top of page

Oleme suurt rõhku pööranud treeningute intensiivsuse tõstmisele - Sirje Roops

Jalgpallikool Tammeka on üks nendest õnnelikest Eesti jalgpalliklubidest, kelle esindusvõistkonnad mängivad nii meeste kui ka naiste kõrgemates liigades.

Kui esindusmeeskond jätkas 2019 hooajal juba tuttavat rutiini ja tuttavate treenerite käe all, siis naiskonnas olid muudatused hoopis suuremad: Klubist lahkus naiskonna eelmine peatreener Maiko Tamme ning tühjaks jäänud toolile asus kauaaegne Tammeka naiskonna raudvara Sirje Roops, kelle abiliseks sai noor ja entusiastlik Riho Rosenthal.


Hetkel on naiskonnal kirjas kolmest mängust võit, viit ja kaotus ning tabelis ollakse nelja punktiga neljandal kohal. Istusime Sirjega korraks maha ja ajasime pisut jalgpallijuttu ning uurisime, et mis seisus Tammeka naistejalgpall on ja mis ta ise sellest kõigest arvab.



Räägi Sirje, kuidas siis on olla peatreeneri ametis ja kaua pidid kaaluma sellise suure vastutava rolli võtmist?


Kaaluma pidi kaua. Eelmise hooaja lõpus olin teadlik, et selline pakkumine võib lauale tulla, kuid sellel hetkel siiski ei arvanud, et see nii läheb. Kui pärast hooaega selgus, et Maiko Tamme peatreenerina naiskonna juures ei jätka, siis klubi mulle selle ettepaneku ka koheselt tegi. Mõned nädalad pidin asja kaaluma, aga kuna kõik olid selle idee suhtes äärmiselt positiivsed ja toetavad, siis see tegi ka lõpliku otsustamise kergemaks. Hetkel tundub, et tegin õige otsuse ja siiani pole pidanud seda kahetsema. Nii mängija kui ka treenerina on mulle alati väljakutsed meeldinud ning naiskonna peatreeneri oma on olnud siiani suurim.


Olgem ausad, Tammeka naiskond on Eesti kõrgeimas liigas mänginud juba pikka aega, aga päris sajaprotsendilist õnnestumist ei ole siiski veel tulnud. Millised on sinu mõtted, et mille taha on asi jäänud?


Oleme meistriliigas tõesti kaua mänginud ning korra ka pronksmedalile lähedal olnud. Arvan, et puudu on ennekõike stabiilsusest võistkonnas, kuna nii mängijad kui ka treenerid on meil tihti vahetunud. Selline pidev muutumine ei ole võistkonnale hästi mõjunud ning pea iga aasta oleme alustanud nullist üksteise tundmaõppimist. Kõik treenerid on olnud erinevate nõudmistega ja erineva arusaamaga jalgpallist ning ühtedelt nõudmistelt-järgmistele ümber lülitumine võtab aega. Nii jättis see selge jälje ka meie tulemustele ja mängupildile.


Võrreldes eelmise peatreeneri Maiko Tammega, mida oled muutnud ja kus näed vajadusi veel muutusteks?


Oleme võistkonnaga koos loonud endale kindla ja realistliku plaani, et kuhu tahame jõuda ja mida täpselt peame selleks ka tegema. Hetkel oleme suurt rõhku pööranud treeningute intensiivsuse tõstmisele ja üritanud kinnistada mänguplaani. Asju, mida kohendada, on veel väga palju, aga kõike korraga ei ole mõistlik ega ka võimalik teha. Liigume samm-sammult edasi ja usume, et sellega kaasneb ka kauaoodatud edu. Kuid siiski on tegu pikema protsessiga ja realistidena ei oota, et tulemused kohe homme tulevad.


Oleme võistkonnaga koos loonud endale kindla ja realistliku plaani, et kuhu tahame jõuda ja mida täpselt peame selleks ka tegema

Kas naiskonnas on on peale treenerite vahetuse veel muutusi?


Naiskonnaga on liitunud palju noormängijaid duubelnaiskonnast ning lisaks on ka uusi liitujaid teistest klubidest: Pärnu Vaprusest liitus meiega eelnevalt PJK-s, SK10-s pallinud ja erinevaid noortekoondiseid esindanud Grete Ojala. Võru Heliosest liitus meiega noor ja talendikas Hanna Rästa, kellel samuti noortekoondiste taust. Lisaks on meiega taasliitunud Rahel Repkin ja Grenelin-Herlis Raud. Uusi mängijaid on veel tegelikult teisigi.


Kuidas oled rahul hooaja esimeste mängudega?


Hooaeg on alanud ootuspäraselt. Oleme kogunud kolme mänguga neli punkti, millega võib täitsa rahule jääda. Natukene kripeldab hetkel viik esimesest mängust, kuid oleme omad järeldused sellest kohtumisest teinud ja püüame edaspidiselt sellistest komistustest hoiduda. Võtame hooaega mäng-mängult ja hetkel ongi ettevalmistused mänguks Saku Sportingu vastu käimas.


Lisaks on tulemas ka meie teine kodumäng. Esimesest kodumängust saime äärmiselt positiivse emotsiooni ja lisaks oli tore, et meie mängu oli tulnud vaatama tribüünile 160 inimest.


Mida ootad ja prognoosid sellelt hooajalt?


Sel hooajal tahaks parandada oluliselt võistkonna üldist füüsilist vormi ning läbi selle muuta naiskond enesekindlamaks. Kindlasti proovime hoida head võistkonna sisekliimat. Nagu juba eelnevalt mainitud, siis meie eesmärgid on seatud mitme aasta peale ja üritame ennast sel aastal võimalik hästi järgmiseks ette valmistada. Kui peame oma plaanist kinni, siis tuleb ka tulemus.



Oled ka Tammeka naiste ja tüdrukute jalgpalli koordinaator. Mis seisus on Tammeka tüdrukute jalgpall?


Kurta ei saa, tüdrukuid on palju. Oleme vaikselt liikumas sinna poole, et meil oleksid olemas kõik vanusegrupid. Hetkel on meil lisaks naiskonnale, viis toimivat tüdrukute treeninggruppi: duubelnaiskond, U15, U13, U11 tüdrukud ning lisaks ka veel rahvaliigas pigem oma lõbuks mängivad neiud. Kokku on naisi ja tüdrukuid Tammekas veidi üle saja ning plaan on kevadel pisemaid tüdrukuid veel juurde värbama minna. Järelkasv on korralik ja kõik treenerid näevad igapäevaselt vaeva, et konkurents naiskonnas säiliks ja tase tõuseks.


Lõpetuseks, teatavasti jagad oma igapäevaelu ühe esindusmeeskonna mängijaga. Kui kaks jalgpalliinimest koos elavad, kas muid jututeemasid ka üldse peale jalka on ning kas ja kuidas jalgpallijuhtme vahel seinast välja tõmbate?


Kindlasti on jututeemasid peale jalgpalli veel, kuid hooaja sees on põhiliseks teemaks siiski jalgpall. Oleme mõlemad jalgpalli fanatid, see on suur osa meie elust ning oleme ennast jalgpallile pühendanud. Kindlasti on aegu, kus tõesti enam ei jaksa seda jalka juttu kuulata, aga siis tuleb leida mõni muu teema ja hiljem jalgpalli juurde tagasi tulla:)


Tammeka naiskonnale saad kaasa elama tulla Sepa Jalgpallikeskusesse järgmine nädal 04.05, kell 18:00 kui kohtutakse Saku Sportinguga. #tammekanaiskond #võidamesüdameid

482 views
bottom of page