top of page

Jalgpallikool Tammeka septembrikuu uudiskiri


September on teatavasti teadmiste ja taaskohtumiste kuu, kus paljud noored ja vanad naasevad, vahetavad või leiavad esmakordse tee koolipinki. Koolialguste lainel oli esimesel sügiskuul ka Tammeka, kui kooliteed alustasid või jätkasid pea kõik erinevates vanustes Tammeka mängijad ja isegi mitmed treenerid. Eriti eriline oli selle aasta september klubi 2015 ja 2016 sünniaastaga poistele ja tüdrukutele, kes just sellel aastal oma esimest kooliteed alustasid. Kuid lisaks vaimsetele pingutustele jätkusid ka tammeklaste ponnistused jalgpallimaastikul, et ikka vaim ja võim saaksid käsikäes käia.


Esindusmeeskonna tihe september


Esindusmeeskond sai kohe septembri alguses võimaluse sõita hilissuvisele Saaremaale, et piigid ristata alati vihase ja sitke FC Kuressaarega. Mäng algas tartlastele jälle tuttavates traagilistes nootides, kui pikaaegne tammeklane Sten Reinkort oma endise koduvõistkonna võrgu sahisema pani ning mõni minut hiljem ka põiklatti kolistas. Õnneks sellega saarlaste bravuurikus lõppes ja Tammeka sai mänguohjad ja pallivaldamise üpris kindlalt enda kätte, mis päädis omakorda Kevin Mätase väravaga. Mängu teises pooles tundus Tammeka võiduvärav olevat ainult aja küsimus, kuid paraku jätsid tartlased nii mõnegi hiilgava võimaluse, kaasaarvatud 11 meetri karistuslöögi, realiseerimata, mis lõpuvileks tähendas 1-1 viiki.



Foto: Allan Mehik


Foto: Allan Mehik


Peale rahvuskoondise mängudest tingitud pausi ootasime kodusele Tamme staadionile külalisi Narvast, kelle ridades samuti endine tammeklane Tristan Koskor, kes senise hooaja jooksul oli ainuisikuliselt Transi väravate eest Tammeka vastu hoolitsenud. Õnneks saadi seekord Tristaniga kenasti hakkama ja Ahmed Adebayo Basheri kaks ja Kevin Mätase üks tabamus tõid võidu 3-0 koduõuele ja ühtlasi lõpetasid tartlaste ligi kolmekuulise võidupõua. Enne mängu sai Artur Uljanov kätte oma auhinna ja tunnustuse Premimm liiga augustikuu ilusaima värava löömise eest, mis tal õnnestus lüüa karistuslöögist Paide Linnameeskonna võrku.




Fotod: Imre Pühvel


Juba paar päeva peale suurepärast võitu Tamme staadionil tuli meeskonnal karikavõistluste raames ette võtta reis Tallinnasse Wismari staadionile, kus ootamas veel hiljuti Premium liigas mänginud ja suurt ambitsiooni üles näidanud JK Legion. Vastu ootuseid näitasid leegionlased igati korralikku tahtejõudu ja juhtisid mängu pea nelikümmend minutit järjest. Seejärel panid aga tartlased oma jõu maksma ja Patrick Genro Veelma, Kevin Mätase ja Ahmed Adebayo Basheri väravatest saadi kätte hiline 3-1 võit. Järgmises ringis ei lähe Tammeka esindusmeeskonna elu aga kergemaks, kuna seal on juba ees ootamas FCI Levadia isiklikult.


Mõned päevad puhkust koduses Tartus ja jälle tuli asuda teele pealinna poole, kus seekord ihus tartlastele hammast Nõmme Kalju, kes suure tahtmise, halva ilma, naiivse eestikeelse räpi ja kahesaja entusiastliku pealtvaataja toel soovis oma kohta liigatabeli tipus kinnistada. Lisaks eelpool mainitud teguritele otsustas mängule oma jälje jätta ka videokohtunik VAR, kes andis ja võttis mõlemale ja mõlemalt osapoolelt, kuid lõppseisuks kujunes siiski igati aus 4-1 võit nõmmekatele. Tammeka ainukese värava autoriks oli penaltist Kevin Mätas



Fotod: Mauri Levandi


Tihe sügisene mängudegraafik jätkus nädalasisese kodulahinguga valitseva meistri FC Flora vastu. Äärmiselt dramaatilises kohtumises näitas kodumeeskond esimesel poolajal suurepärast minekut ja asus vaheajaks Herman Pedmansoni värast juhtima ning samuti oli veelgi mitmeid suurepäraseid võimalusi skoori suurendamiseks. Positiivset lõpptulemust laskis loota ka floorakate teenitud punane kaart. Kuid siiski näitas meistermeeskond sisu ja pööras peale vaheaega ainult paari minutiga seisu ümber ning vaatamata veel mitmele heale tartlaste võimalusele lõppes mäng 1-2 Flora võiduga.


Foto: Imre Pühvel


Kahjuks ei toonud võidurõõmu ka kuu viimane mäng Paide Linnameeskonna vastu, kui kehva esituse ja raisatud penalti järel leiti ennast keerulisest seisust juba esimese poolaja järel. Teisel kolmveerandtunnil küll mängupilt paranes ja Kevin Mätas suutis ühe värava tagasi lüüa, kuid siiski oli tulemus 1-2 Paide kasuks tõsiasi ja oktoobrile läheb esindusmeeskond vastu olukorras, kus Harju JK juba kuklasse hingamas ja liigast välja kukkumise vältimiseks oleks kindlasti vaja punktiliselt õnnestunud viinakuud.



Foto: Liisi Troska


Naiskond endiselt medalimängus


Kui meeskonna september möödus ellujäämise eest võideldes, siis Tartu esindusnaiskond soovis oma kohta medalivõitluses kinnistada.

Esimeseks heaks võimaluseks oli kuu ainukene kodumäng Saku Sportingu vastu, kelle peale siiani Tammeka naiste hammas sellel hooajal hakanud ei olnud. Kahjuks ei hakanud ka seekord ja Saku sai kodu poole sõitma hakata väravaterohke 4-2 võiduga. Tammeka poolt olid resultatiivsed Kirkeliis Lillemets ja Renate-Ly Mehevets.





Fotod: Imre Pühvel


Seejärel ootas juba ees küllasõit Põlva Lootosele, kelle alistamine, arvestades tabeliseisu, oli ülioluline. Omapärases mängus, kus löödi harjumatult palju õnnetuid omaväravaid, õnnestus Tammeka esindusnaiskonnal 3-2 võit siiski Tartusse tuua. Ühe värava lõi Liisa Merisalu ja kaks korda suutsid põlvakad ise oma väravavaõrgu üles leida.

Ka septembri viimane mäng lõppes väljasõiduga, kus seekord reisiti külla oma peamisele konkurendile - Tallinna Kalevile. Kuigi võõrustajad läksid esimesel poolajal mängu juhtima, õnnestus Tammekal mängu viimasel kümnel minutil siiski viik majja tuua, kui resultatiivne oli Valeria Liik.


Naiskond läheb oktoobrile vastu seisus, kus liigatabeli kolmandat kohta jagataksegi Tallinna Kaleviga, kuid parem omavaheliste mängude võrdlus eelistab hetkel tartlannasid. Põhihooaja lõpuni on veel kaks mängu, mille järel liiga esimesed 6 naiskonda mängivad omavahel veel ühe ringi ning viimased kaks võitlevad liigasse püsimajäämise nimel Esiliiga naiskondadega.


Noorte viimane kolmandik


September on iga-aastaselt ka märguandeks kõigile noortele jalgpalluritele ning nende treeneritele, et meistrivõistluste viimane kolmandik on alanud ja tuleb veel kaheks kuuks jõuvarud kokku koguda ja võimas lõpuspurt teha.


Tammeka U21 meeskond, kes mängimas meeste meistrivõistlustel Esiliiga B tasemel, suutis oma esimeses septembri mängus korralikult sakutada Nõmme Kalju duubelmeeskonda tulemusega 7-0. Seejärel kahjuks poiste minek pisut rauges ja vastu tuli võtta kaotused Viljandi Tulevikult ja JK Welcolt. Kahjuks tuli vastasele alla jääda ka kuu viimases mängus, kui kolme võidupunktiga sai Sepa staadionilt kodu poole sõitma hakata Tallinna Kalevi U21 meeskond. Tarkusekuu lõpetas duubelmeeskond liigas seitsmendal positsioonil, mis hetkel tagab ka liigasse otse püsimajäämise, kuid äärmiselt tähtsad mängud on veel tulekul ja palju punkte on veel saadaval.



Paljudest teistest noortevõistkondadest tasub ära märkida peatreener Martin Tederi poolt juhendatavat Tammeka U17 võistkonda, kes endiselt U17 Eliitliigas peab lahinguid kuldmedali eest ja Ervin Laaneotsa hoolealuseid - Tammeka U14 Sinist võistkonda, kes mõned voorud enne meistrivõistluste lõppu on hoidmas omavanuste esiliigas teist kohta. Sama meeskond käis septembris ka mainekal turniiril Helsingis - HJK Cup, kus väga tugevas konkurentsis saadi tubli kuues koht. Täpsemad tulemused on nähtavad: https://www.hjkcup.fi/taso/sarja.php?turnaus=hjk_0009&sarja=U13

Kui kõigi Tammeka noortevõistkondade hooajad on lõppenud, tuleb kindlasti sellest ka suurem ja eraldiseisev lugu koos asjaosaliste endi kommentaaride ja kokkuvõtetega.


Spiideo ülekanded otsustavatelt meistrivõistluste mängudelt


Kätte on jõudmas otsustavad mängud erinevates liigades, kus Tammeka noored ja vanad on punktide ja võitude nimel madistamas. Kui alati ei ole võimalik oma lemmikutele Sepa staadionile kaasa elama tulla, siis Tammekal on hea meel pakkuda kõigile huvilistele võimalust vaadata kõiki suurel väljakul toimuvaid 11vs11 formaadis mänge live-ülekande formaadis. Iganädalane mängudevalik on nähtaval https://play.spiideo.com/game-package/3a948156-0841-4567-9a73-dfab73159b60?rrscroll=disabled

Üks ülekanne ühele seadmele maksab 3.90 eurot ja kogu ülekannetest tulev tulu läheb Tammeka noortesüsteemi treeningvõimaluste parendamiseks.


Tammeklased koondistes


Septembris sai erinevaid Eesti noorte rahvuskoondiseid esindada kokku 2r Tammeka jalgpallikooli mängijat ja treenerit.


Eesti naiste rahvuskoondis pidas septembris Tartus maha kaks vastloodud naiste rahvusteliiga mängu Kasahstani ja Iisraeliga. Kui esimeses mängus omati ise kerget initsiatiivi ja viigilist 0-0 tulemust võib pidada pisikeseks pettumiseks, siis Israelile jäädi juba Lõuna-Eesti publiku silme all alla juba veenvalt 0-5. Tammeka naistejalgpalli hoidsid koondises kõrgel ning rohkem või vähem mänguaega treenisid Rahel Repkin, Eva Maria Niit, Liisa Merisalu, Keiti Kruusman ja Renate-Ly Mehevets ning rahvuskoondise ja Tammeka esindusnaiskonna peatreener Sirje Kapper.






Fotod: Liisi Troska



Noormeeste U21 rahvuskoondis pidas kaks kodumängu Euroopa Meistrivõistluste valikturniiri raames. Esimeses mängus tehti võitluslik 1-1 viik Bulgaaria eakaaslastega ja teises mängus jäädi peale kõva lahingut 0-1 alla Poola koondisele. Tammekat esindasid mõlemas mängus Tanel Tammik ja Patrick Genro Veelma.





Fotod: Katariina Peetson


Noormeeste U17 koondisel õnnestus pidada septembris üks maavõistlusmäng - võõrsil Rootsiga, kus tuli vastu võtta 0-3 kaotus. Tammekat oli selles septembri alguses toimunud mängus esindamas Mait Vaino.


Neidude U19 koondis käis Türgis ja pidas sealsete eakaaslastega maha kaks väravaterohket maavõistlusmängu. Esimeses tuli türklannadele alla vanduda 2-3 ja teises 3-4. Tammeka neide esindasid kaugel maal Annegret Kala, Grete Kraus, Aleksandra Kelli, Lisette Teder ja Kirkeliis Lillemets, kes esimeses mängus koondise eest ka värava lõi.


Neidude U17 koondis pidas Tallinnas maha kaks sõpruskohtumist Iisraeli U17 koondisega, mis mõlemad ka võrdse tulemusega 0-2 kaotati. Tartust ja Tammekast olid Tallinnas koondist esindamas Saskia Koskor, Nicole Kelli, Kertu Mugu, Kätriin Altsaar ja Katriin Rodi.







Tüdrukute U15 rahvuskoondis pani oma oskused proovile rahvusvahelisel UEFA sõprusturniiril Makedoonias, kus esmalt kaotati Rumeeniale 2-4, seejärel Türgile 1-2 ja viimases mängus Põhja-Makedoonia vastu saadi kätte ka turniiri ainukene võit 3-1. Koondist esindasid turniiril Tammekast Miia Jonuks, Frida Gabriel, kes lõi värava Põhja- Makedeooniale ja Rianna Väärsi, kes oli korra resultatiivne Rumeenia vastu. Koondise väravavahtide treeneriks oli Tammeka esindusnaiskonna väravavahtide treener Kevin Krünvald.





Lasteaiad ja koolid Sepa jalgpallikeskuses ning lasteaedade treeningrühmad


Lisaks tavapärasele aktiivsele sebimisele Sepa jalgpallikeskuse kunstmuruväljakul, oli septembris näha iseäranes palju tublisid väiksemaid liikumishuvilisi väljakul tegutsemas just hommikupoolikutel. Põhjuseks see, et tänu headele aastatepikkustele suhetele ja viljakatele koostöödele, tegutsevad Sepa staadionil hommikuti sellest sügisest lasteaedade Rukkilill, Hellik ja Rüblik lapsed, kes staadionil oma liikumistunde ja vajadusel ka muid liikumistegevusi läbi viivad. Samuti võib Sepa staadionil näha Karlova kooli lapsi, kes seoses asenduspinnale kolimisega omale kehalise kasvatuse tundide jaoks ruumi vajasid. Tammekal oli ainult hea meel, et sai noori spordihuvilisi aidata ja sellega ka oma panuse Tartu laste liikumisharjumuste kinnistamisse anda.


Samuti on hea meel, et ka sellest sügisest on algamas Tammeka poolt läbiviidavad jalgpallitreeningud Tartu lasteaedades. Treeningud jätkuvad Rukkilille, Helliku, Pääsupesa ja Rübliku lasteaedades. Toimivatesse lasteaedade treeninggruppidesse saab registreeruda lingilt https://www.jktammeka.ee/lepingud .


Tammeka talvejopede grupitellimused


Kuna külmad ilmad pole enam mägede taga, siis algas klubisisene Tammeka talvejopede grupitellimine. Täpsemat infot hindade, suuruste ja proovimisvõimaluste kohta saab oma grupi peatreenerilt. Tellimuse eelduseks on ülekanne Tammeka varustuse kontole. Grupitellimuste teostamise kuupäevad: 20.10; 30.10 ja 10.11.


Igasügisene huviharidustegevuse nimekirjade kinnitamine


Hea Jalgpallikool Tammeka lapsevanem!

Seoses igasügisese huviharidustegevuse nimekirjade kinnitamisega, tuletame Teile meelde, et kinnitaksite oma lapse osalemise Jalgpallikool Tammeka treeningutel.

Teie kinnitus on oluline, kuna omavalitsuste poolt tulev 2024. aasta toetus huvitegevust pakkuvatele organisatsioonidele, sõltub just ennekõike ennast treeningutele kinnitanud laste hulgast.

Treeningutel osalemist saab kinnitada sellel aastal kuni 31.10.2023

* Tartu linna 7-19 aastaste laste nimekirja kinnitamine toimub antud lingi kaudu:https://tartu.ee/kotoetused/kinnitus/?

* Tartu valla 5-19 aastaste laste nimekirja kinnitamine toimub antud lingi kaudu:https://piksel.ee/spoku/tartuvv/kinnitus/?

* Kastre valla 7-19 aastaste laste nimekirja kinnitamine toimub antud lingi kaudu:https://piksel.ee/spoku/kastre/kinnitus/?


Tammeka fännikaup


Et erinevatele Tammeka võistkondadele oleks sügisesel perioodil soojem, parem ja nähtavam kaasa elada, siis Tammeka tuletab meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/.

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee.

Saabunud on ka uued fännisallid! Neidki saab osta Tammeka kontorist ja mängupäevadel kassatelgist.

Omale meeldivat fännikraami saab endale muretseda ka Tammeka esindusmeeskonna kodumängudelt.


246 views
bottom of page