top of page

Tartu JK Tammeka U16 poisid külastasid Tammeka suursponsori tehast

Tammeka U16 vanuseklassi poisid külastasid eile (18.06) Tartu JK Tammeka kuldsponsorit, Meteci metallitehast, et uurida erinevaid karjääri võimalusi pärast sportlaskarjääri.



Metec tegeleb metallitöötlemisega mitmes erinevas valdkonnas. Kolm suurimat valdkonda on autode lisavarustus, meditsiinitehnika ja põllumajanduses kasutatavad lisavarustused, näiteks sahad ja liivapuisturid.


Meteci kolm suurimat klienti on Mercedese, Scania ja Volvo tehased, kes tellivad tööstuselt lisavarustust. Enim tellitakse tööstuselt autode raamraudu, põhja all olevaid juppe, tõstukite keresid ja haagise kinnitusi.



Metecit eristab teiste metallitööstuste ees fakt, et Metec teeb tellimuse nullist lehtmaterjalist lõpuni valmis ise, kui teised metallitööstused Eestis teevad ainult mingi osa ja klient peab vaatama, kes saaks tema toote tellimuse lõpuni viia. Metec alustab lehtmaterjalist, mis lõigatakse laserpingis selliseks nagu on tehnoloog programmi sätestanud. Seejärel, kui on vaja, siis painutatakse materjali ja lõpuks keevitatakse detailid üheks jupiks kokku.


Tööstus proovib olla nii paberivaba, kui võimalik. Infojagamine töötajate vahel on digitaalne kiipkaardi alusel. Mõned juhendid on küll paberil ning samuti ka detaile täpsustavad paberlehed.



Tööstuse juht Tambet Lepp ütles, et peale gümnaasiumi ei ole vaja minna ülikooli, et leida omale tõhus töökoht, vaid sobib kutseharidus. Metec pakub mitmeid erinevaid töökohti, millel on vaja kutseharidust. Näiteks keevitaja, freespingi-, laserpingi-, saepingi- ja treipingi operaator ning mitmed erinevad kontoritöölised, kes tegelevad toormaterjali ostmisega, tootmise korraldamisega ja lõppproduktide müümisega.

340 views
bottom of page