top of page

Jalgpallikool Tammeka veebruarikuu uudiskiri

Kuigi veebruar on aasta lühim kuu ja ka lumehanged nii jalgpalliväljakutel kui ka väljakute kõrval kõrguvad rinnuni oli see Tammekas äärmiselt toimetusterohke kuu. Esindusmeeskond pidas treeningmänge, duubelvõistkonna mängijad jätkasid lahinguid U19 Eliitliiga Meistriliigas ning noored käisid agaralt turniiridel nii kodu- kui välismaal. Ei magatud ka kontori poolel, kus vormistati mitmeid üleminekuid nii esindusmeeskonna ja naiskonna ning ka noorte tasemel. Samuti tehti organisatoorseid ettevalmistusi märtsi alguses toimuvaks Tammeka visioonipäevaks ja esindusvõistkondade esitluseks ning käivitati ka enneolematut ja uudset esindusnaiskonna särgitoetajate oksjoni kampaaniat.


Esindusmeeskond


Esindusmeeskond jätkas agarat ettevalmistust algavaks hooajaks, mis saab oma avalöögi juba neljandal märtsil, kui kohe tehakse pikem ülemerereis, et mõõtu võtta FC Kuressaarega. Lisaks igapäevastele treeningutele jalgpallihallis, jõusaalis ja Sepa jalgpallikeskuses peeti maha ka kolm treeningmängu, kus alistati Kevin Burovi väravast Pärnu Vaprus. Seejärel käis sarnase tulemusega jõud üle ka Nõmme Kaljust, värav Kevin Mätaselt. Võiduka treeningmängude perioodi lõpetuseks alistati aga “Tartu uhkuse ja Lõuna-Eesti suurima jalgpallisüsteemi”(Welco kodulehe andmetel)- Welco ja Santose ühendklubi esindusmeeskond 6-2. Kaks väravat lõid Tanel Lang ja Kevin Mätas ning ühe väravaga panustasid Herman Pedmanson ja Patrick Genro Veelma.


26. veebruaril toimus piduliku Eesti jalgpallihooaja avamise raames ka karikavõistluste veerandfinaalide loos. Tammeka saab oma karikateekonda jätkata Jõhvis, kus tuleb võidelda pääsu eest poolfinaali teises liigas mängiva kohaliku Phoenixi ja JK Noova ühendmeeskonnaga. Karikavõistluste veerandfinaalid mängitakse aprilli keskel.

Veebruaris omandas Jalgpallikool Tammeka Itaalia keskkaitsja Eugenio Bracelli mängijaõigused, kes oma seniste etteastetega treeningmängudes esindumeeskonna treeneritele muljet oli avaldanud. Samuti sai klubi kokkuleppele Paide Linnameeskonna ja FCI Levadiaga, kui Tammekaga liitusid keskkaitsja Rasmus Kallas ja ründav poolkaitsja Devid Lehter.



Fotod: Liisi Troska


Veebruaris oli ka lahkujaid, kui elumuutustega seoses kolis oma õpingud ja treeningud Tallinnasse ning Nõmme Unitedisse Karl Läänelaid. Suurema mänguaja ja vastutuse eesmärkidel liitus laenulepinguga Welcosse ka väravavaht Marcus Agarmaa. Hetkel on samuti pooleli läbirääkimised hetkel tippjalgpallist pausi pidava Ats Toomsalu laenulepingu pikendamise üle Tartu FA Kaleviga.

Esindusmeeskonna täpsem tutvustus laiemale üldsusele leiab aset juba 1. märtsil Alexela Loomelaval (endine klubi Atlantis) ca kell 19.00. Lisaks esindusmeeskonna tutvustamisele lähevad kohapeale tulnute vahel loosi esindusmeeskonna eelmise hooaja võõrsilsärgid, saab küsida huvipakkuvaid küsimusi ja on võimalus ka lemmikutega pilti teha ning autogrammi küsida.


Esindusmeeskonna toetajatega liitus veebruaris ka uus toetaja, kui sponsoriteringi sisenes põllumajandusmasinaid vahendav Jatiina OÜ, kelle logo ka uuel hooajal esindusmeeskonna võistlusvormil esindatud hakkab olema.


Esindusnaiskond


Esindusnaiskond, kes alustab oma selle aastaseid ametlike mänge aprillis oli veebruaris ennekõike aktiivsel treenimisrežiimil ja kontrollkohtumistega alustatakse märtsis. Küll aga said mängupraktikat Tammekas algaval hooajal mängivad Eesti naistekoondise mängijad, kes käisid Tammeka ja rahvuskoondise peatreeneri Sirje Roopsi juhatamisel Türgis laagris, kus kohtuti Kosovo (1-2); Kõrgõztani U20 (8-1); ja Põhja-Makedoonia koondistega. Mängus Kõrgõztani neidude vastu olid tartlastest resultatiivsed korra nii Eva-Maria Niit kui ka Liisa Merisalu. Lisaks neile kahele ja peatreenerile hoidsid Tartu ja Tammeka lippu kõrgel ja said kolmes mängus rohkem või vähem mänguaega Rahel Repkin, Keiti Kruusmann ja Renate-Ly Mehevets. Keiti Kruusmann valiti ka Türgi turniiril parimaks väravavahiks.

Sarnaselt esindusmeeskonnale sõlmiti ka esindusnaiskonna tasandil mitmeid kokkuleppeid uute liitujatega. Võib öelda, et sellel aastal on naiskonnaga liitujate nimekiri eriti uhke ja pikk. Soomest liitus Tartu esindusnaiskonnaga Eesti A koondise ründaja Liisa Merisalu. Aastase laenulepinguga liitus Saku Sportingu ja Kohila Jalgpallikooli väravavaht Keiti Kruusmann, kellel samuti oma esimesed A koondise mängud seljataga. FC Florast saabusid Tartusse Valeria Liik ja Karoly Kasuk ning naiskonnaga taasliitus Hanna Rästa Võrust. Samuti ei saa märkimata jätta, et laenulepingut pikendati Paide Linnameeskonna mängija ja legendaarse noortetreeneri Viktor Metsa tütre Anna Maria Metsaga.

Värskeid liitujaid ja juba vanasid olijaid saab samuti näha ja kuulda sarnaselt esindusmeeskonnale juba 1. märtsil Alexela Loomelaval ca. kell 19.00

Tammeka naiskonna eriti produktiivset veebruarit jääb kirsina tordil kaunistama unikaalselt uudne ettevõtmine Eesti jalgpallis, kui naiskond on Osta.ee keskkonnas müüki pannud oma uue hooaja särgi pinna, kuhu kõigil huvilistel on võimalik endale reklaampinda osta. Täpsemalt võib kampaaniast lugeda ja interaktiivset live ülekannet oksjonist vaadata Tammeka kodulehelt https://www.jktammeka.ee/naiskonnatoetajad Samuti tutvustatakse ideed täpsemalt ka naiskonna esitlusel 1. märtsil Alexela Loomelaval.


U21 võistkond


Kuna ka Tammeka duubelvõistkond on oma ametlike mänge märtsi alguses alustamas, siis lisaks tihedale tööle mängiti veebruaris ka mitmeid treeningmänge. Kui kuu alguses alistuti Nõmme Kalju U21 võistkonnale vaatamata Akaki Gvineria väravale 1-6, siis FC Elvat võideti ise Kevin Burovi, Herman Pedmansoni, Georg Lani ja Kaspar Kupitsa väravatest juba 4-1.

Samuti jätkusid mängud U19 Eliitliiga Meistriliigas, kus alagrupimängudes alistasid meie noored esmalt Akaki Gvineria, Herman Pedmansoni ja Renat Samulini väravatest 3-1 Tallinna JK Legioni ja seejärel 4-0 juba Viljandi Tuleviku. Viljandi väravavõrku kollitasid seekord Akaki Gvineria, Rico Puusaag, Georg Lani ja Kevin Burov.

Tammeka U19 võitis oma alagrupi täiseduga ja jääb juba põnevusega ootama poolfinaali, kus kohtutakse FCI Levadia U19 meeskonnaga.

Liitujaid oli veebruaris ka U21 võistkonnaga, ku Tartu Heliosega saadi kokkuleppele Mait Vaino liitumises Tammeka noortesüsteemi ja U21 võistkonnaga.


Noorte tegemised


Tammeka noortevõistkonnad ei ole samuti lasknud ennast talvisest ilmast takistada ja käib tihe töö nii Annemõisa jalgpallihallis ja Sepa ning Tamme staadionite kunstmurudel ning Tamme kooli ja Tartu Erakooli võimlates. Mitmed grupid lihvivad ka oma füüsilist ettevalmistust varasemast teadlikumalt ja selles osas on neile abiks nõu, jõu ja erinevate individuaalsete kavadega esindusmeeskonna fitnesstreener Alar Trumm. Et ettevalmistusperiood oleks mitmekesisem ja võistluskogemus rikkalikum, siis noored on ka agarad turniiride külastajad. Lisaks mitmetele turniiridele Lõuna- ja Põhja- Eestis külastasid 2014 Sinise grupi poisid treener Egert Sultsi juhtmisel Nurmijärvil olevat sisehalli, kus võeti osa rahvusvahelisest jalgpalliturniirist, kus peamiselt kohtuti Soome sellevanuse tippudega ja 2013 Sinine võistkond külastas treener Rasmus Nikkeli eestvedamisel Poolat ja Wroclawit, kus samuti mõõdeti omi võimeid sisehalli tingimustes erinevate Ida-Euroopa võistkondadega.

Tammeka noortevõistkondade toetajatega on liitunud veebruarist ka transporditeenust pakkuv Sumros Grupp ning kinnisvara alast täisteenust pakkuv Räni Kinnisvara. Mõlemad toetajad saavad esindatud ka Tammeka noortesüsteemi võistlussärkidel, kus jääb esindatuks ka Coop Tartu logo.


Noored koondistes


Sarnaselt jaanuarile olid eriti aktiivsed noortekoondiste külastajad Tammeka noortesüsteemi tütarlapsed:

Tüdrukute U15 koondise treeninglaagris osalesid Tammekast Kristel Korbkova ja Johanna Marta Aduson. Koondise treenerite meeskonnas võttis kogunemisest osa meie esindusmeeskonna abi- ja väravavahtide treener Kevin Krünvald.

Neidude U17 koondis pidas sõprusmängu Hispaania eakaaslastega, kus tuli vastu võtta hävitav 0-12 kaotus. Põhikooseisus alustas mängu Tammekast Aleksandra Orlova.

Treeninglaagri pidas veebruaris ka neidude U19 koondis, kelle koosseisus said väärtuslike kõrgetasemelisi treeningtunde esindusnaiskonna mängijad Lisette Teder, Marie Kiivit ja Grete Kraus.


Intervjuu Janar Sagimiga

Veebruaris ilmus ka Tammeka kodulehel intervjuu uue noortetöö juhi Janar Sagimiga, kus vastne ametimees ka ennast ja omi mõtteid ning plaane täpsemalt tutvustas. Loe intervjuud täpsemalt Tammeka kodulehelt: https://www.jktammeka.ee/post/janar-sagim-vajame-v%C3%B5imalikult-intensiivseid-v%C3%B5istlus-ja-treeningtunde


Suur Tammeka visioonipäev ja esindusvõistkondade tutvustus

1.märtsil 17.30-20.30 toimub Alexela Loomelaval (endine ööklubi Atlantis) Jalgpallikool Tammeka tänase päeva ja tuleviku visiooni tutvustus ning 2023.hooaja Tammeka esindusvõistkondade esitlus. Oodatud on kõik klubi liikmed ja ka teised huviilised.

Ürituse sisupunktid:

  • Tammeka visioon. Jalgpallikool tammeka juhatuse liige ja tegevjuht Kristjan Tiirik tutvustab klubi tänast päeva ja visiooni, mille poole Tammeka liikumas

  • Noortetöö. Jalgpallikool tammeka noortetöö juht Janar Sagim tutvustab peamiseid printsiipe, millest lähtub Tammeka noortetöö.

  • Kogukond. Jalgpallikool Tammeka kogukonna juht Monica Rand tutvustab Tammeka kogukonnatööd ja erinevaid võimalusi, kuidas huvilistel oleks võimalus Tammeka töödes ja tegemistes kaasa lüüa.

  • Lastevanemate küsimustele vastused. Vastatakse eelsaadetud klubi puudutavatele küsimustele. Küsimusi ja jutupunkte saab saata kuni 27.02.2023 e-mailile: kysimused@jktammeka.ee Kõigile küsijatele tagatakse anonüümsus.

  • 2023.hooaja avamine ja esindusmees- ja naiskonna tutvustamine. Jalgpallikool Tammeka tutvustab lõbusas ja muhedas võtmes oma esindusmees- ja naiskonda, kes asuvad 2023. aasta hooajal Tartu ja Tammeka värve Eesti meistrivõistlustel kaitsma. Omi plaane tutvustavad treenerid ja mängijad. Saab küsida küsimusi ja oma lemmikutega koos pilti teha. Jagamisele/loosimisele lähevad 2022. hooaja esindusmeeskonna võõrsilsärgid ja palju muudki põnevat.



Esindusvõistkondade meistrivõistluste mängud märtsis


Esindusmeeskond alustab oma mänge 4. märtsil, kui kell 14.30 kohtutakse võõrsil FC Kuressaarega.

7. märtsil kell 20.00 võtame koduses Sepa jalgpallikeskuses oma selle hooaja esimeses kodumängus vastu Tallinna kalevi meeskonna.

12. märtsil viib esindusmeeskonna tee neid Tallinnasse Sportland Arenale, kus kell 17.00 kohtutakse möödunud hooaja hõbemedalisti FCI Levadiaga.

Märtsi lõpetame taas Sepa kunstmuruväljakul, kui 19. märtsil sõidab Tallinnast meile külla Paide Linnameeskond, et kell 17.00 algavas lahingus meiega mõõtu võtta.


Oma 2023 hooaja Eesti Meistrivõistluste mängudega Esiliiga B tasandil alustavad ka Tammeka U21 noormehed:

  • 05.03 kell 12.30 Sepa jalgpallikeskuses JK TAMMEKA U21 vs LÄÄNEMAA JK

  • 09.03 kell 18.00 Sepa jalgpallikeskuses JK TAMMEKA U21 vs NARVA TRANS U21

  • 13.03 kell 19.00 Hiiu kunstmurul Tallinnas JK TAMMEKA U21 vs NÕMME KALJU U21

  • 17.03 kell 19.00 Sepa jalgpallikeskuses JK TAMMEKA U21 vs FC KURESSAARE U21

Lisaks Esiliiga B mängudele ootavad duubelmeeskonna mängijaid ees ka poolfinaal U19 Eliitliiga Meistriliigas FCI Levadiaga ja seal õnnestumise korral finaal mais.


Tammeka esindusnaiskond, kes alustab oma ametlike meistrivõistluste mänge aprillis on plaanidesse võtnud märtsis treeningmängud Pärnu Vapruse, Põlva Lootose ja Viimsi JK naiskondade vastu.


Tammeka Junior Cup 2023

Märtsis on algamas Annemõisa jalgpallihallis 2023 aasta Tammeka Junior Cup kevadised osavõistlused.

Täpsem info vanusegruppide, ajakavade osalejate ja muu info osas on leitav turniiri kodulehelt https://junior.tammekacup.com/


Tammeka fännikaup


Peatselt algavate esindusmeeskondade hooaegade valguses tuletab Tammeka endiselt meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda nii kodus kui ka erinevatel Tammeka võistkondade mängudel, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/.

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee



Foto:Liisi Troska


324 views
bottom of page