top of page

Tammeka treeningud eriolukorra ajal

Pikk pikk ootusaeg on läbi saamas ja vaikselt saame sammud taas seada jalgpalliväljakutele. Alustada tuleb tasa ja targu, sest oht pole veel möödas. Oleme välja töötanud ja tahame ka teieni tuua plaani, kuidas treeningud Tammeka Jalgpallikoolis jätkuvad.


Esiteks täname Teid, et olete  eriolukorrast tingitud keerulisel ajal meiega vapralt vastu pidanud ja kaugõppe meetodil treeningtöös osalenud! Loodetavasti kõik on püsinud terved. 


Sellel nädalal tuli  spordirahvale rõõmusõnumeid ja meil on hea meel teatada, et seoses Eesti Vabariigi eriolukorra muudatuse otsusega, lubatakse alates 02.05.2020 õues toimuvad  spordi- ja liikumisüritused, kui nendes tegevustes osalejaid on maksimaalselt kümme ning kui järgitakse 2 + 2 reeglit (koos tohib liikuda üksi või kahekesi ning teistega tuleb hoida vähemalt 2-meetrist vahet).


Kuidas on treeningtöö korraldatud?


Tammeka lähtub enda treeningtöö korralduses kultuuriministeeriumi väljatöötatud dokumendist "Spordi- ja liikumisürituste korraldamine õues 2. maist COVID-19 perioodil", kus on paika pandud minimaalsed nõuded sporditegevuse korraldamiseks; ja Eesti Jalgpalli Liidu antud soovitustest treeningtöö korraldamiseks eriolukorra ajal.


Et kindlustada klubi mängijate ja nende lähedaste turvalisus ja minimaliseerida igasuguseid terviseriske, alustab Tammeka treeningutega alates 4.maist ning klubi poolt on välja töötatud kolmefaasiline treeningutele naasemise projekt, mis loodetavasti kulmineerub tavapärase treeningtöö jätkumisega. 



Periood 04.05-10.05 on sisseelamisnädal ehk etapp I. Mis tähendab seda, et  prioriteet on endiselt meie klubi treenitavate tervisel ja võimaliku uue nakatumise ära hoidmisel. Peamiseks eesmärgiks on testida, et kuidas saame hakkama erinevate treeningutele, treeneritele ja staadionile pandud nõuete täitmisega ning ennekõike, et kuidas saavad muutunud olukorras hakkama mängijad. Sellelperioodil alustavad treeningutega meie esindus- ja duubelvõistkonnad ning Tammeka vanemad vanuserühmad kuni 2009(kaasa arvatud) treeninggruppideni. Sisseelamisnädala perioodil treenivad kõik grupid ühe korra ja seda 60 minutit ja seda klubi poolt paika pandud tingimustel(manuses mängija meelespea)* - klubi tahab veenduda, et kõik osapooled suudavad valitsuse seatud tingimusi täita. Kui sisseelamisnädal möödub korrektselt ja kõik toimib, siis saame juba liikuda järmisesse etappi: 11.05-17.05 Etapp II. 


11.05-17.05 Etapp II

Treeningutega alustavad 2010,2011,2012 sündinute treeningrupid, kes sarnaselt sisseelamisnädalale, treenivad ühe korra. Kes alustasidtreeningutega 4.maist - kui kõik treeningud on probleemideta möödunud, siis võimalusel kasvab treeningute arv(seda otsustab Tammeka juhatus sisseelamisnädala lõpus).


18.mai - eriolukorra lõpp.

Loodetavasti saame alustada tavapäraste jalgpallitreeningutega. See tähendab, et treeningutega jätkavad ka 2013, 2014 ja 2015 sündinute treeniggrupid.


Palun lugege kindlasti läbi Tammeka treeningtöö tingimused eriolukorra

ajal. Kui keegi ei soovi veel treeningutega alustada, siis on see täiesti

mõistetav ja andke sellest treenerile teada. Kellel  lisaküsimusi

treeningtöö korralduse kohta eriolukorras, siis võite pöörduda


JK Tammeka mängija Meelespea

 Kui oled haige või sul on haiguse sümptomid (köha, nohu, palavik, nõrkus), siis ära trenni tule

 Treeningule tulen võimalusel üksinda ( ei jaga treeningkaaslasega sõiduvahendit ega tule mitmekesi koos jalutades)

 Treeningule saabun maksimaalselt 10 minutit enne treeneri antud aega (näiteks kui trenn algab 17.00, siis tulen kõige varasemalt kohale 16.50).

 Staadionile sisenemine Vasara tänava väravast.

 Kui värava juures seisavad ootavad inimesed, siis pigem ootan natuke kaugemal senikaua kuni lubatakse pääs staadionile.

 Staadionil võivad viibida ainult treenerid ja mängijad. Lapsevanemad ja kõrvalised isikud ei tohi treeningute ajal staadionil viibida.

 Enne treeningu algust desinfitseerin käed ( Staadionil on selleks vahendid)

 Treeningule saabun treeningriietes.

 Arvestan, et staadionil ei saa kasutada riietusruume ega WC-d

 Kaasa võtan isikliku joogipudeli, millel on ka nimi.

 Oma joogipudeli asetan nii, et sellel oleks teiste joogipudelitega minimaalselt 2 meetrit vahet.

 Treeningul järgin treeneri juhiseid

 Treeningutel väldin palli ja muude treeningvahendite käega puutumist

 Treeningul hoian teistega vähemalt 2 meetrist vahet.

 Peale treeningut desinfitseerin käed

 Staadionilt lahkumine nimeta tänava väravast

 Kui mängija ei suuda reeglitest kinni pidada, siis ta eemaldatakse treeningult.


Heade soovidega


Jalgpallikool Tammeka MTÜ

555 views
bottom of page