top of page

Jalgpallikool Tammeka veebruarikuu uudiskiri

Aasta lühim kuu on tavaliselt Tammekas tihe ettevalmistuste kuu, kus treeningutele lisaks peetakse ohtralt kontrollkohtumisi ja käiakse turniiridel. Klubi kontoripool teostab mängijate üleminekuid ja sõlmitakse uueks hooajaks viimaseid kokkuleppeid nii mängijate kui ka treeneritega. Samuti saavad veebruaris üldjoontes paika noortegruppide aastaplaanid ja erinevad turniirid ning laagrid, kus järgneva aasta jooksul osaletakse. Selle aasta veebruar oli eriti oluline elupõlisele tammeklasele ja tänasele treenerile Ken-Krister Uuspalule, kes just selle aasta veebruaris 29-ndal päeval üle mitme aasta oma sünnipäeva korrektselt õigel päeval sai tähistada.


Esindusmeeskonna viimased kontrollmängud ja uued liitujad


Tammeka esindusmeeskond pidas veebruaris kolm kontrollmängu ja kõigist neist õnnestus kätte saada positiivne tulemus. Kuu alguses peeti Lätis maha lahing BFC Daugavpils meeskonnaga, kellega tehti  tänu Herman Pedmansoni ja Rasmus Kallase väravatele võitluslik 2-2 viik. Veelgi suurema skoorilisem viik saadi kätte järgmisest mängust, kui Tartus toimunud mäng Metta meeskonnaga Lätist lõppes 3-3. Tammeka poolt olid resultatiivsed Ahmed Adebayo Basher ühel ja Patrick Genro Veelma kahel korral. Viimases hooajaeelses mängus alistati Viljandi jalgpallihallis linnarivaal Welco meeskond Ahmed Adebayo Basheri ja Priit Peedo väravatest 2-1.

Uutest liitujatest said kindlaks Priit Peedo, Mairo Miil ja Mario Vister liitumised. Paberimajanduse taga on veel kahe välismängija liitumine, keda loodetavasti õnnestub esitleda juba märtsi alguses. Kahjuks sai peale kolme hooaega klubis läbi Taijo Teniste aeg, kes otsustas liituda Welco meeskonnaga. Soovime Taijole kiiret paranemist ja kõigi edasiste eesmärkide täitumist.


Foto: Liisi Troska


Esindusnaiskonna vaikus enne tormi


Esindusnaiskonna veebruar möödus peamiselt treeningute tähe all, kui töö käis nii Annelinna jalgpallihallis, Sepa jalgpallikeskuses kui ka Sepa Gym-s. Esimesed kontrollmängud on algamas koos märtsi tulekuga ja liigaga tehakse algust märtsi lõpus. Küll on aga jalgpalliliidu ametlikult kodulehelt kättesaavad naiste meistriliiga 2024 hooaja kalender ja kõigil huvilistel on võimalik Tammeka naiskonna mängude kohta käivad märkmed oma märkmikutesse ära teha.

Veebruaris leidis ka aset juba eelmisel aastal toredalt välja kukkunud oksjon, kus läbi www.osta.ee platvormi oli soovijatel võimalik soetada endale reklaampinda Tammeka naiskonna võistlusvormidel. 2024 aasta oksjonil koguti sellisel viisil naiskonnale 3065 eurot, mis lähevad naiskonna treeningkvaliteedi ja võimaluste tõstmiseks. Uusi ja vanasid toetajaid on naiskonna vormidel näha juba siis kui naiste kõrgliiga hooaeg on märtsi lõpus alanud.



Veebruar täiendas ka mõnevõrra naiskonnast lahkujate nimekirja, kui senine naiskonna kapten Rahel Repkin võttis vastu väljakutse, et jätkata oma karjääri Austria kõrgliigas ja senine esiväravaht Keiti Kruusmann otsustas mõneks ajaks tippjalgpallist puhkuse võtta.


Esindusmeeskonna ja naiskonna tutvustus ning hooaja ametlik avamine


JK Tammeka 2024 hooaja avaüritus toimub teisipäeval, 05. märtsil algusega kell 19.00 Kolm Tilli (Kastani 42, Tartu). Hooaja avaüritusele on kutsutud kõik klubi mängijad, lapsevanemad, treenereid, fännid ja lihtsalt huvilised.

Ürituse ajakava:

• Kell 18:30 Avatakse uksed

• Kell 19:00 Ürituse algus – avasõnad klubi tegevjuht Kristjan Tiirik

• Kell 19:05 JK Tammeka visioon ja strateegia -klubi tegevjuht Kristjan Tiirik

• Kell 19:20 Praktiline ja kättesaadav tehnoloogia tugi noorte jalgpallurite arenguks- Andres Birnbaum

• Kell 19:40 esindusvõistkondade esitlus

• Kell 21:00 Lõpp

• Kell 21:45 UEFA Meistrite liiga mäng *

* soovi korral on võimalik broneerida laudu otse läbi Kolm Tilli laudade broneerimise keskkonna ning jääda vaatama UEFA Meistrite liiga mängu.

Loodame teie aktiivsele osavõtule, peale ametliku osa lõppu on võimalik suhelda mängijatega, teha pilte, võtta autogramme.


Toimekad noored


Noorematel tammeklastel ja nende treeneritel olid veebruaris käed jalad tööd täis erinevate turniiride ja kontrollmängudega. Suurimat tähelepanu said aga U19 Eliitliiga Meistriliiga võistkonna mängijad, kes jätkasid oma mänge karikaturniiril. Kui jaanuaris tehti 3-3 viik Levadiaga, siis veebruaris tunnistati ainult võite, kui alustuseks alistati Flora eakaaslased Akaki Gvineria kahest väravast 2-0 ja viimases alagrupimängus käis noormeeste jaks juba üle Pärnu Vapruse meeskonnast 6-1, kui resultatiivsed oli Akaki Gvineria, Herman Pedmanson ja Renat Samulin ühel  ning Robin Mathias Müür suisa kolmel korral. Seoses sellise hea minekuga, kindlustasid noormehed ka alagrupivõidu ning poolfinaalis minnakse vastamisi Narva Transi eakaaslastega, kellega hakatakse madistama juba finaalipääsu nimel. Nooremate tammeklaste üheks suuremaks ja olulisemaks turniiriks oli Annelinna hallis Santose jalgpallikooli poolt korraldatav Isport Winter Cup. Igati tugevatasemeliselt turniirilt võitsid veebruaris kuldmedalid Egert Sultsi poolt juhendatav 2012 Sinine meeskond ja Ervin Laaneotsa poolt juhendatav 2010 Sinine meeskond. Hannes Värs koos oma 2009 Sinise grupiga ei jäänud noorematest palju maha ning tõi Tammekasse sama turniiri pronksise autasu.





Foto: Remi Roosman


Tammeklased koondistes


Ühtekokku said erinevates koondistes ennast veebruaris proovile panna 31 tammeklast, oli toredaid debüüte ja eriti vingeid debüütväravaid.

Naiste A koondis võttis osa rahvusvahelisest jalgpalliturniirist Türgis, kus esmalt kaotati 3-4 Indiale, seejärel 0-3 Kosovole ning turniiri viimases mängus alistati ise Hong Kong 1-0. Kui Liisa Merisalu osalemine koondise tegemistes on juba meeldiv rutiin ja ka Annegret Kalal on esimesed tuleristsed sellel tasemel saadud, siis eriline hea meel on tervitada järgmisi tammeklastest A-koondise debütante Kirkeliis Lillemetsa ja Aleksandra Kellit. Lisaks toredatele debüütidele, oli just Annagret Kala karistuslöögist löödud värav see, mis kindlustas eestlannadele võidu Hong Kongi üle. Kui arvestada, et koondises lõid kaasa ka alles väga hiljuti tammeka värve kaitsnud Sirje Kapper, Eva-Maria Niit ning Rahel Repkin, siis võib Tammeka panuse üle Eesti naiste tippjalgpalli ainult uhke olla.

Naiste B koondis kogunes aga samal ajal Tallinnas. Tammeka neidudest said võimaluse treeneritele silma jääda ja tulevikuks krediiti koguda Wanda Prost, Kreete Õun ja Anna-Martha Reino.

Kogunes ka neidude U19 koondis ja seal tegi minilaagri kaasa Grete Kraus.

Neidude U17 koondise kogunemisel hoidsid Tammeka lippu kõrgel Saskia Koskor, Kertu Mugu, Nicole Kelli ja Annamarii Tamm.

Tütarlaste U15 koondise kogunemisel käisid ennast treeneritele näitamas Margaret Matto, Miia Jonuks, Lola Palu, Linda Lehtsaar, Frida Gabriel ja Rianna Väärsi.

Kaks treeningkogunemist pidas veebruaris maha ka hetkel alles moodustatav noormeeste  U15 koondis, kus ennast ja oma oskuseid said näidata Holger Hanson, Sander Tammiku, Kaspar Põldmaa, Aleks Malva, Roger Tennokese, Karl Koemets, Romet Ränkel, Hugo Kütt, Madis Möls, Sebastian Ani, Dominick Bayron Veelma ja Kaspar Kleinson.


Tammeka jalkalaat Kvartali keskuses


Veebruari kümnendal kuupäeval toimus Kvartali ostukeskuses suur taaskasutuslaat, kus oli esindatud ka Tammeka spordivarustuse ja meenete lett. Kogu üritusele andsid värvi juurde Tammeka esindusnaiskonna liikmed, kelle pidada oli väikene minikohvik kus huvilised said mekkida Eesti kolmanda naiskonna enda tehtud küpsetisi ja snäkke. Tammekapoolse koordinaatori Monica Rand sõnul võib müügipäevaga igati rahule jääda ja kindlasti on Tammeka ja tammeklased osalemas ka järgnevatel sellistel üritustel ning plaan on pidada maha üks selline laat ka klubisiseselt.


Tammeka fännikaup


Tammeka tuletab meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee.





420 views
bottom of page