top of page

Jalgpallikool Tammeka jaanuarikuu uudiskiri

            


Uue ja värske aasta saabumisega algas ka Tammekas kibe töö, kuna talvepuhkused said läbi ja nii mängijad kui ka treenerid võtsid sisse oma kohad treeningväljakutel ning algas ettevalmistustsükkel kevadel algavaks jalgpallihooajaks. Mis siis täpselt toimus ja kellel kuidas aasta esimene kuu läinud on?


Esindusmeeskonna esimesed kontrollmängud


Tammeka esindusmeeskond alustas oma ettevalmistust juba tuttava treenerite trio Marti Pähn, Mait Toom ja Alar Trumm käe all. Aasta algus oli tavapärasest erinev seetõttu, et kontrollmänge ei peetud enam oma tavapäraste liigavastaste vastu vaid sellest aastast on võimalus oma valmisolekut ja vormi kontrollida Läti võistkondade vastu.

Kuigi mängud on nagu päris ning loetakse väravaid ja punkte, oli siiski tegemist ennekõike ettevalmistavate treeningkohtumistega, kus treenerid said proovida erinevaid taktikalisi lahendusi ning roteerida pingevabalt koosseisuga - kõik selle nimel, et märtsis algavaks liigahoojaks võimalikult hästi toimiv ja löögivõimeline kooslus leida.

Jaanuaris pidas meeskond kaks kontrollmängu, kus esmalt kaotati eelmise aasta Läti esiliiga võitjale Grobinas SC-le 1-4 (väravalööjaks Ahmed Adebayo Basher) ning seejärel jäädi alla ka Läti meistriliiga klubile Tukums 2000 1-3 (väravalööjaks Patrick Genro Veelma). Mõlemas mängus tegi Tammeka palju vahetusi ja võimaluse enda näitamiseks said paljud noored tammeklased.

Lisaks klubi enda noortele, said ennast proovile panna testitavad Marius Vister, kes eelnevalt on esindanud JK Tulevikku, kunagine Tammeka kasvandik ja eelmise aasta Esiliiga B parim väravakütt Priit Peedo, Ghanast pärit David Epton ning Saksamaal Wolfsburgi akadeemia ning ka Saksamaa U16 rahvuskoondise eest mänginud Sidnei Balde Djalo. Kellest neist saab algavaks hooajaks esindusmeeskonna liige ja milliseid mängijaid veel testitakse, seda näitab juba veebruar, mil Tammeka esindusmeeskonnal on plaanis veel vähemalt kolm kontrollmängu.


Foto: Liisi Troska


Naiskonna uued tuuled


Kuna esindusnaiskond alustab oma treeningkohtumistega alles märtsis, siis nemad said aastat alustada rahulikumalt ja keskenduda uue treenerite duo Kaivo Sang-Hannes Värsi ja nende käekirja tundma õppimisega treeningutel. Treenitakse neli kuni viis korda nädalas ja treeningpaikadeks on Annelinna jalgpallihall, Sepa staadioni kunstmuru ning Sepa Gym.

Jaanuaris sai selgeks, et võistkonnast lahkusid ka kaks senist naiskonna tugitala - poolkaitsja Renate-Ly Mehevets lahkus Tallinnasse igapäevatöö tõttu ning Eva-Maria Niit võttis vastu suurepärase pakkumise ja väljakutse jätkata oma mängijakarjääri Poola kõrgliiga naiskonnas KKPK Medyk Konin.

Kuid sarnaselt meeskonnale on ka esindusnaiskonna juures näha uusi, kuid Eesti jalgpallipublikule juba tuttavaid naisi, kelle liitumine või mitteliitumine Tammekaga saab selgeks juba lähikuude jooksul.


Foto: Liisi Troska


Duubelmeeskond juba lahingus


Nagu viimastel aastatel traditsiooniks on saanud, siis esimesena asuvad Tammekas võistlustulle noormehed, kes esindavad klubi U19 Eliitliiga Meistriliigas. Tegemist on Eestis kõrgelthinnatud võistlussarjaga, kus osalemisõiguse saavad ainult Eesti tugevaimad selle vanuse võistkonnad ning kus eelmine aasta jõudsid Tammeka noored välja finaali, kus napilt tuli alistuda Flora eakaaslastele. Kõrgetasemeliseks muudab võistluse juba asjaolu, et pea kõikides võistkondades löövad kaasa mängijad, kes igapäevaselt saavad treeningtunde ja  mänguaega klubide esindusmeeskondades. Tammeka meeskond on peamiselt mehitatud duubelmeeskonna mängijatega, keda toetavadki mõned nooremad esindusvõistkonna mängumehed.

Selle aasta esimene U19 Eliitliiga Meistriliiga mäng viis Tammeka noored vastamisi FCI Levadia noortega, kellega lepiti 3-3 viiki. Tammeka väravate autoriks olid Herman Pedmanson, Mait Vaino ja Mihkel Sepp

Veebruaris peaks noori ootama veel kaks liigamängu ja juba märtsis algavad Esiliiga B mängud.

Jaanuari teises pooles tuli rõõmus sõnum ka duubelmeeskonnaga liitujate rindelt, kui meeldiva üllatusena tuli uudis, et tõeline Tartu jalgpallilegend ja Tammeka kasvandik Mikk Valtna on otsustanud ühineda just Tammeka duubelmeeskonnaga, et oma kogemuste ja oskustega noortele toeks olla. Miku legendistaatust kinnitab tema pikk mängijakarjäär ja samuti asjaolu, et koos venna Siimuga on nad üks vendade paarist, kes Tammeka esindusmeeskonnas tegusid on teinud. Loe Mikust-Siimust ning ka teistest vendade-õdede kombinatsioonidest lähemalt eelmisel suvel ilmunud Tammeka kodulehe artiklist: https://www.jktammeka.ee/post/%C3%B5ed-vennad-tammeka-esindusv%C3%B5istkondades

Samuti on oluliseks faktiks see, et 2024 aasta hooajal juhendab Tammeka U21 meeskonda peatreenerina selle senine abitreener Karl Gustav Kärner, keda abitreenerina hakkab assisteerima Uku Laht.


Litsents olemas ja kalender väljas


Kui jaanuaris käib tihe töö jalgpalliväljakutel, siis ka selle kõrval ei istuta jõude. Nimelt on just aasta esimene kuu see, kui saab lõplikult selgeks, millised Eesti kõrgliiga ja esiliiga võistkondasid omavad klubid on uueks aastaks ka juriidiliselt valmis. Jalgpalliliidule tuleb tõestada oma jätkusuutlikkust, visiooni ja majandamismudeleid. Kõik see päädib klubile antava litsentsiga, mis lubab tal järgneval hooajal Eesti tippliigades mängida. Tammekal on hea meel teatada, et selleaastane litsentseerimisprotsess on edukalt möödas ja roheline tuli uue hooaja väljakutseteks meeste ja naiste kõrgliigades on Jalgpalliliidu poolt Tammekale antud. Samuti on Jalgpalliliit avaldanud 2024 hooaja Premimum Liiga kalendri, mis on nähtav Jalgpalliliidu kodulehel: https://jalgpall.ee/voistlused/52/premium-liiga ja kõik Tartu jalgpallihuvilised saavad oma kalendritesse märkmeid tegema hakata.


Kaadrimuudatused klubis


Nagu aasta alguses ikka, toimusid ka sellel aastal klubis teatud kaadrimuudatused.Oli klubist lahkujaid ja ka uusi saabujaid.

FC Elva esindusmeeskonna abitreeneri vastutusrikka ametikoha otsustas vastu võtta senine klubi noortetreener Asser-Enri Soro. Oma igapäevased tööd ja tegemised viis Tallinnasse üle senine klubi sotsiaalmeedia spetsialist Renate-Ly Mehevets. Samuti võttis Tammeka asjadest uute töiste väljakutsete tõttu aja maha senine esindusmeeskonna mängukorraldaja Anti Kangur ja senine noortetöö juht Janar Sagim jätkab oma töid ja tegemisi täiskohaga Tartu Ülikooli juures. Senine 2016 ja 2017 sünniaastaga poiste abitreener Andre Ojala seadis ennast Võrru sisse. Tammeka tänab kõiki lahkujaid nende panuse eest ja kinnitab, et klubi uks on neile äärmiselt positiivsetele ja töökatele noortele inimestele alati avatud.

Kuid oli ka saabujaid. Tammeka U19 abitreenerina asub uuest aastast tööle Tammeka enda kasvandik ja ka kõrgliigas jala maha saanud Alfred Tammiksaar, noorte treenerina alustab samuti klubi kasvandik Marcus Must.

Tammeka uueks noortetöö juhiks sai kauaaegne esindusmeeskonna ja duubelmeeskonna peatreener Siim Valtna, kes juba jaanuaris on jõudnud kohtuda kõikide gruppide peatreeneritega.


Baumann versus 5Miinust


Avalikkusele mitte nii teadaolev fakt on see, et Tammeka noortetreener Kristjan Baumann on valitsev Eesti meister populaarses jalgpallilises videomängus FIFA. 

Samuti on suured jalgpalli, Nõmme Kalju ja FIFA videomängu sõbrad Eesti ühe populaarseima ansambli 5Miinust liikmed. Mõeldud tehtud ja jaanuaris leidis aset FIFA maavõistlus Kristjan Baumanni ja 5Miinuse liikmete vahel. Pingeliseks asi seekord ei läinud ja Baumann pani selili bändimehed Estoni Kohvri (12-0) ja Lanceloti (3-1). Samuti ei käinud räpimeestel Baumannist jõud üle ka üheskoos - ka selles lahingus jäi Baumann peale tulemusega 5-0.

Meeleolukat videot jõukatsumisest koos mahlakate kommentaaridega saab järgi vaadata https://www.youtube.com/watch?v=Ri7P3Bd2ivE


Foto: Baumanni erakogu


Tammeklased koondistes


Jaanuaris toimusid Neidude U17 ja U15 koondiste kogunemised ja Tartu sinist värvi käisid Tallinnas esindamas 7 tammeklast.

Tüdrukute U17 koondise kogunemisel esindasid Tammekat Saskia Koskor, Kertu Mugu, Nicole Kelli ja Annmarii Tamm.

Neidude U15 koondise kogunemise treeningutel lõid kaasa Miia Jonuks, Frida Gabriel ja Rianna Väärsi.


Foto: Katarina Peetson


Tammeka jalkaturg Kvartali keskuses


Kutsume kõiki laupäeval 10. veebruaril kell 11-16 Kvartali lasteriiete kirbukale 1. korruse aatriumis! Ootame Sind nii MÜÜMA kui OSTMA! Tule anna seisma jäänud riietele uus elu või leia enda pisikestele kõik vajalik, sest laste garderoobis on alati midagi puudu või üle. Avatud Tammeka taaskasutuslett.

Lastele TASUTA glitter tattood kell 12:00-15:00 Kvartali keskuse poolt.

Aitäh, et taaskasutad ja hoiad koos meiega loodust!

Täpsem info Tammeka kogukonnajuhi Monica Rand kaudu monica@jktammeka.ee 


Tammeka fännikaup


Tammeka tuletab meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee.



346 views
bottom of page