top of page

Jalgpallikool Tammeka hangib toetaja abil uuendusliku videoanalüütika lahenduse



Jalgpallikool Tammekal on hea meel teatada, et lapsevanem Andres Birnbaum on otsustanud toetada Tammekat uuendusliku videoanalüütika lahenduse Spiideo soetamisega. Videoanalüütika süsteemidel on tänapäeva jalgpallis üha olulisem koht. Paljud jalgpallijälgijad teavad, mis asi on VAR, kuid varjatuks jääb see tehnoloogiline pool, mida kasutavad tiimid. See on aga üks kiiremini arenev valdkond jalgpallis, märksõnadeks on tehisintellekt ja masinõpe, mis aitavad treeneritel ja mängijatel mängulisi elemente ja taktikat analüüsida veelgi kiiremini ja efektiivsemalt.


Videoanalüütika pole Jalgpallikool Tammeka jaoks siiski midagi täiesti uut. Seni kasutuses olev Veo süsteem ja kaks kaamerat on kasutuses olnud juba mõnda aega ja need soetati Tartu linna digivahendite programmi kaasabil. Treenerite seas on süsteem väga populaarne ning mõlemad kaamerad on pidevas kasutuses. Aeg on siiski oma töö teinud ja olemas olev süsteem hakkab tehnoloogia arengu kiirusele jalgu jääma. Seepärast on vaja astuda järgmine suur samm. Jalgpallikool Tammeka, kui parima jalgpallihariduse pakkuja, soovib selle sammuga kindlasti olla esirinnas, tegemist on ju väga olulise õppevahendiga meil õppivatele noortele.





Saadud toetuse eest soetas Jalgpallikool Tammeka kaasaegse tarkvarasüsteemi, sinna juurde statsionaarse kaamera Sepa staadionile ning mobiilse kaamerasüsteemi, mida on võimalik kasutada teistel Tartu jalgpalliväljakutel ning võõrsilmängudel. Süsteemi kasutusele võtmisega on eesmärk parandada kasutusmugavust treenerite jaoks, saavutada reaalajas toimimine, laiendada tuntavalt analüüsi võimalusi tehisintellekti toel ning pakkuda dünaamilisi võimalusi markeerimisel ning joonistamisel. Lisaks pakub süsteem mängude ja turniiride voogedastuse võimalust tuntud platvormidel nagu Youtube ja Facebook. See võiks tulevikus kindlasti rõõmustada nooremaid mängijaid ja fänne.


"Uus süsteem on kindlasti samm edasi võrreldes varasema Veo süsteemiga, sest enam ei pea igaks treeninguks ja mänguks mis toimub Sepa staadionil ekstra kaamerat ülesse paigaldama, samuti on uue süsteemiga tunduvalt paremini võimalik analüüsida mänge ja treeninguid ning neid mängijatega personaalsemalt jagada ja presenteerida. Kuni aasta lõpuni jäävad paralleelselt Spiideo kaameratele kasutusele ka Veo kaamerad ." ütles Indrek Koser.


Uus süsteem jõudis täna Tartusse ja peale paigaldust ning häälestamist on plaan see maikuu jooksul kasutusele võtta.


422 views
bottom of page