top of page

Jalgpallikool Tammeka detsembrikuu uudiskiri 

    


Sarnaselt tavamaailmale on detsember jalgpallirahvale kuuks, kus võistluspinget on vähem ja rohkem ollakse puhkuse ja lõõgastuse lainel. Ka Tammekas oli möödunud jõulukuu ajaks, kui treenerid ja mängijad said rahulikumalt võtta ja fookus oli erinevate kokkuvõtete tegemisel. Samuti olid talvepuhkuse-eelsed treeningud tavapärasest pisut lõbusamad ja mängulisemad.


Esindusmeeskonna keerulise teekonna õnnelik finiš


Sümboolselt oli Tammeka võistkondadest viimane meistrivõistluste võistlusmängude lõpetaja esindusmeeskond, kes pidas Annelinna jalgpallihallis maha oma teise üleminekumängu Viimsi JK vastu. Kahjuks ei lubanud ilmaolud viimast mängu pidada Sepa Jalgpallikeskuses ja leppida tuli pühapäevase palliveeretamisega sisetingimustes. Kuna tammeklastel oli eelmisest mängust taskus 5-0 võit, siis võidi ennast üsna turvaliselt tunda. Siiski andis Viimsi pühapäeva õhtuses Tartus väärika lahingu ja Ahmed Adebayo Basheril õnnestus 1-1 majja tuua alles mängu teise poolaja teises pooles. Kahe mängu kokkuvõttes kindlustas Tammeka omale äärmiselt emotsionaalse ja keerulise hooaja lõppakordiks püsimajäämise Premium Liigasse ka hooajaks 2024.





 Pilt: Mauri Levandi


Kuigi viimases mängus peeti lahingut püsimajäämise nimel, olid õhtu kõige sümboolsemateks ja tähelepanuväärsemateks hetkedeks pikaaegse Eesti koondislase Sander Puri viimased jooksusammud jalgpalliväljakul professionaalse jalgpallurina. Tammekal on äärmiselt hea meel, et Sander otsustas oma viimased hooajad just Tartus ja Tammekas veeta ning loodetavasti saab Sanderit ka edaspidi mõnes rollis Tartu jalgpalli arendamas näha.


Foto:Imre Pühvel


    Samuti jäi teine üleminekumäng viimaseks Kevin Mätasele, kes lepingu lõppedes otsustas naasta oma kasvatajaklubi Nõmme Unitedi ridadesse. Tammeka eest jäi Kevinil kolme hooaja saldoks 87 kõrgliiga mängu ja 25 väravat ning hulgaliselt toetajatele pakutud positiivseid emotsioone. Tammeka soovib Kevinile Tallinna mändide alla teravat jalga ja head minekut oma karjääri jätkamiseks.

  Detsembri viimastel päevadel sai selgeks ka see, et 2024 hooajal jätkavad oma tööd esindusmeeskonnaga peatreener Marti Pähn ning abitreenerid Mait Toom ja Alar Trumm.



Naiskond võttis vastu auhindasid ja tervitas uusi treenereid


Tartu esindusnaiskond sai detsembris täiel rinnal nautida saavutatud edu ja puhata loorberitel. 

Jalgpalliaastat lõpetanud pidulikul gaalal Estonia Kontserdisaalis sai naiskond kaela pronksmedalid ja lisaks pärjati aasta parimaks juunioriks Liisa Merisalu ja liiga parimaks väravavahiks Keiti Kruusmann, kes mõlemad tegid naiskonna rivistuses väga vinged hooajad.




 Foto: Liisi Troska


Samuti said kinnitatud uued treenerid. Lahkunud Sirje Kapperi ja Kevin Krünvaldi suuri saapaid hakkavad uuest hooajast täitma senine abitreener Kaivo Sang ja 2023 hooajal U15 meeskonda tüürinud Hannes Värs. Kaivo ja Hannes hakkavad naiskonda juhtima võrdsetel alustel ja peale mõne hooaja tagust Hansi-Koppel duot esindusmeeskonna juures on Tammekas jälle tööd tegemas üks peatreenerite duett. 

Kahjuks tuli detsembri lõppedes hüvasti jätta ka esindusnaiskonna pikaaegse mängija ja liidri Renate-Ly Mehevetsaga, kelle tööd ja tegemised on teda uuest aastast viimas samuti Tallinnasse. Soovime Renatele klubi poolt edu ja jõudu ja oled alati oodatud tagasi Tartusse sinisesse võistlusvormi!

 

Naiskonna edukalt lõppenud hooaja võttis kokku peatreener Kapper Tammeka kodulehele antud intervjuus https://www.jktammeka.ee/post/sirje-kapper-edu-t%C3%B5i-v%C3%B5istkondlik-pingutus-terve-hooaja-v%C3%A4ltel


Noorte rahulik jõulukuu


Noorematel tammeklastel läks detsembrikuu rahulikus, kuid siiski tegusas rütmis. Kõige pisemad tõrud pidasid Annelinna Hallis maha ühe korraliku madina iga-aastase Tammeka Päkapikuturniiri raames. Treenerite käe all mängiti jalkat, tehti harjutusi ja möllati lõppeval aastal veel viimast korda trennikaaslastega. Turniiri lõppedes said kõik väikesed jalgpallurid kaasa pühade puhul meeleoluka ning praktilise meene - Tammeka värvides ja kujundusega joogipudeli.

        Sarnaselt esindusnaiskonnale said jalgpalligaalal medalid kaela klubi U17 ja U14 võistkonnad. U17 võistkonnale oli 2023 jalgpalliaasta üleüldse lõpuni edukas, sest detsembris toimunud Tartu meistrivõistlused jalgpallis võitsid just nemad.

Suuresti noortest ja noortejalgpallist rääkiv blogi, mida peab Tammeka vabatahtlik Andres Birnbaum, tegi detsembris samuti oma aastat kokku võtva postituse: 


Tammeklased koondistes

Aasta viimasel kuul olid koondistes tegusad ainult esindusnaiskonna liikmed, kui Rahel Repkin, Annegret Kala, Renate-Ly Mehevets, Liisa Merisalu, Keiti Kruusmann ja peatreener Sirje Kapper olid kaasatud Eesti rahvusnaiskonna Rahvuste Liiga mängudesse Kasahstani ja Iisraeliga. Kui kasahhitare võideti võõrsil 1-0, siis neutraalsel pinnal toimunud mängus Iisraeli vastu jäädi 1-4 kaotajaks.




Foto: Liisi Troska


Tammeka fännikaup


Tammeka  tuletab meelde, et erinevat fännikaupa, mis annab sooja ja on ka niisama ilus kanda, on võimalik tellide Tammeka fännitoodete partneri Teamspiriti kodulehelt https://teamspirit.ee/

Osad tooted on proovimiseks ja vaatamiseks olemas ka Tammeka kontoris Tamme staadionil. Selleks, et neid näha ja katsuda saaks, palume huvilistel aeg enne kokku leppida monica@jktammeka.ee.




236 views
bottom of page