top of page

Jalgpallikool Tammeka juulikuu uudiskiri

Juulikuu on tavaliselt Tammekas aasta kõige rahulikum kuu, kuna noormängijad ja treenerid saavad just siis korraks aja maha võtta ja niigi üürikest Eestimaa suve nautida ning akusid laadida hooaja teiseks pooleks.

Kuid vaatamata näilisele rahunemisele, käis Tammekas töö siiski edasi ja suvist toimetamist jätkus nii mõnessegi klubi sektorisse.


Esindusmeeskonna raske minek


Esindusmeeskonnal õnnestus väljakul käia juulis neljal korral. Kahjuks ei saanud võistkonda kokku meie karikavõistluste vastane Imavere ning seetõttu edenes Tammeka järgmisesse ringi ilma mänguta. 1/16 finaalis tuleb augustis meeskonnale vastaseks kas Tallinna JK Legion või Jõhvi Phoenixi ja JK Noova ühendmeeskond.

Meistrivõistluste raames peeti neli mängu. Esmalt kaotati võõrsil FC Florale 0-3. Selle mängu märgilisemateks sündmusteks olid endise tammeklase Sten Reinkorti kaks väravat vana koduklubi vastu ja Georg Kaarel Kõrgvee ning Mattis Karise debüütminutid Tammeka esindusmeeskonna eest.

Seejärel sõideti mõne päeva pärast uuesti Tallinnasse, et mängida viimasel kohal olnud Harju JK meeskonnaga, kelle vastu senised kaks mängu olid lõppenud võidukalt, mis omakorda andis lootust, et tabeliseisu on võimalik just selles mängus parandada. Kahjuks pani pitseri tartlaste mängule juba üheteistkümnendal minutil teenitud punane kaart, mis andis juba trumbid vastaste kätte. Kuigi tammeklastel oli mitmeid võimalusi ja korra tabati ka posti, panid harjukad oma paremuse maksma nelja minuti sees löödud kolme väravaga ja pettumust valmistanud tulemus oli tõsiasi.

Peale euromängudest tulenenud pikemat pausi, kohtus meeskond kodusel Tamme staadionil tabeliliidri FCI Levadiaga. Võitluslikus mängus jäid väravad löömata ja kodumeeskond teenis omale väärtusliku viigipunkti.


Juuli viimasel päeval sõitis meeskond sellel aastal esmakordselt Saaremaale, et järgi pidada esimese vooru kohtumine FC Kuressaarega, mis mäletavasti keeruliste ilmaolude tõttu kevad-talvel pidamata jäi. Mõlemapoolsete võimalustega mängus

õnnestus saarlastel ennast paremini kehtestada ja 3-1 tulemusega võidupunktid Saaremaale jätta. Tammeka värava lõi penaltist Kevin Mätas.

Märgiliseks sündmuseks jäi juulisse ka uue mängija liitumine esindusmeeskonnaga, kui kaheaastase lepingu Tammekaga sõlmis Nigeeria passiga ründaja Ahmed Adebayo Basher. Värske liituja ja peatreener Marti Pähna arvamusi asjadest võib lugeda https://www.facebook.com/photo/?fbid=786726070120683&set=pb.100063498910766.-2207520000.


Esindusnaiskond tegi juulis oma ära


Tammeka naiskond käis juulis väljakul kolmel korral. Esmalt alistati võõrsil Pärnu Vapruse ja Viljandi Tuleviku naiskond koguni 8-0. Resulatiivsed olid kahel korral Renate-Ly Mehevets, Liisa Merisalu ja Kirkeliis Lillemets ning korra said jala valgeks Aleksandra Kelli ja Marie Kiivit.

Peale suurt võitu Pärnus tuli aga vastu võtta viimaste minutite valus kaotus 0-2 Saku Sportingu käest. Sakuga on sellel hooajal Tartu naiskod kohtunud kolmel korral ja vaatamata tasavägistele mängudele on tartlannadel jäänud Saku väravavõrgud sahistamata ja punkte selle vastase käest pole kätte saadud.

Viimases juulikuises mängus võõrustati kodusel Sepa staadionil Tabasalu naiskonda, kellega käib tihe heitlus liigatabeli neljandale kohale, mis garanteeriks peale liiga poolitamist mängud medalitele. Tammeklannad täitsid koduse missiooni eeskujulikult ning Liisa Merisalu kahe ja Kirkeliis Lillemetsa ühe värava toel alistati Tabasalu 3-0.

Juulikuu lõpetuseks paikneb naiskond liigatabeli neljandal real ja unistus medalist hooaja lõpus jääb hetkel nelja punkti kaugusele.



Tammeka linnalaager


Juuli alguses toimus Sepa jalgpallikeskuses kõigile Tartu lastele avatud Tammeka poolt korraldatud linnalaager, kus sellel aastal ei pandud niipalju rõhku jalgpallile kuivõrd tutvustati üleüldse erinevaid sportmänge ja nende reegleid ja puudu ei olnud ka harivatest tegevustest, kui näiteks Rakverest sõitis laagrilistele külla oma atraktsioonidega sealne Politseimuuseum.

Laagri peakorraldaja Anti Kangur jäi laagriga väga rahule ning oma õla õnnestumisele pani alla ka Eestimaa heitlik ilm, kes laagrilapsi ja nende lõbusaid tegemisi omalt poolt soosis. Kuna laager osutus äärmiselt populaarseks ja kahjuks kõik soovijad Sepa staadionile tegutsema ära ei mahtunud, siis kindlasti plaanime sellelaadsed suvelaagrid teha mõnusaks ja meeleolukaks traditsiooniks.



Treenerite triumf Otepää Meistrivõistlustel


Tammeka treeneritel on saanud toredaks traditsiooniks, et suvel aetakse kollektiiv kokku ja osaletakse Otepää lahtistel meistrivõistlustel jalgpallis. Eesmärgiks on tavaliselt ennekõike võit ja siis alles osavõtt. Läbi aastate on Tartusse ikka toodud nii kulda kui ka karda ning ette on tulnud ebaõnnestumisi. Sellel aastal oli aga ettevalmistuse ja vormi ajastamisega täkkesse pandud ning koju tuldi kindla esikohaga. Võidukasse meeskonda kuulusid ning rohkem või vähem suurtulemusse panustasid: Rasmus Nikkel, Marti Pähn, Kevin Krünvald, Hardi Häelme, Uku Laht, Jaano Poomre, Karl Gustav Kärner, Egert Sults, Hannes Värs, Mert Olesk ja Martin Teder. Psühholoogilist tuge ja häid soovitusi jagasid väljaku kõrvalt (h)igihaljad vanameistrid Ervin Laaneots ja Ken Viidebaum.

Järjekordselt tuleb ära märkida Kääriku Spordibaasi suurepäraseid sportimis- ja taastumisvõimalused.





Õed-vennad Tammeka esindusvõistkondades


Tammeka uudiste toimetus võttis ette läbi aastate esindusvõistkondasid esindanud mängijate nimekirjad ja koostas ülevaate perekondadest, mille liikmed on Tammeka esindusvõistkondasid kas koos või erinevatel ajajärkudel esindanud. Loe lähemalt: https://www.jktammeka.ee/post/%C3%B5ed-vennad-tammeka-esindusv%C3%B5istkondades



Väravavahitrennide uuenenud kontseptsioon


Seoses mõningate ümberkorraldustega klubi struktuurides on muutunud ka väravavahtidele suunatud eritrennide kontseptsioon. Noorte väravavahtide treeningute eest vastutab alates augustist Tammeka esindusmeeskonna väravavahtide treener Mait Toom. Kellel on huvi väravavahtide spetsiaaltreeningute vastu, siis palume ühendust võtta otse Maiduga, kellega koostöös saab treeningute kõik detailid ja logistika paika panna. Mait Toom- mait@jktammeka.ee



Uued avatavad treeninggrupid


Alates augustist on Tammekas avamisel uued 2017-2019 sünniaastaga laste treeninggrupid. Kõik huvilised on oodatud registreeruma läbi Tammeka kodulehe tasuta proovikuule https://www.jktammeka.ee/tule-trenni



Tammeklased koondistes


Kuigi juuli oli tavapärasest rahulikum kuu, said siiski 20 Tammeka noort ja vana pisut oma oskuseid lihvida ka rahvuskoondiste mängudes ja treeninglaarites.


Eesti naiste A koondis pidas juulis kaks maavõistlusmängu Türgiga, millest esimene kaotati 0-3 ja teine viigistati 2-2. Tammeka neiudest lõid sõprusmängudes kaasa Rahel Repkin, Liisa Merisalu, Renate-Ly Mehevets, Eva-Maria Niit ja koondises debüüdi teinud Annegret Kala. Koondise üheks kahest peatreenerist oli Tammeka naiskonna peatreener Sirje Kapper.


Neidude U19 koondis kogunes juulis Tallinnasse ühepäevasele treeningkogunemisele. Tammekat esindasid minilaagris Lisette Teder, Grete Kraus, Kirkeliis Lillemets, Marie Kiivit ning Aleksandra Kelli.


Sarnaselt U19 koondisele pidas juulis minilaagri maha ka neidude U15 koondis. Tammeka lippu hoidsid Tallinnas tartlastest kõrgel Margaret Matto, Frida Gabriel, Miia Jonuks ja Rianna Väärsi. Väravavahtide treenerina oli ametis esindusnaiskonna väravavahtide treener Kevin Krünvald.


Noormeeste U17 koondis pidas juuli alguses oma viimase Balti turniiri kohtumise Soome vastu, mis kaotati seisuga 0-4. Mänguks olid ülesse antud, aga mänguminuteid ei saanud Tammekast Kristofer Sahtel ja Mait Vaino.

Abitreenerina aitas meeskonda pikaaegne tammeklane ning praegune juhatuse liige Indrek Koser.


Tammeka fännikaup


Et erinevatele Tammeka võistkondadele oleks suvisel perioodil parem ja nähtavam kaasa elada, siis Tammeka tuletab meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/.

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee

Saabunud on ka uued fännisallid! Neidki saab osta Tammeka kontorist ja mängupäevadel kassatelgist.

Fännikaupa on võimalik osta ka Tammelinna kohvikutepäeval 06.08, kui Tammeka jalkakohvik Tamme staadionil oma uksed avab. Tulge uusi pusasid ja salle ostma ning ka kohvikusse maitseelamusi saama.




199 views
bottom of page