainuke kuid siiski äärmiselt märkimisväärne lahkuja on Tammeka senine noortetöö juht Indrek Koser, kes otsustas peale pikki aastaid Tammekas vastu võtta uue väljakutse Eesti Jalgpalli Liidu koolitusosakonnas. Indreku käe alt on läbi käinud pea kõik Tammeka kasvandikud, kes hetkel või lähiminevikus või -tulevikus esindusmeeskonna eest väljakule on jooksnud või veel jooksmas. Samuti on Indrek Tammeka kasvandik ja on Tartut ja Tammekat esindanud ka kõrgeimal tasemel. Samuti on Indrek Jalgpallikool Tammeka asutaja- ning juhatuse liige. Kuigi igapäevatöö viib Indreku Tallinnasse, jääb ta siiski klubiga seotuks, kuna jätkab oma tööd juhatuse liikmena.

Klubi uueks noortetöö juhiks asub Janar Sagim. Janar on pikaaegne Tammeka linnasisese konkurendi Santose noortetreener. Samuti on ta viimastel aastatel olnud jalgpalliklubi Welco peatreener. Janar on pikka aega töötanud ka Tartu Ülikoolis, kus kehakultuuri ja didaktika osakonnas on tema hoole all olnud just Tartu Ülikoolis õpetatav jalgpalli osa. Janari liitumisega peaks loodetavasti Tammekasse lisanduma just suurem kogus teaduslikku ja akadeemilisemat lähenemist. Samuti loodab Tammeka, et just läbi Janari jõuavad siia ka andekamad ja motiveeritumad noortetreenerid. Hetkel elab uus noortetööjuht veel ametisse sisse ja tutvub treenerite ja gruppidega, kuid juba käib ka sisuline töö, kui Janar osales jalgpalliliidus noortetööjuhtide kolmepäevasel seminaril, millest täpsemalt võib lugeda jalgpalliliidu kodulehelt https://jalgpall.ee/ejl/uudised/noortetoojuhtide-projektis-jagas-vaart-teadmisi-pohja-iirimaa-n21107?siteacc=ejl

Kindlasti tutvustame uut noortetööjuhti ja tema mõtteid ning plaane lähemalt juba peatselt mõnes pikemas kodulehel ilmuvas loos.

Esindusmeeskonna tööga liitus fitnesstreener Alar Trumm, kes samuti on olnud pikaaaegne Tammeka treener, kuid kes vahepealsetel aastatel on juhtinud noortetööd Võru Helioses. Lisaks esindusmeeskonna füüsilise vormi timmimisele jätkab Alar juba eelmine aasta alustatud tööd Tammeka siniste noortegruppide juures, kus tema vastutusala on samuti noorte jalgpallurite füüsiline ettevalmistus ja individuaalsed kavad.

Samuti on klubiga taasliitunud Andre Ojala, kes asus appi Timo Tenistele 2016 ja 2017 sünniaastaga gruppide juurde.

Peale viit aastat tagatubades töötamist on putsadelt tolmu maha puhunud ka klubi juhatuse liige ja tehniline juht Ken Viidebaum, kes uuest aastast paneb proovile ennast 2016 musta grupi peatreenerina.

Kaks täiesti uut liitujat on aga klubi väravavahtide osakonnas, kus praegune esindusnaiskonna väravavaht Lisette Teder ja pikaaegse väravavahtide treeneri kogemusega Rait Oja asuvad treenima klubi noori, kellel huvi väravavahi ameti vastu. Tööd jätkavad ka senised väravavahtide treenerid Kevin Krünvald ja Mait Toom.

Suurematest klubi sisestest vangerdustest nii palju, et U17 meeskonda juhendab 2023 hooajal Martin Teder ja temast vabaks jäänud 2009 valge grupi juhendamise võtab üle Hardi Häelme. Esindusnaiskonna treeneritetiimiga liitus senine T2009 ja duubelnaiskonna peatreener Kaivo Sang.


Esindusmeeskonna ettevalmistus hooajaks


Esindusmeeskond alustas vaikselt oma hooajaks ettevalmistusega 2022 aasta lõpus, aga esimesteks ühistrennideks koguneti kokku jaanuari esimesel nädalal. Hetkel käib igapäevane ja tihe töö Annemõisa jalgpallihallis, millel saab jooksvalt silma peal hoida läbi Tammeka sotsiaalmeedia kanalite. Nende samade kanalite kaudu on võimalik ennast kursis hoida ka uute ja vanade nägudega, kes uueks hooajaks agaralt põhja laovad või lepingut teenida proovivad.

Seni on esindusmeeskond pidanud ka kolm kontrollmängu, kui võidetud on Paide Linnameeskonda (2-0) ja kaotused on vastu võetud FC Kuressaarelt (0-3) ja FCI Levadialt (1-4).

Veebruaris on esindusmeeskonda ees ootamas veel kontrollmängud Pärnu Vapruse ja Nõmme Kaljuga ja Tartu Welcoga ning samuti on veel mõned mängud kokkuleppimisel.

Jalgpalliliidu kodulehel on nähtaval ka 2023 aasta Premium liiga kalender. Tartu esindusmeeskond alustab oma hooaega juba 3. märtsil, kui võõrsil kohtutakse FC Kuressaarega.

Traditsiooniliselt alustab ja lõpetab Tammeka oma kodumängud Sepa jalgpallikeskuses ning suveperioodi mängitakse kodumängud Tamme staadionil. Esimene kodumäng toimub 7. märtsil, kui Tartusse sõidab külla nooruslik Tallinna Kalev

Terve 2023 hooaja kalender nähtaval https://jalgpall.ee/voistlused/52/premium-liiga


U19 alustas

Siiski on üks Tammeka võistkond juba oma ametlike mänge alustanud. Selleks on Tammeka U19 meeskond, kes pisut teistsuguses formaadis peetava U19 Eliitliiga Meistriliiga raames alistas B alagrupis FC Flora eakaaslased 7-1 (mängu protokoll: https://jalgpall.ee/voistlused/protocol/111561) Kolmeliikmelises alagrupis kohtutakse veebruaris veel TJK Legioni ja Viljandi Tulevikuga. Edu korral alagrupis ootab ees poolfinaal.

See sama turniiri õnnestus võita Tammeka U19 võistkonnal aastal 2020 ja tollastest karikavõitjatest on Tammeka esindusmeeskonna liikmed hetkel Carl Kaiser Kiidjärv, Patrick Genro Veelma, Dominic Laaneots, Tanel Tammik, Kevin Burov ja Marcus Agarmaa. Samuti on tookordse võiduka meeskonna peatreenerist Marti Pähnast saanud tänaseks esindusmeeskonna peatreener.


Teniste ja Tammik A koondises

Nagu tavaks on saanud, siis aasta alguses kogunes laagrisse ka Eesti rahvuskoondis, kes see aasta sõitis kokkumängu harjutama Portugali. Seekordsesse peatreeneri valikusse kuulusid Tammekast Taijo Teniste ja Tanel Tammik. Lisaks tavapärasele intensiivsele treeningtööle, pidas kondis maha ka kaks sõprusmängu, kui esmalt viigistati 1-1 Islandiga ja seejärel võideti 1-0 Soomet. Taijo sai koondise eest kirja 96. ja 97. koondisemängud ja andis mängus Soomega väravasöödu. Tanelil jäi seekord veel koondise eest debüüt tegemata, aga juba võimalus olla kaasatud koondise treeninglaagrisse on suur privileeg ja hea võimalus saada suurepäraseid treeninguid koos Eesti parimatega.

Suurt heameelt tunneb Tammeka ka Soome vastu ainsa värava löönud Martin Milleri üle, kuna tegemist on samuti mängijaga, kes suurde jalgpalli on kasvanud läbi Tammeka noortesüsteemi. Kokku oli seekordsel koondise kogunemisel seitse jalgpallurit, kes suuremal või vähemal määral oma karjääri jooksul Tammekaga seotud on olnud.




Foto: Jana Pipar

Tammeklased noortekoondistes


Noortekoondistest kogunesid jaanuaris treeninguteks neidude U17 ja U15 rahvuskoondised.

Vanemate tüdrukute koondiselaagris osalesid Tammekast Annegret Kala, Kätriin Altsaar ja Aleksandra Orlova. Neidude U15 koondise kogunemisel käisid Saskia Koskor, Gertrud Alice Kala ja Nikol Orlova.


Kodumängude küsitluse kokkuvõte


Tammeka kodulehel võis lugeda kokkuvõtet novembris-detsembris toimunud küsitlusest, kus Tammeka soovis esindusmeeskonna 2022 aasta kodumänge vaatamas käinud inimestelt tagasisidet. Mida saime teada ja millele proovime 2023 aastal mängukorralduslikult suuremat rõhku panna, sellest võib lugeda: https://www.jktammeka.ee/post/esindusmeeskonna-2022-hooaja-kodum%C3%A4ngude-tagasisideuuring


Teniste ja Orlova Tartumaa ja Tartu linna parimad jalgpallurid


26.01 jagati V-spaa konverentsikeskuses auhindasid Tartu linna ja maakonna parimatele sportlastele 2022 aasta soorituste eest. Parimate jalgpallurite kategoorias võitsid vastavad auhinnad Tammeka esindusmeeskonna mängija Taijo Teniste ja esindusnaiskonna mängija Aleksandra Orlova.





Kristjan Tiirik Aafrika jalgpalli avastamas

Jalgpallikool Tammeka tegevjuhil ja juhatuse liikmel Kristjan Tiirikul õnnestus perioodil 13.01-21.01 külastada Ghana Vabariiki, et tutvuda sealsete Acra ja Kumasi piirkondade suuremate jalgpalliakadeemiate treeningutega, kus omakorda treenimas antud piirkondade talendikamad noormängijad.

Sellest, kuidas talendiotsingud läksid ja Ghana jalgpallist üleüldiselt võib lugeda Õhtulehe artiklist, kus Kristjan Tiirik oma muljeid reisist ja nähtust jagab: https://sport.ohtuleht.ee/1078633/kavalad-aafriklased-katsusid-ghanas-jalgpalliparleid-otsimas-kainud-tammeka-tegevjuhil-naha-ule-korvade-tommata


Tammeka fännikaup


Tammeka tuletab endiselt meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/. Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee .









309 views
bottom of page