top of page

Jalgpallikool Tammeka augustikuu uudiskiri

August oli Tammekas tavapäraselt äärmiselt toimekas, kuna lisaks tihedale mängudegraafikule, käisid paljud võistkonnad laagris, osaleti Tammelinna kohvikutepäeval, toimus traditsiooniline Roosa jalgpalli festival, maha mängiti Tammeka Cupi turniirid, püstitati uus statistiline rekord ning mitmed nooremad ja vanemad tammeklased käisid kogemusi saamas noortekoondistes.


Esindusmeeskonna viigiline august ja uus rekord


Tammeka Premium liiga võistkond pidas augustis maha neli võistlusmängu, kus kolmel korral tuli leppida viigi ja korra kaotusega.

Kuu alguses käidi külas Tallinna Kalevil. Kahjuks raisati esimesel poolajal suurepärane võimalus penaltist mängu juhtima minna. Teisel poolajal küll tehti vigade parandus, kui penalti realiseeris suvine täiendus Ahmed Adebayo Basher, aga lõplik sõna jäi siiski kalevlastele, kes peale tartlaste punast kaarti mängu enda kätte said ja lahingu 1-1 viigisadamasse triivisid.


Seejärel võeti kodusel Tamme staadionil vastu Nõmme Kalju, kelle vastu viimaste hooaegade mängud igati soliidselt välja on tulnud. Erand ei olnud ka seekordne, kui Eestis head minekut näitav Ahmed Adebayo Basher kodumeeskonna mängu alguses juhtima viis. Juba tundus tervele Tamme staadionile, et võit tugeva vastase vastu on käes, kuid mängu kolmandal üleminutil õnnestus kaljukatel teenida penalti, mis ka lõppseisu 1-1 vormistas.



Päev enne taasiseseisvumispäeva võtsid tartlased aga tee ette Paidesse, kus kohaliku Tallinnast pärit linnameeskonnaga peeti maha üks korralik väravapidu, mis arvestades kahe eelneva mängu 0-0 viik,i oli omamoodi üllatuseks. Kuigi Tammeka läks Kevin Mätase penaltist mängu juhtima, leiti ennast peatselt hoopis kaheväravalisest kaotusseisust. See aga tartlaseid ei heidutanud ning Carl Robert Mägimetsa ja Artur Uljanovi iluväravatest seati poolajaks omakorda jalule harvaesinev 3-3 viik. Paraku olid teiseks poolajaks Paide poolt tehtud korrektuurid siiski tulemuslikumad ja lahingu lõpuks tuli Tartu esindusklubil bussi kaasa võtta väravaterohke, kuid siiski kindel kaotus 3-6.

Rõõmu võib küll tunda Mägimetsa debüütväravast Tammeka esindusmeeskonna eest, aga mängu jääb varjutama enim siiski Taijo Teniste juba teisel minutil saadud raske põlvevigastus, mis omakorda meeskonna kapteni hooajale varajase lõpu tegi. Kahjuks jääb seetõttu Taijol ka pidamata sellel sügisel oma sajas mäng rahvuskoondise eest.

Kuu lõpetati taas kodus, kui Roosa Jalgpalli lõppakordina tuli vastu astuda meeskonnale, kelle käest ainsana polnud Tammeka esindusmeeskond veel hooaja käigus punkte võtnud - Pärnu Vaprusele. Kuigi tartlased olid selgelt domineerivamad ja omati nii mõndagi väärt väravavõimalust, jäid väravad siiski löömata ja järjekordne viik 0-0 oli tõsiasi.

Meeskond on nüüd sellel hooajal kogunud meistrivõistlustel kokku üksteist viiki, mis on uus ametlik klubi rekord. Eelmine rekordiline viigihooaeg pärineb 2017 aasta hooajast, mil kolmekümne kuue mänguga tehti kümme viiki. Eelmine rekord on sellel hooajal üle löödud vaid kahekümne viie mängu möödudes. Ometigi ei ole Tammeka viikide arvestuses liigat juhtimas, kuna Paide Linnameeskond on suutnud sellel hooajal suisa kaheteistkümnel korral viigisadamasse sõuda, mis omakorda on üleüldine Eesti kõrgliigade rekordtulemus. See omakorda on järjekordseks tõestuseks, et kui erakordne, tasavägine ja kohati isegi sürreaalne on 2023 aasta Premium liiga hooaeg.

Hooaja erilusesele viitab ka asjaolu, et mitte kunagi varem ei ole olnud peale kahekümne viiendat vooru olukorda, kui Tammeka esindusmeeskond on võtnud punkte kõigilt oma liigakonkurentidelt.

Augusti lõppkokkuvõtteks asub Tammeka esindusmeeskond kahekümne punktiga liigatabeli üheksandal real ning võitlus ellujäämise nimel jätkub ka septembris.

Lisaks intensiivsele treening- ning võistlusgraafikule leidis meeskond ka aega, et augusti alguses võõrustada oma treeningul Käopesa Perekodu lapsi, kes valmistusid ka ise jalgpalliturniiriks Poolas. Koos mängiti jalgpalli ja lapsed said professionaalidelt väärtuslikke nõuandeid, et turniir Poolas ikka edukaks ja meeldejäävaks kujuneks.


Esindusnaiskonna roosa ja pronksilõhnaline kuu


Sarnaselt meestele, õnnestus ka naiskonnal augustis ametlikes mängudes väljakul käia neljal korral.


Kuu algas valusa viigiga 2-2 Viimsi naiskonna vastu. Kuigi tartlannad jäid varakult ise kaotusseisu, õnnestus neil siiski normaalaja lõpuks Liisa Merisalu kahe tabamuse toel haarata juhtohjad. Kahjuks läksid punktid siiski jagamisele, kuna Viimsi otsustas võidelda päris lõpuni ja praktiliselt koos lõpuvilega 2-2 viigi majja lüüa.

Seejärel reisis kurjaks aetud naiskond Põlvasse, kus enam kohalikele armu ei antud ja tabelisse kirjutati selge ja konkreete 7-1 võit. Kolmel korral kollitas põlvakaid oma väravatega Aleksandra Kelli, kahel korral oli täpne Renate-Ly Mehevets ning ühe väravaga piirdusid seekord Liisa Merisalu ja Kirkeliis Lillemets.

Peale seljavõitu Põlvast, ootas tartlannasid juba Tallinnas kohalik Kalev, kes sarnaselt tartlastele samuti hammast medalile ihumas. Siiski hoidsid õnn ja oskused rohkem Tammeka naisi ning kukrusse kukkus pronksiheitluses nii oluline 2-0 võit. Skoori tegid Aleksandra Kelli ja Liisa Merisalu.

Augusti suurimaks sündmuseks kujunes aga tavapäraselt Roosa Jalgpall, mille raames oli Tamme staadionile külla sõitnud Tabasalu naiskond. Tammeka pooldajate ootused olid kõrgel, kuna võit oleks olnud tartlannadele medaliheitluses juba väga kõvaks trumbiks. Siiski jäeti lubav võimalus kasutamata ja väravaid seekord Roosale Jalgpallile kogunenud publik ei näinud ning lõppseisuks jäi tabloole võitluslik 0-0 viik.

Augusti viimasel päeval sõideti aga külla tabeliliidrile FC Florale ja kuigi esimene poolaeg lõpetati väravateta viigiga, panid teisel poolajal florakad oma kogemused ja oskused maksma ja tammeklastel tuli 0-3 tulemusega hakata Tartu poole sõitma.

Septembrile vastu läheb Tartu esindusvõistkond turniiritabeli kolmandal kohal ja võitlus esikolmiku nimel jätkub ka sügisel.


Roosa Jalgpall ja Tammelinna kohvikute päev 2023


Kahekümne kuuendal augustil värvus Tamme staadion tavapäraselt roosaks, kuna toimus järjekorras üheteistkümnes Roosa Jalgpallifestival. Tammeka esindusnaiskonna poolt ellukutsutud ja ka seekordselt läbi viidud heategevusüritus keskendus sarnaselt eelnenud kordadele ka seekord vähiravifondi Kingitud Elu toetamisele. Seekordseks ürituse patrooniks oli kurja kasvajaga võitlev pereema Teele Jõe- Silm, kelle ravikulude toetuseks sellel aastal Roosa Jalgpalli raames kogutud ca 6500 eurot ka läheb. Suurepärane oli ka see, et Teele sai ise üritusel osaleda ja oli kindlasti selle päeva üks kõige väljapaistvamaid ja positiivsemaid persoone.

Festivalipäev oli pikk ja mitmekesine. Lisaks esindusnaiskonna ja esindusmeeskonna mängudele võis Tamme staadionil näha ja kuulda erinevaid muusikalisi ja tantsulisi kollektiive nagu Amplituud, Helena&Andreas, räppar RV ja tantsukollektiiv JJ-street.

Festivalialal toimus heategevuslik koogi ja muude küpsetiste müük ning intensiivse näidistreeningu viis läbi Nike Training Club.

Suurt tähelepanu pälvis võimalus oksjonikorras endale soetada mõne tuntud Eesti nais- või meesjalgpalluri koondise- või klubisärk. Nii leidsid omale uued omanikud Liisa Merisalu, Inna Kiss-Zlidinse,Vlada Kubassova, Joonas Tamme, Sten Reinkorti ja Taijo Teniste koondise ja klubisärgid ning naiskonna autogrammidega roosa särk.

Uue mõõtme kogu üritusele andis kahtlemata ka see, et heategevusprojektis lõid kaasa mitmed teisedki Eesti klubid. Nii andsid korraldajatele oma annetused üle Saku Sporting, JK Tabasalu, FC Flora, JK Viimsi, JK Welco ja FA Kalevi naiskonnad.

Korraldajad ütlevad :”Suur-Suur Aitäh kõigile osalenutele, toetajatele, kaasaelajatele ning annetajatele !!”

Roosast jalgpallist ja selle eelnevatest kordadest on võimalik lugeda ka Tammeka kodulehelt: https://www.jktammeka.ee/post/tammeka-heategevuslik-visiitkaart-roosa-jalgpall

Lisaks Roosale Jalgpallile oli Tammeka toimekas naiskond ametis ka igaaastasel äärmiselt menukal ja juba legendaarseks kujunenud Tammelinn kohvikutepäeval, kui isetehtud küpsetiste ja muu sinna juurde kuuluvaga pandi jalgpallikohvik üles Tamme staadioni tribüüni alla. Seal valitsenud meeleoludest on võimalik aimdust saada Tammeka facebooki galerii läbi https://www.facebook.com/photo/?fbid=793629252763698&set=pcb.793629386097018






Noorte tammeklaste vilgas suvelõpp


Kui juulis said Tammeka noored pisut hinge tõmmata ja maal vanavanemaid külastada, siis august oli seda tegusam. Tammeka U21 võistkond näitas augustis, et hooaja alguse nooruslikkusele on lisandunud hooaja teiseks pooleks ka ports enesekindlust ning suve viimasel kuul teeniti liigas neljast mängust kaks võitu, üks viik ja üks kaotus.

Endiselt on suures mängus sees Tammeka U17 ja U14 meeskonnad, kes mõlemad on augusti lõpuks omavanuste esiliigades medalikohtasid jahtimas. Ka teistel noortevõistkondadel käib meistrivõistlustel kibe andmine ja rõõm on tõdeda, et suures vaates on võitude ja kaotuste suhe ikka pigem Tammeka poole kaldu.

Augustis jätkusid ka noortevõistkondade aktiivsed laagrikülastused, kui Kääriku Spordibaasi fantastilisi sportimistingimusi said nautida pea sada viiskümmend Jalgpallikool Tammeka noormängijat ja treenerit.

Toimus ka tavapärane Tammeka Cup, mis seekordselt keskendus pigem just pisematele jalgpalluritele ja seetõttu sai toimuda ka suurepärasel Sepa Jalgpallikeskuse muruväljakul, kuhu pisemad jalgpallurid tavapäraselt nii palju ei satu.


Uued treeninggrupid


Nagu meeldivaks traditsiooniks on saanud, siis uusi poisse ja tüdrukuid satub Tammeka treeningutesse just augustis. Erandiks ei olnud ka 2023 aasta august. “Tule Trenni” liitumiskampaania käigus käis augustis Tammeka erinevate vanusegruppide ja võistkondade treeningutega tutvumas ligi seitsekümmend viis suuremat ja väiksemat jalkahuvilist, kes siis saavad järgneva kuu jooksul proovida ning otsustada, et kas Tammeka ja jalgpall võiksid olla osa nende lähitulevikust.

Just augustis lükati käima ka kolm uut treeninggruppi, kui Kristjan Baumann asus juhendama 2017 valget ja Uku Laht 2019 sinist ning valget treeninggruppi. Samuti alustas Mait Toomi juhendamisel ja koordineerimisel tööd pisut oma kontseptsiooni muutnud väravavahtide treeninggrupp. Järgmisena on klubil plaanis avada treeninggrupp aastatel 2014-2015 sündinud tüdrukutele ning peagi on lisandumas uudiseid ka 5-8 aastastele tüdrukutele mõeldud Playmakersi projekti kohta.

Tammeka ootab endiselt proovima ja vaatama erinevas vanuses poisse ja tüdrukuid. Erinevate tasemetega ja kogemustega grupid peaksid looma olukorra, kus iga liituja saab peale prooviperioodi treenida just endale kõige sobivamas kasvukeskkonnas ning seetõttu ka palli mängimisest eriti suurt rõõmu tunda.

“Tule Trenni” ankeedi leiad JKTammeka kodulehelt: https://www.jktammeka.ee/tule-trenni


Vabatahtlikusest läbi Andrese pilgu ja kogemuste


Andres Birnbaum on Tammeka lapsevanem, ettevõtja ja aktiivne Tammeka vabatahtlik, kes on oma IT-alased teadmised ja oskused rakendanud ka Tammeka jalgpallivankri ette. Kuidas Andres Tammekat nõu ja jõuga toetab ning millise suurepärase ja Tammeka jaoks üliolulise innovatsiooni taga just tema seisab, sellest saab lugeda:https://www.jktammeka.ee/post/jalkavanema-p%C3%A4evik-10-minu-osalemine-jalgpalliklubi-tegevuses-laiemalt


Spiideo ülekanded Sepa staadionilt


Kuna algamas on noorte liigade otsustavad mängud ja võibolla kõik toetajad alati staadionile ei jõua, siis tuletame meelde, et kõiki Tammeka noortevõistkondade 11 vs 11 mänge, mis toimuvad Sepa Jalgpallikeskuses on võimalik vaadata otseülekandes läbi Spiideo videosüsteemi live ülekannete. Virtuaalsete mängupiletite müügi pealt teenitav tulu läheb selle sama Spiideo süsteemi arendustesse ja litsentsitasude ees tasumisse. Link, kus lähimate saabuvate mängude nimekiri ja vaatamisvõimalus: https://play.spiideo.com/game-package/3a948156-0841-4567-9a73-dfab73159b60?page=2&rrscroll=disabled&fbclid=IwAR1l2hGrDSx9egcqFv3A9zX6Ri-vxFvovGamN7_Jqhk83gAS--c6Vy9wI4E


Tammeka treenerid UEFA PRO kursustel


Eneseharimine ja täiendamine on Tammekas alati au sees olnud. Kõik Tammeka treenerid omavad või on kohe omandamas mõnda UEFA litsentsi.

Augustis alustasid oma teekonda kõrgeima UEFA litsentsi-UEFA PRO poole esindumeeskonna peatreener Marti Pähn, esindusnaiskonna peatreener Sirje Kapper ja U21 meeskonna peatreener Siim Valtna.

UEFA PRO litsents on kõrgeim UEFA kvalifikatsiooni litsents ja selle omanikul on õigus juhendada meeste ja naiste võistkondasid kõrgeimal kohalikul ja rahvusvahelisel tasemel.



Foto: Katariina Peetson


Koondislaste tegemised


Augustis õnnestus erinevaid koondiseid seoses laagrite ja võistlusmängudega esindada kokku viieteistkümnel Jalgpallikool Tammekaga seotud mängijal ja treeneril.

Noormeeste U18 koondis pidas augustis Tallinnas maha laagri ja mängu USA Pro Soccer Scouting võistkonnaga, mis võideti 4-1. Koondist esindasid laagris ja mängul tammeklastest Joonas Sakkis, Rico Puusaag, Mattis Karis ning koondise abitreenerina Siim Valtna.

Noormeeste U17 koondis sõitis aga Rootsi, et seal kahel korral kohtuda sõprusmängudes Rootsi eakaaslastega. Augustisse jäänud esimeses mängus jäi seis eestlaste poolt vaadatuna 1-2 Tammekat esindas koondises Mait Vaino.

Eriti toimekas august oli poiste U15 koondisel, kes augustis pidas maha kaks laagrit Viljandis ja Tallinnas ning osales ka Tallinnas toimunud UEFA U15 sõprusturniiril. Turniiri käigus võideti 2-1 seisudega Aserbaidžaani ning Bosnia- Hersegoviina koondiseid ja tulemusega 2-4 jäädi alla Moldova eakaaslastele. Kokkuvõttes turniiri võitnud võidukasse Eesti koondisesse kuulus Tammekast Romet Hurt.

Tüdrukute U15 koondis osales augustis Leedus omavanuste Balti turniiril ja samuti toimus selleks turniiriks ettevalmistav laager. Balti turniiril viigistati esmalt 1-1 Lätiga ja seejärel kaotati 2-5 Fääri saartele ja 1-3 Leedule. Tammeka neidudest said mänguaega turniiril Miia Jonuks, Rianna Väärsi ja Frida Gabriel. Väravavahtide treenerina oli koondisesse kaasatud Kevin Krünvald. Turniirile eelnenud laagris osales eelmainitutele ka koondise kandidaadina Margaret Matto.

Neidude U17 koondis pidas augustis maha kahepäevase laagri Pärnus, kus tammeklastest osalesid Saskia Koskor, Katriin Rodi, Kertu Mugu ja Nicole Kelli.


Tammeka fännitooted


Et erinevatele Tammeka võistkondadele oleks varasügisesel perioodil parem ja nähtavam kaasa elada, siis Tammeka tuletab meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda on võimalik tellida Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/

Erinevates suurustes pusasid on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee

Saabunud on ka uued fännisallid! Neidki saab osta Tammeka kontorist ja mängupäevadel kassatelgist.







166 views
bottom of page