top of page

Tammeka kuukiri - OKTOOBER

Esindusmeeskond


Tammeka esindusmeeskonnal oli hingedekuu kibe mängudekuu – viis mängu peeti Premium Liigas ja üks karikavõistlustel, kusjuures ainuke võistkond, kellele terve oktoobri jooksul alla tuli vanduda, oli Tallinna Flora – 3. oktoobril 3:0 ja 27. oktoobri 9:0 tulemusega. Narva Transi, Pärnu Vapruse, Kuressaare ja karikasarja 1/8 finaalis Tartu Kalevi vastu näidati sisu ning võeti vastavalt 2:1, 2:1, 1:0 ja 3:0 võidud! Sellise hooaja lõpuspurdiga kindlustati endale Premium Liigas 9. koht, novembris on jäänud veel kodumäng Pärnu Vaprusega 21. kuupäeval ja seejärel üleminekumängud Esiliiga teise võistkonnaga.


Foto: Liisi Troska


Etteruttavalt võib öelda, et mõlema esindusvõistkonna peale on oktoobrikuu parim väravakütt Tristan Koskor viie tabamusega, skoorides Transi, Vapruse, FA Kalevi ja Kuressaare vastu! Samuti on märkimist väärt, et esindusmeeskonna debüütvärava sai kirja Giacomo Uggeri, kui FA Kalevi vastu karikamängus Tammeka avavärava lõi! Kokku lõi esindusmeeskond oktoobrikuu mängudes kaheksa väravat – lisaks Uggerile andis oma panuse veel Artur Uljanov kahe tabamusega.


Esindusnaiskond


Tammeka esindusnaiskond pidas rehekuul kolm mängu: kaks Põlva Lootose ja ühe JK Tulevik ja Suure-Jaani Unitedi Ühendnaiskonnaga. Kuigi võitudesaagile lisa ei saadud, siis suutis ka naiskond vastaste väravaluugid mitmel korral lahti muukida – Põlvale löödi kaks väravat ja Tulevikule üks. Oma debüütvärava naiste Meistriliigas lõi Hanna Haljasorg 2. oktoobril Põlvale ja Kreete Õun avas oma 2021. aasta väravasaldo tabamusega Tulevikule. Lisaks neile andis oma panuse naiskonna väravavatevahe positiivsele poolele Anna-Martha Reino. Naiskonna hooaeg sai ühtlasi 31. oktoobril Viljandis peetud mänguga läbi, naiste Meistriliigas saavutati 20 punktiga 7. koht ja kindlustati järgmiseks aastaks koht kõrgliigas.



Lisaks hooajale sai 31. oktoobril läbi ka naiskonna kauaaegse mängija ja viimaste aastate esiväravavahi Maria Sootaki karjäär. Lähemalt Sootaki lõpetamisotsusest ja pikast karjäärist saab lugeda SIIT jalgpalliportaalist Soccernet.ee.


Tammeklased rahvuskoondistes


September ja oktoober on traditsiooniliselt koondisekuud ja isegi Covid-19 pole seda traditsiooni õnneks suutnud murda.


Meeskonna kaitsja Taijo Teniste sekkus oktoobri alguses A-koondise eest Valgevene vastu viimaseks kümneks minutiks mängu. Eesti võitis mängu 2:0! Paar päeva hiljem alustas Teniste Walesi vastu mängu algkoosseisust ja vahetati välja 75. minutil. Hoolimata südikast võitlusest kodupubliku ees, tuli Eesti 1:0 kaotust tunnistada. Mõlema mängu puhul oli tegemist MM-valikmänguga.


Tammeka naised olid esindatud ka naiste A-koondises, kui MM-valikmängude raames kohtuti võõrsil maailma tippude Prantsusmaa ja Walesiga. Hoolimata valusatest kaotustest (11:0 ja 4:0), tasub rõõmu tunda, et naiskonna kaitsja Eva-Maria Niit sai mõlemas kohtumises kirja oma teise ja kolmanda A-koondise mängu sekkudes Prantsusmaa vastu 63. ja Walesi vastu 59. minutil mängu. Lisaks Niidule kuulus koondise koosseisu veel naiskonna kapten Rahel Repkin ja esindusnaiskonna kauaaegne mängija ning praegune naisharrastajate mängija Liis Ott, kes kandis võistkonna juures arsti vastutusrikast koormat.


Mihkel Järviste / Foto: Jana Pipar


Ka noormeeste U21 koondis mängis oktoobri esimeses pooles valikmänge: 8. oktoobril mängiti kodus Austriaga ja 12. oktoobril võõrsil Norraga. Kuigi mõlemas mängus jäid noored Kalevipojad vastasele alla, teenis esindusmeeskonna kaitsemängija Ats Toomsalu mõlemas mängus mänguaega: Austria vastu sekkus mängumees 74. minutil ja Norra vastu kuulus algkoosseisu, tehes oma esimese ametliku täismängu U21 koondise eest. Teine esindusmeeskonna kaitsemängija Tanel Tammik vaatas mängu Norraga pingilt.


Noormeeste U19 koondises esindas Tammekat klubi füsioterapeut Margus Parts, kui koondis Ungaris toimunud EM-valikturniiril Austria, Ungari ja Valgevene vastu mängis. Partsi maagilised käed ja positiivsed mõtted kahjuks koondist võidulainele aidata ei suutnud, kui Eesti vastavalt 4:0, 2:0 ja 1:0 kaotas.


EM-valikmänge mängis ka neidude U19 koondis - Bosnia ja Hertsegoviinas toimunud miniturniiril mängiti Montenegro, Bosnia ja Hertsegoviina ning Armeenia eakaaslaste vastu. Esimese kahe vastu tuli vastavalt 2:0 ja 4:0 kaotused alla neelata, aga Armeeniat suudeti lausa 6:0 võita. Kuigi alagrupist Eliitringi edasi ei pääsetud, siis väravatevahe 6:6 on tasakaalukas pinnas, millelt järgmisel kevadel uuele miniturniirile edasi minna! Esindusnaiskonna poolkaitsja Merily Jüris sai kirja 45 minutit algkoosseisus Armeenia vastu.

Sarnaselt eelmisel kuul neidude U17 koondisele, tegi noormeeste U17 koondis oktoobri lõpus väga võimsa tulemuse EM-valikturniiril! Kuigi esimene mäng võõrustajatele Ungarile kaotati 3:0, siis järgnevad mängud Islandi ja Gruusia eakaaslastega võideti vastavalt 2:1 ja 1:0! Sellega kindlustati alagrupi võitjana edasipääs kevadel toimuvasse Eliitringi. Tammeklastest kuulus eduka koondise koosseisu kolm noormeest: Mihkel Sepp, Herman Pedmanson ja Laurits Õunpuu. Nii Sepp kui Õunpuu said mõlemad kirja ka täismängu vastavalt Ungari ja Gruusia vastu, samuti alustas Õunpuu Islandi vastu algkoosseisus ja vahetati 83. minutil välja. Palju õnne ja eelkõige jõudu – nüüd algab tõeline töö, et Eliitringis ka korralik tulemus teha!


Merily Jüris / Foto: Jana Pipar


Lisaks ametlikele mängudele kogunesid noortekoondised ka laagritesse: noormeeste U18 koondis kogunes kuu alguses Otepääl laagriks, Tammeka noormeestest võtsid laagrist osa Georg Lani, Mattias Erik Tiik, Kener-Mairon Krull ja Kevin Burov. Lisaks treeningutel oskuste ja koostöö lihvimisele kohtuti treeningmängu raames ka U17 koondisega, kes Käärikul laagerdas. Eelmainitud eduakast U17 koondisest võtsid laagrist osa Sepp ja Pedmanson. Lisaks kogunes kuu keskel noormeeste U16 koondis, kus meie sinisärkidest lõid kaasa Renat Samulin ja Madis Liias ning Karli Kütt väravavahtide treenerina.


Sügisesed tegevused


Oktoobri alguses ja lõpus külastasid esindusmeeskonna ja –naiskonna mängijad Coop Tartu Suure Sõbra projekti raames Tammeka noortegruppe – täpsema info ja pildijäädvustused leiad Tammeka sotsiaalmeediakanalitest.


Kuu algus tõi rõõmusõnumeid ka professionaalsemast jalgpallielust unistavatele Tartu elanikele – klubi tegevjuht Kristjan Tiirik esindas Tammekat Tartu jalgpallihalli nurgakivi panemisel! Kuppelhalli valmimist on oodata juba selle aastanumbri sees.

271 views
bottom of page